Ylen uutisten pohjanoteeraus

Jos ja kun terroristien yksi keskeinen tavoite on saada aikaan kohua ja julkisuutta, siinä he ovat onnistuneet täydellisesti. YLE puolestaan on tehnyt parhaansa, että kauhukuvat välittyisivät mahdollisimman laajasti ja monipuolisesti. Se on täydellistä tukea terrorismille.

Toisaalta hoetaan, ettei saa pelätä ja elämän pitää jatkua normaalisti. Samalla tehdään kaikki mahdollinen, jotta tunne siitä, ettei missään voi olla turvassa, syöpyisi jokaisen ihmisen mielen taustalle.

Eilinen Ylen uutislähetys oli lajissaan surkein, mitä olen koskaan nähnyt, enkä nähnyt nytkään kuin pätkiä, sillä laitoin TV:n kiinni. Ei sieltä tullut yli puoleen tuntiin muuta kuin terrorismin spekulointia ja kruununa kaikelle pääministerin muodolliset valitukset uhreille ja heidän omaisilleen ja kehuja poliisille mallikkaasta toiminnasta.

Tuo kaikki pitää paikkansa, mutta pitääkö tuollainen terrorismin likatynnöri kerralla kaataa katsojien päälle yhdistämällä siihen kaikki mahdollinen ja tietysti nämä kolme viimeisintä Barselonan autosurmat, Suomen ja Siperia puukotukset moninkertaisine päivittelyineen.

Uutiset pitää pystyä kertomaan uutisina yhdistämättä tapahtumiin niin sanottujen asiantuntijoiden ja silminnäkijöiden ylipitkiä haastatteluja. Sitä paitsi ei asiantuntijoilla, mitään uutta tietoa ollut, kunhan spekuloivat lämpimikseen.

Kaiken sen mitä höpisivät, tiesin jo ennestään. En väheksy asiantuntijoita, mutta mistä ihmeestä heilläkään mitään uutta näkökantaa olisi, kun ovat pajatsonsa tyhjentäneet jo aikoja sitten.

Ylelle annan niin isot moitteet kuin pystyn. Ei ole pakko alistua terroristien sanoman ja pelon levittäjäksi. Sen kuitenkin toimittajat joutuivat tekemään, kun se oli tehtäväksi annettu. Kaiken tämän hössötyksen seurauksena Suomen koko uutisanti ainakin tänä sunnuntaiaamuna on täynnä terrorismijuttuja mitä moninaisemmilta näkökulmilta eli yhden lajin sosiaalipornoa.

Maailmassa tapahtuu muutakin kuin näitä hirmutekoja, mutta kaikki muu jää hysterian lietsonnan jalkoihin. Taidanpa pitää taukoa uutisten katselussa. TV:n seuraaminen jää todella vähiin, kun siellä ei pitkään aikaan ole muuta siedettävää katsottavaa ole ollutkaan kuin uutiset ja nyt sekin kanava on pilalla.

viljoh9
Sosialidemokraatit Saarijärvi

Eläkkeellä oleva toimittaja, joka tarkastelee kriittisesti asioiden syy- ja seuraussuhteita.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu