viljoh9

Suosittelen Soinille puolueen vaihtoa

Hallintarekisterin eduskuntakäsittelyn yhteydessä on viimeistään selvinnyt, ettei Soini ole vähävaraisen kansan asialla. Eivät pienituloiset, joilla ei sijoitusomaisuutta ole, hallintarekisteriä tarvitse. Sitä tarvitsevat ne, joilla on sijoitettavaa. Sitä tarpeellisempi se on, mitä enemmän omistaa sijoitusvarallisuutta.

Soini on kuitannut kysymykset kansanedustajien mielipiteen vapaudesta sillä, että kun on yhdessä päätetty, siinä pysytään. Mitähän tuo yhdessä päättäminen on ollut? Soini itse on neuvotellut hallitusohjelmasta. Ei siinä kellään muulla perussuomalaisella tekijän roolia ole ollut. Korkeintaan puolue-elimissä on kirjattu puolueen kantana, mitä Soini on sopinut, ett'ä sellaista demokratiaa.

Sama ylimielisyys on heijastunut jo pitkään Soinin käyttäytymisessä. Hän on toistuvasti korostanut saavutuksiaan puoluejohtajana, joka on 20 vuoden aikana nostanut Perussuomalaiset pienpuolueesta suurten joukkoon. Se on kiistämätön saavutus, mutta miksi hän kuittaa sen luopumalla puolueen johdosta tietoisena siitä, että tuuliajolle se hänen jälkeensä joutuu.

Äänestäjät ja kansa, jonka puolesta Soini on toitottanut toimivansa, on ollut hänelle vain vaalikarjaa, jonka avulla hän on päässyt henkilökohtaiseen tavoitteeseensa, keskeiselle paikalle hallitukseen. Eikä hän aio paikastaan luopua, vaikka Perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen hän edustaa hallituksessa vain itseään.

Soini korosti opposiotioaikanaan, että perussuomalaiset eivät vaadi ryhmäkuria. Se on puolue, jossa edustajilla on oikeus  vapaasti ajatella ja muodostaa oman milelipiteensä. Noista puheista on jäljellä muisto vai, jos sitäkään. Nyt mietitään vain sitä, miten puolueen nykylijasta poikenneita rangaistaan, vaikka juuri he selkeimmin edustavat puoleen perinteistä kantaa.

Tietysti Soinilla on taustanaan muodollinen puoluekokouksen tuki ja etenkin hallitsemansa säätiön varat. Soinin tahtoa puoluekokous ei voi sivuuttaa. Se kuitenkin on ihan eri asia kuin se, että hän aidosti edustaisi kansanosaa, jolta on mandaattinsa saanut.

Useimmat korkeille paikoille päässeet ovat sokeita omille toimilleen. Soini on tästä oikein malliesimerkki. Minä itse on se tärkein. Asenne on se, minkä hän hyvin toi julki eräässä TV-keskustelussa, kun hän komensi Li Anderssonia: ”Kuuntele! Voit jotain oppiakin.” Soini on se, jota pitää totella. Hänestä on varmaan käsittämätöntä, etteivät kaikki hänen luomassaan puolueessa ole samaa mieltä hänen kanssaan.

Näillä eväillä ja varsinkin, kun Soinilla ei ole enää mitään opittavaa, hän voisi aivan hyvin loikata Kokoomukseen. Siinä ei mikään muuttuisi. Kannat ja asiat, joita hän hallituksessa toteuttaa eivät enempää kokoomuslaisia voisi olla. Ehkä voisivat olla keskustalaisia siltä osin kuin Sipilä ajaa Kokoomuksesta oikealta ohi. Silloin nouseekin eteen kysymys, onko Keskusta sama asia kuin Sipilä. Epäilen, että hajurako on iso.

Kokoomukseen siirtymisessä on yksi iso ongelma, mahtuuko niin ison egon omaava mies kuin Soini Kokoomuksen johtorinkiin ja toiseksi huolitaanko häntä sinne? Todennäköisin ratkaisu on, että Soini jatkaa perussuomalaisena näennäisenä rivijäsenenä, joka kuitenkin säätiönsä kautta hallitsee puoluetta.

Siinä onkin tulevalla puoluejohtajalle ongelma. Hän ei ole itsenäinen päättäjä, vaan Soinin ajatusten toteuttaja, ellei sitten ole niin rohkea, että irtisanoutuu yhteistyöstä ja luo puolueen avulla oman uran. Halla-aholta se voi onnistua, mutte ei Terholta, Joka on puoluejohdon eli Soinin suosikki tulevaksi puheenjohtajaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Suomi ei voi estää suomalaisia yrityksiä ja sijoittajia käyttämästä muidenkin arvopaperikeskusten kuin täällä toimivan Euroclearin palveluita. Vai voidaanko?

Voidaanko suomalaisten omistusoikeutta alkaa rajaamaan?

Suomen ei tarvitse sallia hallintarekisteriä suomessa ja sellaista ei ole tulossa. Vaikea ajatella, että rajattaisiin suomalaisten oikeutta ostaa ja myydä omaisuuttaan. No en ole tässä asiantuntija.

Suomalaiset voivat sijoittaa ja käsittääkseni ovat jo aiemmin sijoittaneet hallintarekisterien kautta ulkomailla.

Onko siis tarve tehdä tätä varten lainsäädäntöä?

Miten tämän nyt muotoilisi?

Voiko Suomi kieltää suomalaista omistamasta ulkomaisen arvopaperikeskuksen hallintarekisterissä säilytettävää osaketta. Ei se käsittääkseni nytkään ole kiellettyä.

Jos ei voi kieltää, niin mitä tehdään. Säädetäänkö laki vai tehdäänkö demarit eli ei mitään. Jos kielletäään? Onko tämä enää edes demokratia ja vapaa maa. Eihän tämä olisi, jos nyt muutenkaan.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Sarjassamme "ihmiset piilottelevat jo nyt varojaan verottajalta joten miksi emme tekisi siitä heille helpompaa"

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Hallintarekisteri on vain yksi asia, jossa persut ovat yhtyneet muun oikeiston kuoroon. Erittäin mielenkiintoinen kytkös tällä on sote-uudistukseen ja valinnanvapauteen, jonka tarkoituksena on siirtää entistä suurempi osa terveydenhuollosta yksityiselle puolelle ja voittoa tavoitteleville yrityksille. Niille tämä hallintarekisteriuudistus on erittäin tervetullut.

Olennaisinta tässä kuitenkin on se, ettei Soini ole pitkään aikaan edes puheissaan ollut tavallisen kansalaisen asialla, vaikka juuri heiltä ja erityisesti syrjäytyneiltä on on nykyiseen asemaansa johtaneet äänet saanut. Kun enää ei ole tarvetta teeskennellä pienen ihmisen asialla olosta, miksi kiikkua mukana puolueessakaan, kun voi siirtyä avoimesti herrapuolueseen. Suurin pidäke taitaa olla säätiö, jolla Soini voi hallinnoida perustamaansa puoluetta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Soini on mielestäsi aina väärässä. Se on tullut varsin selväksi ja siitä lienee ihan turha edes keskustella...Antti Rinne on, no.....

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ei suinkaan Soini aina väärässä ole, mutta niiden asiaa, jotka hänet ovat edustajikseen valinneet, hän ei ole aidosti koskaan ajanut. Tärkeintä on oma menestyminen. Saa ihminen menestyäkin, mutta toisten ihmisten hyväkkäyttö omaan menestyksen välineinä ei ole kaunista.

Käyttäjän SiniLappalainen kuva
Sini Lappalainen

Soini ei kuuntele poliisiksnsanedustajia. Soini hakee asiantuntijat oveen koputtavista lobbaajista. Varmaan samalla periaatteella kuin Trump. Umpimähkään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pienen ihmisen (tai persun) näkövinkkelistä tuollainen hallintarekisterikysymys on suurin piirtein yhdentekevä, joten juuri kukaan ei tunne tulleensa petetyksi siihen liittyvän päätöksen vuoksi. Suurin osa ei ymmärrä mistä on kysymys eikä katso moisen tangeeraavan omaa elämäänsä millään tavoin.

Toisaalta jos persut tällaisen päätöksen vuoksi olisivat livenneet hallitusyhteistyöstä, heidän esittämänsä muutokset (esim. ennakonpidätyksestä ja listaamattomien yritysten ulosjättämisestä) eivät olisi myöskään menneet läpi kyseiseen lakiin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Juha Kuikka, taidat olla oikeassa. En minäkään hallintarekisteriä kovin hyvin tunne. Useimmille se tosiaan on saman tekevä, kun siihen ei itsellä ole mitään kosketusta. Kuten Leppäsen Preeti sanoi: "Se on niinku parempien ihmisten asia niinku toikin isänmaa."

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Toisaalta Soini voisi liittyä myös SDP:hen!

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Tuskin Soini on demareihin tulossakaan ja toisekseen, ei hänen ideologiansa siihen taivu. Siihen tarvittaisiin jo aivan toisen sortin poliittisen kameleontin kykyjä. Pelkkä takinkääntö on liian läpinäkyvää.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Perussuomalaiset kuntavaaleissa: "Meillä saa ajatella itse ja sanoa mitä haluaa."

Perussuomalaiset eduskunnassa: "Meillä tulee rangaistuksia jos ajattelee itse."

Puolueen parhaat hallintarekisterin vaikutusten asiantuntijat, poliisit vastustivat yksimielisesti, mutta ainoastaan Soini Suuren mielipide ratkaisee.

Lehmänkauppa tehtiin, jotta Kokoomus puoltaa Soinille ikuista hillotolppaa puheenjohtajakauden päätyttyäkin. Todennäköisesti Brexit-Britanniaan suurlähettilääksi. On lyhyempi matka Milwallin peleihinkin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei taida onnistua, Britannian suurlähettiläs vaihtui vajaat kaksi vuotta sitten, mutta Soinihan kertoi miettineensä SDP:tä silloin kun SMP meni konkurssiin. Ehkä ura uusi urkenisi demareissa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Soini on toki populisti, mutta vain "tieteellisessä" mielessä. Soini on populismin tutkija ja perussuomalaisissa hän on vain testannut teorioitaan populismista ja ilmeisesti todennut ne toimiviksi, koska on saanut puolueensa menestymään.

Nyt hallitusaikana Soini on kääntänyt takkinsa ja paljastanut oikeat karvansa ja niinpä hän on nyt ihan tavallinen suomalainen politikko ja hyvä sellainen. Soinin onkin syytä jo jättää puolueensa toisiin käsiin, eikä hän varmasti tule suremaan jos puolue Halla-ahon käsissä muuttuu rasistiseksi pienpuolueeksi. Ei sillä taitaisi Sampo Terhonkaan käsissä sen parempaa tulevaisuutta olla.

Taitaa olla niin että rasistit ja muuten muukalaiskammoiset ja herravihaiset ja perusvihaiset ja muuten vain tyytymättömät ovat se perussuomalaisen puolueen peruskannattajajoukko, joka nyt on tullut petetyksi ja heistä harvan sydän sykkii enää nyt jo eliittipuolueeksi muuttuneelle perussuomalaisten puolueelle.

-----------------------------------

Hallintarekisteri ja mahdollisuus sen avulla piilottaa tuloja ja rahoja verottajalta on ison rahan kannalta hyvä asia.

Tuskinpa tavallisilla kokoomuslaisilla virkamiehillä, opettajilla ja tuomareilla on sellaisia rahoja joita tarvitsisi hallintarekisterin avulla piilotella, joten kokoomuksen hankkeeksi tämä hallintarekisteri- rahanpiilotuspaikka ei sovi.

Sellaiset yrittäjätaustaiset ja yrittäjinä menestyneet henkilöt kuten Sipilä varmasti pitävät hallintarekisteriä hyvänä asiana.

Hallintarekisteri ja muut keinot välttää verokarhun kynnet tuovat kuitenkin Suomeen sijoittajia ja yrittäjiä, mikä on hyvä homma kaikille suomalaisille ja erityisesti valtiolle. Miksi ihmeessä tätä asiaa ei tuoda esiin asiasta keskusteltaessa.

Tuntuu kuin suomalaiset pitäisivät yrittämistä ja sijoittamista Suomeen vaarallisena rikollisuutena.

Yrittäjät ja sijoittajat kuitenkin olisivat se ainut asia mikä voisi pelastaa Suomen työttömät, vaihtotaseen, kansantalouden ja se voisi myös estää Suomen valtiota velkaantumasta, ellei Suomen valtiolla olisi aina enemmän menoja kuin tuloja, kun kansalaiset haluavat valtiolta aina vain lisää kaikenlaisia palveluksia, eivätkä koskaan hyväksy mitään leikkauksia valtion menoihin.

Kun veron kiertäminen laillisin keinoin estetään ja myös laittomat kiertotiet tukitaan, seuraus on että parhaat yritykset ja suurimmat sijoitukset menevät muihin maihin, sinne missä työtä tarvitaan vielä epätoivoisemmin kuin Suomessa, eikä olla niin nokon nuukia yrittäjien ja sijoittajien verotuksen suhteen.

Kansainvälisellä yhteisyöllä voitaisiin olosuhteet yrittämiselle järjestää samanlaisiksi eri maissa, mutta eihän se sovi, kun se yhteistoiminta merkitsee suvereenin valtion "itsenäisyyden" menettämistä joidenkin mielestä, muualla ei saa päättää miten meillä menetellään. Syntyy murinaa ja nurinaa jos "omat" politikot eivät päätä kaikesta, vaikka muuallakin osataan päättää ja päättää paremmin asioista.

Tosin Putinin, Trumpin, tai Brexit- Englannin kelkkaan ei pitäisikään lähteä, sillä nehän eivät halua piitata musta kuin omista asioistaan, "America first, always first". Mutta muualla Euroopassa olisi vielä maita joiden kanssa kannattaisi tehdä yhteistyötä.

Vaikka ranskalaiset valitsivat viisaasti eurooppalaisen yhteistyön puolesta ja Saksassakin tullaan niin tekemään, maailmalla kuitenkin isommassa mittakaavassa hulluus senkun leviää, se leviää Venäjällä, Turkissa, USA:ssa ja Englannissa. Miten tässä vielä käy, sen aika näyttää.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

"Kun veron kiertäminen laillisin keinoin estetään ja myös laittomat kiertotiet tukitaan, seuraus on että parhaat yritykset ja suurimmat sijoitukset menevät muihin maihin"

Tuo on juuri se laulu, jota yrittäjien edustajat kilvan veisaavat. Kummallista siinä on, etteivät yritykset missään järjestelmässä veroja maksa. Ne ovat tuotantotoimintaan liitettyjen verojen ja maksujen klerääjiä.

Lopullinen maksaja on aina kuluttaja, joka tuotteen tai palvelun ostaa. Sen loppuhinnassa ovat mukana kaikki tuotantoon liittyneet kulut, myös verot ja vakuutusmaksut ja mitä kaikkia niitä onkaan. Jos yrittäjä ei hinnoittele tuotettaan, niin, että siinä ovat kaikki kulut mukana, on hän pikavauhtia entinen yrittäjä.

Se on oma kysymyksensä, miten tuotantoa tuetaan. Kotitalousvähennys on yksi keino alentaa lopputuotteen hintaa, mutta samalla se on pois yhteiskunnan verotuotoista. Kaipa se tulee takaisin hieman parempana työllisyytenä.

Tämän päälle tulevat kaikki yritystuet. Enimmältään ne eivät varsinaiseen yritystoimintaan juurikaan vaikuta. Matkustajalaivaliikenteen tuki varmaan alentaa matkalippujen hintoja, mutta on typerä tuki siksi, että alennus on matkustajaa kohti hyvin pieni, eikä liikenne siitä vähenisi, vaikka tuki poistettaisiin kokonaan.

Haitallisiakin yritystukia on, kuten tuulivoiman suora tuki ja syöttötariffi. Niillä taataan Suomen oloissa kalleimman mahdollisen energian tuotanto. Kysymyksessä on menetelmä, jolla vinoutetaan Suomen sähkömarkkinoita, vaikka kaikilla yrityksillä pitäisi olla samanlaiset toimintaolosuhteet.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tuo on juuri se laulu, jota yrittäjien edustajat kilvan veisaavat."

Sitähän ne veisaavat, mutta valitettavasti niiden pitää noudattaa näitä kapitalismin lakeja, eikä se laulu ole mikään turha laulu, vaan se pitää kyllä paikkansa että yrittäjän pitää mennä sinne missä yrittäminen kannattaa, siis sinne missä voi repiä voittoja, vaikka olis miten isänmaallinen tai humaani yrittäjä tahansa.

"Haitallisiakin yritystukia on, kuten tuulivoiman suora tuki ja syöttötariffi. Niillä taataan Suomen oloissa kalleimman mahdollisen energian tuotanto. Kysymyksessä on menetelmä, jolla vinoutetaan Suomen sähkömarkkinoita, vaikka kaikilla yrityksillä pitäisi olla samanlaiset toimintaolosuhteet."

Tämä on totta että tuulivoimatuki on haitallinen, mutta toisaalta yhteiskunnan pitää satsata jotenkin uusiutuvan energian tuotantoon, ainakin koemielessä, jos ei muuten.

Tuulivoima taitaa kyllä jäädä vähitellen pois, ainakin minä luulen niin, ne on hirvittäviä hökötyksiä ja todennäköistä on että muut tavat tuottaa uusiutuvaa energiaa tulevat loppujenlopuksi kannattavammiksi.

Tällä hetkellä pitää vielä valitettavasti varautua tuottamaan koko energiantuotanto joko uusiutumattomilla, tai puulla, turpeella, jätteellä tai ydinvoimalla. Tuuli ja aurinkovoima vain vähän säästävät fossiilisia polttoaineita tulevaisuuden varalle.

Pelle pelottomat ovat kuitenkin liikkeellä ja kunnianhimoisia hankkeita aurinko- ja tuulivoiman varastoimiseksi on liikkeellä, joskus varmasti keksitään jotain käyttökelpoista ja sittenhän maailma pelastuukin.

Toimituksen poiminnat