viljoh9

Miksi huligaaneilla on ymmärtäjiä, valtaa ja mahdollisuuksia?

Viime yönä Hampurissa mellakoitiin edelleen. Osa mielenosoittajista (= huligaaneista) oli varustautunut polttopulloin ja kivin. Polttopulloilla sytyteltiin autoja ja kivillä heiteltiin poliiseja. Kiinni on toistaiseksi otettu vajaa 200 mielenosoittajaa eli suunnilleen vähemmän kuin on mellakoissa loukkaantuneita poliiseja eli vain osa huligaaneista on otettu kiinni.

Asetelma on kummallinen. Poliisi kohtelee huligaaneja todella leppoisesti. Pahinta on joutua vesitykin suihkuun. Kuitenkin sillä ja kyynelkaasulla voidaan vain hajottaa joukkoja, jotka siirtyvät toiseen paikkaan. Kiinniottoon tarvitaan aivan toisenlaisia otteita.

Miksi poliisi toimii niin tehottomasti. Mellakat olisi pitänet lopettaa heti ensimmäisenä iltana ja oikein hoidettuna ne olisi voitu estää kokonaan. Silloin kyllä ennakoinnin ja varustautumisen olisi pitänyt olla aivan toisella tasolla.

Senkin olen uutisista kuullut, että Angela Merkell on luvannut korvauksia niille, joiden omaisuutta on tuhottu. Sekin on mielestäni väärä lähtökohta. Ensisijaisia korvaajia pitäisi olla niiden, jotka ovat tuhoa aiheuttaneet, mutta eihän niiltä korvauksia saa, kun vain osa on saatu kiinni tekosistaan. suurin osa paikkojen rikkojista on varmaankin varattomia.

Ei heiltä tuomionkaan kautta mitään saa, mutta saisivat he silloin ainakin merkinnän rikosrekisteriinsä, jotta heitä osattaisiin varoa ja heidän liikkumistaan paremmin seurata. Mitenkähän paljon huligaanien joukossa oli muulta saksasta tai peräti muista maista tulleita ammattimaisia rähinöitsijöitä. Miksi heille ei aseteta kulkurajoituksia?

Aika paljon olen lukenut kommentteja, joissa näitä tuholaisia ymmärretään. Syyt ovat muka syvemmällä saksalaisessa yhteiskunnassa ja yleensä globalisaatiossa, joka sortaa köyhimpiä ja rikastuttaa rikkaita entisestään.

Kuitenkaan hulinoijat eivät ole esittäneet minkään sortin ohjelmaa, jota he vaativat toteutettavaksi olojen parantamiseksi. Autoja ja lähiympäristöä tuhoamalla epäkohdat eivät ainakaan poistu. Sen sijaan on syntynyt ryhmä ihmisiä, jotka täysin sivullisina ovat menettäneet omaisuuttaan.

Olivat mellakoinnin syyt mitkä tahansa, ei niihin juuri nyt voi vaikuttaa vaan vasta, kuin tilanne on rauhoittunut ja kiinniotettuja on haastateltu. Epävarmaa on, saako totuutta täysin selville lainkaan.

Joka tapauksessa poliisin olisi pitänyt toimia olennaisesti järeämmin ottein. Mielenosoittajat olisi heti alkuun, kun rähinöinti alkoi, pitänyt koota pidätyskeskuksiin, päästää syyttömät pois kuulustelujen jälkeen ja syyllisiksi havaitut vangita oikeudenkäyntiin saakka. Täten eivät ainakaan samat henkilöt olisi voineet jatkaa tuhotöitään ilta illan jälkeen.

Yhteiskunnallisiin ongelmiin pitää puuttua ennen kuin ne alkavat purkautua hallitsemattomina mielenilmaisuina, mutta samalla pitää varautua mielenosoitusten hallintaan niin, että ne eivät ryöstäydy käsistä, kuten Hampurissa. Sitä painotan, etteivät toisten omaisuuden tuhoajat tarvitse yhtään tukea eikä ymmärtäjiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Vaemmistolaiset ja anarkistihulinoitsijat ovat yhteiskuntien erityisessä suojeluksessa. Göteborgissa mellakoitiin EU:n kokouksen vuoksi 2001. Mukana olivat myös suomalaiset vasemmistoaktivistit Reko Ravela ja Tapio Laakso. Ennen mellakoita poliisit lupasivat ruotsalaiseen tyyliin"halata mellakoijat rauhallisiksi" No ei toiminut, koska härdellistä kehkeytyi tuonajan väkivaltaisin, mielenosoitus.
Ehdotukseni on, että kokoukset pidettäisiin kaukaisilla saarilla ja vuorilla, jonne amattihörhöjen on vaikea päästä. Suomessa Utsjoki - Kevo -linja voisi olla tammi - helmikuussa oivallinen paikka. Varsinkin kun kaikki julkinen ja -moottoriliikenne estettäisiin sinne kokousviikonlopuksi.

Marko Parkkola

Tällä kertaa Hampurissa oli mukana vasemmistonuorista ainakin Henrik Jaakkola. Vasemmisto on jo pitkän aikaa tehnyt työtä tällaisten terrorisointien rahoittamiseksi. Tampereella on esimerkiksi perustettu aikapäivää sitten teatteri rahojen pumppaamiseen valtiolta, kaupungilta ja milloin mistäkin. Paikalliset anarkistit saavat myös rahoitusta kaupungilta ja kaksi arvokiinteistöä käyttöönsä käytännössä nollavuokralla.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Asuin Taannoin Tampereella ja oli selvä, että siellä oli sitä vasemmistolaista liikehdintää nuorison parissa. Mutta se oli jotain samaa kuin Tuntemattoman sotilaan Yrjö Lahtisessa, verbaalista uhoa ja "jurnutusta".
Nykyaika on siis saapunut Tampereellekin ja kapina institutionalisoitunut. Tampere on vaan niin hyvä paikka, ettei sitä kannata päästää joksikin Suomen Malmöksi tai Göteborgiksi, joissa asukkaat ensin olivat hurjan suvaitsevaisia kaikella p****lle ja sitten kun p**ka valloitti kupungin, piti muuttaa muualle. Tapereelta se olisi Nokialle tai Hämeenkyröön, jossa voi perheineen elää rauhassa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

"Yhteiskunnallisiin ongelmiin pitää puuttua ennen kuin ne alkavat purkautua hallitsemattomina mielenilmaisuina, mutta samalla pitää varautua mielenosoitusten hallintaan niin, että ne eivät ryöstäydy käsistä, kuten Hampurissa. Sitä painotan, etteivät toisten omaisuuden tuhoajat tarvitse yhtään tukea eikä ymmärtäjiä."

Sinulta ehkä unohtui, "että yhteiskunnallisiin ongelmiin pitää puuttua ennen kuin ne alkavat purkautua hallitsemattomina mielenilmaisuina .. Jos poliisi pamputtaa, se tarkoittaa yhteiskunnallista ongelmallisuutta.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

En unohtanut. Sen totean mm. lainauksen alussa. "Yhteiskunnallisiin ongelmiin pitää puuttua ennen kuin ne alkavat purkautua hallitsemattomina mielenilmaisuina."

Hampurin ja ilmeisesti koko Saksankin tilanne on sellainen, ettei ongelmiin ole ajoissa puututtu. Kun tilanne on tämä, pitää se ottaa haltuun tavallaan jälkikäteen.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Jos huligaanit protestoivat USA:n (Trumpin) vetäytymistä ilmastosopimuksesta, autojen polttaminen on kovin huono keino osoittaa pyrkivänsä suojelemaan ilmakehää saasteilta ja maapalloa turhalta (poltto-)jätteeltä. Joukossa tyhmyyys tiivistyy taas kerran.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Minua aina kiinnostaisi tietää se, että mitä väkivallantekoon syyllistyneen mielestä olisi pitänyt tehdä toisin jotta hän olisi jättänyt väkivaltaisen tekonsa tekemättä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Juuri sama minuakin kiinnostaa. Saadaankohan kysymykseen edes osavastauksia kiinni otettujen kuulusteluissa? Niihin pitää paneutua huolella

Käyttäjän TimoKorpelainen kuva
Timo Korpelainen

Jospa huligaanit ovat lukeneet vihapuheita ja provosoituneet?

Kenen pitää irtisanoutua hulinoinnista?

Miten saadaan persut ja mieluiten Halla-aho kytkettyä syylliseksi?

Miksei vasemmistolaiset tee asialle mitään?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kenenkään ei pidä hyväksyä hulinointia ja, jos on mielenosoittajien oletettuja tavoitteita, joista minä ainakaan en mitään tiedä, on kannattanutkin, pitää kaikki väkivalta ja tuohoaminen tuomita eli sanoutua siitä irti. Halla-ahoa tähän asiaan ei tarvitse kytkeä. Tuskin hän on tapahtumiin mitenkään vaikuttanut. Osa Vasemmiston kannattajista on ryhtynyt puolustamaan melakoitsijoita, mutta esimerkiksi SDP:n nuorisojärjestö on puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärven johdolla väkivallan tuominnut.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kun vastustetaan G-20 kokousta eikä kokouksen päätöksiä,ollaan vaan vastustamassa vastustamisen vuoksi,-komintern/molotov/stalin edelleen voimissaan !
-jos G20 maat ei avustaisi kehitysmaita,niin nälkään kuolis enemmän ihmisiä kuin nyt,ilmeisesti mielenosoittajat haluaa näännyttää enemmän ihmisiä kuin nyt tapahtuu !??

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Nämä G20 -maat ottavat ensin toisella kädellä esimerkiksi kehitysmaiden luonnonvaroja alihintaan ja sitten avustavat voitoistaan samoja maita eli antavat takaisin niitä muruja, joita yltäkylläisten pöydästä tippuu. Tämä pitää oikaista, mutta väkivaltaiset mielenosoitukset ovat siihen huonoin mahdollinen keino.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Suomen lakoniset otsikot ovat huvittavia. Die Welt harvemmin kelpaa Suomen medioille lähteeksi mihinkään, mutta vaikkapa tänään

https://www.welt.de/politik/deutschland/article166...

Sisäministeri Gabriel vertaa : "Orgie an Brutalität“

Vasemmiston väkivalta ei olekaan hienompaa?

"Politiker von CDU und FDP forderten eine grundsätzliche Änderung im Umgang mit Linksextremismus. CDU-Generalsekretär Peter Tauber sagte der „Bild am Sonntag“, es müsse stärker gegen linksextreme Einrichtungen vorgegangen werde. „Niemand würde auf die Idee kommen, rechtsextreme Zentren einfach zu tolerieren“, sagte Tauber. „Bei linksextremen Zentren wie der Rigaer Straße in Berlin und der Roten Flora in Hamburg war man oft zu zurückhaltend.“

Jostain syystä saksan termit äärivasemmisto, vasemmistoradikalismi jne. eivät löydä itseään Suomen medioihin.

Juhani Syvänen

Niin mielenkiintoisinta on syy miksi osoitaa mieltään väkivaltaisesti siis syy on G20 kokous. Käytännössä teollisuus maiden johtajat tapaavat sopivat kaupalliasia asioita joista syntyy työpaikkoja, veroeuroja ja sitä myötä hyvinvointia. Kreikassa juhlitiin muutama vuosi sitten vasemmiston voittoa ja uutta demokratian aaltoa jonka odotettiin pyyhkäisevän yli kansakuntien. Käytännössä jos nämä G20 maat eivät olisi lähetäneet miljardeja kreikkaan tämän voiton jälkeen siellä olisi pahin nälänhätä mitä koskaan uuden ajan historiassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Nauratti kovasti avauksen lyöntivirhe. Minusta tosiaan "blogalisaatiossa" on paljon enemmän vikaa kuin globalisaatiossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset