viljoh9

Trump USA:n suurin turvallisuusuhka

Tämän aamun uutinen Trumpin talouslinjauksista oli odotettu. Sotavoimille lisää rahaa ja pois kehitysavusta ja ympäristön suojelulta. Samalla hän on luvannut lisätä siltojen ja teiden rakentamista, vaikka rahoitus on täysin auki. Rahoitusmahdollisuuksia heikentää erityisesti Trumpin oma ilmoitus verojen alentamisesta. Se tarkoittaa, että USA:n liittovaltio velkaantuu vauhdilla.

Mitkään järkisyyt eivät puolla näkemystä, että Amerikkaan kohdentuisi juuri nyt aikaisempaa suurempi sotilaallinen uhka. Terrorismin uhka todennäköisesti on nousussa juuri Trumpin omien toimien vuoksi. Siihen taas yleinen asevoimien varustuksen lisääminen ei auta.

Ei armeijaa voida edes kohdentaa pienten yksittäisten terroristiryhmien tuhoamiseen. Siihen tarvitaan parempaa tiedostelua ja nopeasti liikuteltavia pieniä armeijan tai poliisin erityisosastoja. Vaikuttaa, ettei Trump panosta tähän erityisosaamiseen vaan massiiviseen sotakoneiston kasvattamiseen.

Tavallisille amerikkalaisille eli juuri heille, jotka Trumpin valtaan nostivat kehitys merkitsee kovia aikoja. Kun rahaa ei ole, ensimmäisenä tukia, joita USA:ssa ei juuri olekaan, karsitaan kaikkein vähätuloisimmilta. Lähinnä se kohdentuu niihin, jotka teknologisen muutoksen seurauksena ovat jäänee työttömiksi. Heille Trump lupasi palauttaa teollisia työpaikkoja. Yhtälö on mahdoton. Sellaista tapapakkia ei kestä edes USA:n talous.

Kun sotavoimiin panostetaan, jossakin niiden toimivuutta pitää kokeilla. Putin otti kohteekseen lähinaapurinsa Georgia ja viimeksi Ukrainan sekä vähän kauempaa Syyrian. Saa nähdä, mihin Trump USA:n kasvavaa sotilaallista voimaa kohdentaa. Kohdensi mihin tahansa, suursodan vaara on mitä ilmeisin.

Kun Trump puhuu Amerikan turvallisuuden lisäämisestä. Heikentää se käänteisesti koko muun maailman turvallisuutta. Jo pelkästään kehitysavun leikkaukset lisäävät kärsimystä, vaikka USA ei suoriin sotatoimiin ryhtyisikään. Sama koskee ympäristökysymyksiä. Luonnonsuojelun laiminlyönti iskee takaisin nopeastikin elinolosuhteiden heikentymisenä.

Saahan sitä rukoilla: ”Herra anna heille anteeksi. He eivät tiedä, mitä ovat tekemässä.” Sellaista anteeksiantajaa ei ole olemassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Eihän tuo sapelien kalistelu koskaan mitään hyvää tiedä.

"...tarvitaan parempaa tiedostelua ja nopeasti liikuteltavia pieniä armeijan tai poliisin erityisosastoja."
Mutta on perusteltua panostaa juuri parempaan tiedusteluun ja nopeasti liikuteltaviin pieniin armeijan tai poliisin erityisosastoihin.

Si vis pacem, para bellum https://fi.wikipedia.org/wiki/Si_vis_pacem,_para_b...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Miksi USA:n pitäisi olla koko maailman sosiaalitoimisto? Miksi Venäjää ei kukaan vaadi lisäämään kehitysapuaan?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Venäjä, vaikka onkin raaka-ainevaroiltaan hyvin rikas, on taloudeltaan heikko. Ei Venäjä eikä sen edeltäjä Neuvostoliitto ole kehityapua antanut. Siksi siltä ei sitä osata vaatiakaan.

USA:n kohdalla kysymys avustustoiminnan vähentämisestä nykytasostaan. Siitä voi seurata nälkäkuolemia ainakin osassa apua saavista maista. Kehitysavun oikea kohdentaminen on jo oma asiansa. Sillä ei kuitenkaan voi ainakaan nopeasti korvata määrällisiä menetyksiä.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Nähtävästi Trump aikoo todellakin hajottaa ja rakentaa uudestaan Usan taloudellisia rakenteita urakalla. Tähän infran rakentaminen sopii kuin nyrkki silmään sillä se pitää yllä taloudellista toimeliaisuutta ylimenovaiheen aikana.

America First slogan ei ollut mikään vitsi Trumpilta. Hän tietää tasan tarkkaan mitä haluaa ja yrittää kaikin tavoin toteuttaa tavoitteensa.

Lainsäätäjät tulee olemaan kiireisiä Usa:ssa lähivuosina.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Trump varmaan tosiaan tietää tarkasti, mitä haluaa, mutta ei tiedä tekojensa seurauksia. Tuskin tietää kukaan muukaan, mutta kovan rokotuksen amerikkalaiset saavat huuhaapolitiikkaa vastaan. Saas nähdä, miten selviävät.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

USA:n presidentti Donald Trumpilla on enemmän valtaa kuin Saarijärvellä asuvalla Viljo Heinosella.

Tämä lienee perimmäinen syy sille, että maailman turvallisuus ja ihmisten elinolosuhteet heikkenevät.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kun maailmassa on sellaisia valtiomiehiä kuin Recep Tayyip Erdoğan Turkissa, Rodrigo Duterte Filippiineillä, Dopnald Trump USA:ssa, Viktor Orbán Unkarissa ja Fladimir Putin Venäjällä, niin epävarmuuden lisääntyminen on varmaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikäli vauras läntinen maailma ryhtyy mittaviin kehitysapuleikkauksiin niin seurauksena tulee olemaan kansanvaelluksia joihin verrattuna nykyinen pakolaisaalto on vasta alkusoittoa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Arton pelko on aiheellinen. Valitettavasti.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Trumpin ilmoIttamat leikkaukset kattavat vain pienen osan 10% puolustusbudjetin lisäyksestä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jospa tutkisit lähteitäsi tarkemmin. Onneksi toistaiseksi voimassa ovat vain Trumpin puheet. Niiden teoiksi muuttuminen ottaa aikansa, mutta pahimpaan on syytä varautua.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Usan suurimmat uhat ovat George Soros/Clintonit, demokraattinen puolue, valheellista propagandaa suoltavat ms-mediat ja maahan soluttautuneet muslimi-terroristit.

Ei käy kateeksi heidän presidenttiään.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Putinilla on trollinsa. Niin näyttää olevan Trumpillakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset