Halla-aho olisi Terhoa selkeämpi johtaja Perussuomalaisille

Kannatusluvuissa Perussuomalaiset ovat kutistuneet luonnolliseen kokoonsa. Seuraavissa eduskuntavaaleissa tilanne realisoituu. Tässä kuussa puolueelle valitaan jompikumpi puheenjohtajaksi. Terho on ainakin yrittänyt tehdä itsestään Halla-ahoa laaja-alaisemman henkilökuvan. Hienoinen ero on siinä, ettei hän ole niin maahanmuuttokriittinen kuin Halla-aho. Toisaalta hän EU-äänestyksineen hän ohittaa radikaalisuudessa jopa Halla-ahon.

Terho kauppaa yhä puoluettaan työväenpuolueena ilman sosialismia. Toisaalta hän on ollut täysillä mukana työehtojen ja työttömyysturvan ehtojen heikennyksissä. Ei vaikuta luotettavalta. Toista puhuu ja toista tekee. Halla-aho on selkeämpi. Hän ei lupaa ”joutoväelle” mitään. Hän on selkeästi oikeistolainen. Sinne päin puolue siirtyy, valittiin puheenjohtajaksi kumpi tahansa.

Vahvasti vaikuttaa siltä, että Perussuomalaiset jää marginaalipuolueeksi, joka kilpailee kannatuksesta tasapäin Vasemmiston kanssa alle 10 prosentin ääniosuudella. Se tässä kehityksessä ihmetyttää, ettei perussuomalaisia ole sen enempää siirtynyt demareihin. Eniten kannatustaan ovat kasvattaneet Vihreät ja Kokoomus. Joko perussuomalaisia on valunut sinne tai merkittävä osa on jättäytynyt politiikan ulkopuolelle. He ovat kyllästyneet koko touhuun.

Terhosta Perussuomalaiset saisivat johtajakseen poliittisen pelurin, joskaan ei kovin taitavaa. Halla-aho olisi selkeämpi yhden asian ajaja. Pakolais- ja maahanmuuttopolitiikka saisi puolueessa nykyistäkin isomman siivun, mutta tuskin muuta kuin puheiden tasolla. Kuitenkin sekin antaisi Suomesta maailmalle vinoutuneen kokonaiskuvan.

Olen vertaillut näitä kahta henkilöä ja päätynyt tulokseen, että Halla-aho olisi Terhoa sopivampi puheenjohtaja Perussuomalaisille. Hän vastaisi paremmin puoleen nykyistä perusjäsentä, jolle tärkeintä on pitää Suomi suomalaisena, mitä se sitten tarkoittaakaan. Muut yhteiskunnalliset asiat ovat alisteisia tälle päälinjalle.

viljoh9
Sosialidemokraatit Saarijärvi

Eläkkeellä oleva toimittaja, joka tarkastelee kriittisesti asioiden syy- ja seuraussuhteita.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu