viljoh9

Li on jo Vasemmistolle rasite

Katselinpa eilen Pressiklubin. Pääaiheena oli kulttuurivarkaus siten, että valtaväestö käyttää alkuperäiskansojen päähineitä ja pukuja eräänlaisina erikoisuuksina. Sanna Ukkolan vetämässä ohjelmassa vieraina olivat Li Anderssonin lisäksi toimittaja Matti Virtanen ja kokoomuslainen blokkaaja Tere Sammallahti.

Li paheksui voimakkaasti valtaväestön tapaa lainata käyttöönsä heille kuulumattomia asuja. Samalla hän puolusti alkuperäiskansojen oikeutta omaan kulttuuriinsa niin pitkälle, että hänen mallillaan vähemmistökansoilla pitää olla oikeus määrittää, ettei valtaväestöllä ole oikeutta pukeutua tunnustuksellisiin asuihin, kuten esimerkiksi saamelaisasuun tai sen osiin kuten neljän tuulen lakkiin tai Amerikan intiaanien sulkapäähineisiin. Se on kulttuurivarkautta.

Tasa-arvoista tuollainen rajaaminen ei ainakaan ole. Jos vähemmistöllä on oikeus päättää, miten valtaväestö ei saa pukeutua, määrittää se samalla rajat, miten valtaväestö saa pukeutua. Sitä oikeutta ei valtaväestöllä suhteessa vähemmistöihin ole. Tämän ristiriidan toivat niin Virtanen kuin Sammallahti selkeästi esille.

Tasa-arvoista sen sijaan on, että kaikki saavat pukeutua, kuten haluavat. Kaikissa asuissa on jotain lainattua. Toisaalta, jos jonkin alueen kulttuuri edellyttää, että naiset peittävät kasvonsa muualla kuin kotonaan ja sielläkin, jos kylässä on vieraita, sekin pitää sallia. Naisia ei kuitenkaan saa pakottaa määrättyyn pukeutumiseen, mikä on käytännön tosiasia, vaikka naiset alistuvat siihen vapaaehtoisesti.

Li jäi fanaattisessa kannassaan yksin. Samalla ehdottomuudella hän suhtautuu kaikkiin asioihin ja uskoo olevansa oikeassa. Usein hän onkin, mutta herättää ehdottomuudellaan vastareaktion, että muiden pitäisi noudattaa Lin näkemyksiä ja siten asiat korjaantuisivat. Eivät korjaannu.

Ei epäoikeutta voi poistaa keskittymällä vähemmistöjen oikeuksien lisäämiseen. Oikeudenmukaista sen sijaan on, että annetaan kaikkien kukkien kukkia. Vähemmistöllä ei saa olla oikeutta sanella enemmistölle elämisen ehtoja. Ei myöskään toisin päin, että enemmistö määrää, miten vähemmistön on pukeutumista myöten elettävä.

Saa nähdä, milloin Li kasvaa aidosti suvaitsevaiseksi aikuiseksi, joka ei ole se joukon ainoa oikeassa olija. Oikeassakin saa ja pitää olla, mutta sitä ei pidä mantran tavoin korostaa. Saman henkisiä se vetää, mutta karkottaa muita. Ehkäpä tässä on osasyy, miksi loistavasta puheenjohtajasta huolimatta Vasemmiston kannatus laahaa pysyvästi alle 10 prosentin lukemissa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (89 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lin käsityksen mukaan väkivaltakin on hyväksyttävämpää pienen vasemmistolaisen protestiryhmän toimesta suhteessa kaikkiin muihin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Niinpä juuri ja siksi Lin käsitys tasa-arvosta ei ole kohdallaan. Se on vähemmistöjä, ei pelkästään vasemmistolaisia, suosivaa enemmistön kustannuksella

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Asiaa puhut. Lillä, kuten monella muullakin vasurilla ja vihreällä, on aika yksioikoinen maailmankuva, joka vieläpä sisältää ristiriitaisuuksia. Ei ihme, että varsinkin Vasemmistoliitto rämpii suossa ja joka eduskuntavaaleissa tulee edellistä huonompi tulos. Eipä tosin ole tainnut Andersson onnistua vakuuttamaan edes omiaan, kun ei Vasemmistoliiton kannatus ole mihinkään rakettinousuun lähtenyt vaan on aika tasaisena pysynyt. Taitaa olla liian radikaali jopa omilleen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei se ole mitään vähemmistöjen suosimista jos edellyttää missi-institutiolta (mikä ei edusta enemmistöä) hyvää makua ja arvostelukykyä.
Juuri tuossa kysymyksessä Li oli hyvä.
Minua hämmästyttää enemmän että toiset kaksi puolustivat naurettavaa asuvalintaa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Li ei edusta vähemmistöjä. Täsmälleen samaa on tehty maailmalla ja vähemmistöjen edustajat itse eivät hyväksy vasemmistolaista holhousta, jota vasemmistolaiset tekevät itsekäästi vain oman politiikkansa ajamiseen.

"Counter-protesters pointed out that very few of the protesters were Japanese, and that they had no right to dictate what counted as racism or cultural appropriation against Japanese or Japanese-Americans. They complained that the protesters had chosen the wrong event to protest against with their parochial identity politics agenda."

https://www.japantimes.co.jp/opinion/2015/08/04/co...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Puutut koko Suomen ongelmaan: häntä on rasittava kuunnella ei vain vassarien vaan kaikkien. Lin oma seuraamisvaikeus on sekin huomattu. Kun Jari Myllykoski piti juuri eduskunnassa ansiokkaasti ansiokkaan ryhmäpuheenvuoron, kaikki kuuntelivat herpaantumatta siellä salissa ja täällä kansan keskuudessa. Li ainoana ei jaksanut seurata vaan jutteli vierustoverilleen koko ajan.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"Saa nähdä, milloin Li kasvaa aidosti suvaitsevaiseksi aikuiseksi, joka ei ole se joukon ainoa oikeassa olija. Oikeassakin saa ja pitää olla, mutta sitä ei pidä mantran tavoin korostaa. Saman henkisiä se vetää, mutta karkottaa muita."

Veikkaan, että siihen on edes pieni mahdollisuus vasta sitten kun häneltä viedään pois valta. Ilmiö ei ole pelkästään suomalainen. Samaa on maailmalla tehty jo monta vuotta. Li ei muuten ole edes viimeisessä vaiheessa vielä menossa. Viimeisessä vaiheessa vasemmistolainen tuntee sanoinkuvaamatonta vihaa valkoista miestä vastaan ja mennään jopa niin pitkälle, että halutaan heidän kaikkien kuolevan.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/11633305/Un...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Poliitikot, teinitytöt ja maikat ovat OK, mutta eivät saman ihmisen sivupersoonina. Hyvä poliitikko ei ole toisten opettaja. Hyvä opettaja ei ole aggressiivinen eikä ylimielinen. Harva teinityttö ajattelee olevansa reksi, ja jos hänen unensa siitä olisi totta, se olisi kaikille muille painajainen.

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

Käydessäni vaimoni kotimaassa, on minulla ollut tapana kunnioittaa heidän kulttuuriaan muun muassa pukeutumiseni suhteen. Olen hankkinut sikäläisiä maaseudulla yleisiä "Jussipaitoja", joita olen pitänyt ylläni myös täällä kotimaassa - ne kun ovat kätevin taskuin varustettuja.

Kysymys on aina siitä miten toimii, ei niinkään mitä tekee.

Kulttuurinen appropriaatio - mikälie - vouhkaaminen on lähinnä symboli aikamme yleisestä sekaannuksesta ja kohkaamisesta. Jos menisimme tuonne 8000 kilometrin päähän Mekong - joen liepeille kysymään, mitä mahtavat olla mieltä minun paidoistani, he tuskin ymmärtäisivät kysymystä, ainakaan negatiivisessa valossa.

Mikäli ihmistuntemukseni ei aivan petä minua, olen taipuvainen sanomaan heidän pitävän toimiani arvossa; että ikään kuin osoitan konkreettisesti perehtyneeni heidän kulttuuriinsa, ja että pidän siitä. Mutta jos toimiini liittyisi pilkanteko, ymmärtäisin toki paheksunnan.

Siellä missä elämä on vielä (näennäisesti) yksinkertaista, ja ihminen on luontoa likellä ja muodostaa todellisia yhteisöjä eikä kulttuuri ole degeneroitunut pörssikursseihin, muoviin ja betoniin, on maailmankuva ja eri ilmiöiden tarkastelukin tutumpaa "vähemmän tiedostaville", käytetään näet ns. maalaisjärkeä. Osataan vielä olla onnellisia.

Li Anderssonista en sano juuta enkä jaata.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos teet sen kunniotuksen hengessä se vastaanotetaan sellaisena.
Intiaanipäähine taas on jo ammoin eli 1950-luvulla tuotteistettu pöljin asentein. Lähinnä ne nyt missiehdokkaiden päässä viittasivat lainauksiin eikä oikeisiin päähineisiin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Meitä homepäisiä arvostelijoitahan riittää. Minä taas en edes kuvittele tietäväni millä perusteilla minua neljäkymmentä vuotta nuorempi Li Andersson mielipiteensä muodostaa. Hänen ikäpolvensa ja vielä nuorempien ajatusmaailma on eläkeläissukupolvelle suurelta osin hämärän peitossa, ja jos sitä ei ymmärrä niin sitten arvostellaan oman aikakauden ajattelun perusteella.

Mitä Pressiklubiin tulee, niin en usko Anderssonin puhuneen yksityisajattelijana, vaan saamansa palautteen perusteella. Lyhin tie joutua pois puolueen johdosta on toimia olematta vähääkään hajulla mitä tukijoukoissa ajatellaan. Tässä yhteydessä en tarkoita meikäläisiä harmaita panttereita.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Li paheksui voimakkaasti valtaväestön tapaa lainata käyttöönsä heille kuulumattomia asuja. Samalla hän puolusti alkuperäiskansojen oikeutta omaan kulttuuriinsa niin pitkälle, että hänen mallillaan vähemmistökansoilla pitää olla oikeus määrittää, ettei valtaväestöllä ole oikeutta pukeutua tunnustuksellisiin asuihin, kuten esimerkiksi saamelaisasuun tai sen osiin kuten neljän tuulen lakkiin tai Amerikan intiaanien sulkapäähineisiin. Se on kulttuurivarkautta."

Ihan varmasti tulee - ja aiheesta - sanomista, jos missikisoissa kilpailijat puettaisiin saamelaispukuja matkiviin asusteisiin tarkoituksena kerätä yleisön huomio ja valtavat mainostulot sekä samalla, ehkä tahattomasti, hämärtää saamelaispukujen alkuperäinen merkitys...

Muistaakseni joskus 80-luvun loppupuoliskolla silloin pinnalla ollut koomikkoparivaljakko keksi pukeutua "lapin pukuihin" ja noeta naammansa ja hokea suositussa televisio-ohjelman sketsinpätkässä tavallista tyhmempi ilme kasvoillaan jotenkin tähän tyyliin, että "Minäpä Aslakki oon nyt elämhäni khännissä ja puhun tällä tavalla hoon pieltä, jotta nunnukkanunnuka vuoan. Öhöhöhöhöööö".

Elämä kostaa onneksi. Nykyisin toinen näistä kulttuuriappropriaation avulla rikastuneista elää kituuttaa eläkeläisenä _Mikkelissä_ ja toinen on joutunut hengenpitimikseen tekemään jopa luonto-ohjelmien juontotehtäviä!!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

En katsellut televisiosta noita "naima-aslakkeja", mutta ihan tätä kommenttia varten kävin YouTubessa katsomassa pari pätkää ja totesin, että enpä aikanaan mitään tärkeää menettänyt. Lähinnä vastaavana tuli mieleen muutaman vuoden takaiset persujen rullahuulivitsit mustista miehistä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Aivan varmasti Lillä on oman rajautunut kannattajakuntansa. Kokonaisuutena pukeutumiskeskustelu menee reippasti yli sen, mitä asialla on yleistä merkitystä. Olennaista mielestäni kuitenkin on se, mitä Li ei huomaa.

Vaatiessaan vähemmistölle oikeutta kieltää enemmistöltä heidän vaatetuksensa käyttön, kun se on kulttuuririistona, hän samalla määrittää, miten enemmistö ei saa pukeutua ja siinä ohessa, miten missäkin tilanteessa saa pukeutua.

Lin vaatimukset toteutus johtaa mahdottomaan tilanteeseen. Enemmistö pukeutuu, kuten pukeutuu, eikä suurin osa heistä Lin kannoista mitään tiedä, eikä välitä. Enemmistön suhde vähemmistöön ja päinvastoin on jotain aivan muuta kuin pukeutumissääntöjä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pukeutuminen on kyllä asia joka kiinnostaa vähän kaikkia, kuten missitkin, ja Li Andersson!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Niin, saamelaisilla on oikeus vaatia valtaväestöä pidättäytymään käyttämästä heidän perinteistä pukeutumistaan mukailevaa vaatetusta erityisesti kaupallisessa tarkoituksessa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vasemmistolaisena en siis kannata Tere Sammallahden talousliberaaleja näkemyksiä, joiden mukaan ihmisillä on oikeus tehdä omat arvovalintansa muiden mielipiteistä riippumatta, kunhan sen valinnan seurauksena vain saadaan yrityksen kassaan kahisevaa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

On oikeus vaatia, mutta ei pidä odottaa, että siitä sen kummempaa seuraa. Jos saamelaispuvulla on kaupallista kiinnostusta, miksi eivät hyödynnä sitä. Voisivat aivan hyvin tuoda jäljitelmien tilalle ja vaihtoehdoksi aitoja asuja, mutta pieleen menee, jos niitä saisi vain ostaa ja mainostaakin, mutta ei käyttää.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #22

Kun ei voi ottaa, niin täytyy lainata :)

http://jari-pekkateurajrvi.puheenvuoro.uusisuomi.f...

Tuossa on eräs ehdotelma pulman ratkaisuksi...

Pekka Pylkkönen

Ja mitenköhän helvetissä näin? Menetkö sanomaan vassarikaverillesi että lopettaa sen joogan jota harrastaa raiskatakseen intialaista kulttuuria ja näyttääkseen hyvältä tovereidensa silmissä? Tai transulle että hän yrittää varastaa toisen sukupuolen identiteetin?

Identiteettipolitiikka on idioottien politiikkaa.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström Vastaus kommenttiin #30

"Identiteettipolitiikka on idioottien politiikkaa."

No eivät sentään aivan kaikki perussuomalaiset poliitikot idiootteja ole.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #30

Transsukupuolisilla harvemmin on tarvetta muuttaa identiteettiään, jotkut heistä toki tarvitsevat sukupuolenkorjaushoitoja kehodysforian lievittämiseksi eikä transvestiiteillakaan oman identiteetin suhteen ole mitään ongelmia.

Transvetismia ei edes mainita nykyisessa tautiluokitusoppaassa,,,

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #30

"Ja mitenköhän helvetissä näin? Menetkö sanomaan vassarikaverillesi että lopettaa sen joogan jota harrastaa raiskatakseen intialaista kulttuuria ja näyttääkseen hyvältä tovereidensa silmissä?"

Itse asiassa tuota on jo tapahtunut. Identiteettipolitiikka lopulta syö itsensä typeryydessään.

Esim. toisen aallon feministit ovat rasisteja, transfoobikkoja ja naisten vihaajia.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2010/feb...

https://studentactivism.net/2014/12/07/yes-christi...

Vähemmistöistä taas hyvä esimerkki se, että joitain muslimeja on leimattu islamofoobikoiksi.

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2017/...

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Niin, ja myös meillä kantasuomalaisilla on oikeus vaatia saamelaisia pidättäytymään käyttämästä meidän perinteistä pukeutumistamme mukailevaa vaatetusta erityisesti kaupallisessa tarkoituksessa.

Eli: Saamelaiset eivät saa enää pukeutua tavallisiin Dressmanin ja Lindexin vaatteisiin. Ainoastaan traditionaalisiin lapinpukuihin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #35

Saamelaispuku on juhlavaatetus, eikä niinkään arkena käytettäväksi tarkoitettu...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #41

Juho Antikainen

Kaikki turistipaikat ova täynnä lappilaisten vaatetusta ja perinnekaluja turistien ostettavaksi. Helsingin kauppatorilla taitaa 30 % telttakaupistelijoista olla "lappilaisen" rihkaman myyjiä. Pitäisikö tämä kieltää, ettei kenenkään identiteettiä käytetä väärin ?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #35

Mutta Dressmanhan on Norjalainen yritys ja Lindexkin on perustettu Ruotsissa joten kaipa saamelaisetkin saavat pukeutua niihin samalla oikeudella kuin suomalais-ugrilaiset kansatkin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Sekö on tasa-arvoa, että enemmistö ottaa pienen vähemmistön puvut käyttöönsä ja hämärtää tällä tavoin niiden alkuperäisen tarkoituksen?

Tällä tavoin käytännössä sulautetaan vähemmistö enemmistöön ja estetään heidän omaleimainen kulttuurinsa.

Tasa-arvo ei tarkoita tasapäistämistä, eli sitä että me kaikki olemme samanlaisia. Tasa-arvo tarkoittaa sitä, että kunnioitamme toisiamme erilaisina ihmisinä.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"Tällä tavoin käytännössä sulautetaan vähemmistö enemmistöön ja estetään heidän omaleimainen kulttuurinsa."

Katsotaampas miten tuo menee, jos vähän pidemmälle ajattelee tuota teidän ajatusmaailmaa.

- Enemmistö ei voi omia vähemmistön kulttuuria.
-> Vähemmistön kulttuuria käytetään vähemmän muiden kuin vähemmistön puolesta.

- Vähemmistö voi omia enemmistön kulttuuria vaikka miten paljon ja miten tahansa.
-> Enemmistön kulttuuri tulee vähitellen vähemmistön kulttuurin tilalle.

--> Eli lopputulema on että vähemmistön kulttuuri kuolee vähitellen pois ja sitä ei tulla edes muistamaan mitenkään, koska sen muistaminenkin on enemmistöltä melkeinpä kielletty.

Kuulisin mielelläni sen, miten tuo ajatuksenjuoksu menee teillä tuossa kieltämisessä, jos oletetaan, että kukaan valtakulttuurista ei omisi enää mitään tulevaisuudessa.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Äärivasemmistolaisessa Varisverkostossa, johon Li:kin kuuluu on samanlaisia todellisuudesta irtaantuneita ajattelijoita. Ei pystytä näkemään tällä hetkellä asioita mitenkään muuten kuin maahanmuutto/vähmmistökulttuurien kannalta. Vaikka jutut olisivat muiden korvissa jo ihan pähkähulluja.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

En tuota ohjelmaa tokikaan ole nähnyt, mutta pukeutumisesta noin yleisellä tasolla.

En ymmärrä, kuinka jonkun pukeutuminen voi ketään asun ulkopuolista poliitikkoa kiinnostaa. Johonkin pitää osata raja holhouksessakin vetää. Kaipa se on käytännössä ihan sama, minkälaisilla kuteilla omaa kehoaan peittää. Jos sillä pukeutumisella haluaa viestittää jotain ympäristölle, niin mikäs siinä, samoin voi olla myös viestittämättä. So what. Tämähän koskee tasapuolisesti kaikkia.

Esimerkkinä heimo t. identtitteetipukeutumisesta voisi olla vaikka romanimiesten käyttämä ja yleisesti tunnistama asukombinaatio : nahkatakki, valkoinen paita, pussihousut ja pitkät saappaat. Tuo kombinaatio ei kuitenkaan ole pelkästään romanien yksinoikeus. Entäpä sitten kansallispuku (?) tai joku muu asukokonaisuus joka yhdistetään johonkin ryhmään. Ei kai näidenkään käyttöä voida rajoittaa.

Yksilön pukeutumisen voisi rinnastaa mielestäni vaikka musiikin kuunteluun. Jokainen voi kuunnella ja myös nauttia ihan minkälaisesta musiikista tahansa. Jos tätäkin yksilön vapautta ryhdyttäisiin poliitikkojen puolesta karsinoimaan, niin eihän se toimisi.

Poikkeus pukeutumisnormissa on tietenkin virka-asut t. sitten kasvojen peittäminen ja yhteisön pakottaminen johonkin älyttömään pukeutumisstandardiin.

Hyvin menee, kun vasemmistolla ei ole oikeita ongelmia työstettävänä, vai eikö kyvyt riitää muuhun ?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"Yksilön pukeutumisen voisi rinnastaa mielestäni vaikka musiikin kuunteluun. Jokainen voi kuunnella ja myös nauttia ihan minkälaisesta musiikista tahansa. Jos tätäkin yksilön vapautta ryhdyttäisiin poliitikkojen puolesta karsinoimaan, niin eihän se toimisi."

Itse asiassa jotkut ovat sitä mieltä, ettei valkoisten pitäisi tehdä tai soittaa hiphoppia, rappia eikä bluesia. Perusteluina sama kuin noissa asuissakin.

https://www.vice.com/en_us/article/vvjx73/white-te...

Kuuntelussa on taas jotain tiettyjä sääntöjä miten vähemmistöjen musiikkeja voi kuunnella. Jos ei noudata sääntöjä, niin se on paheksuttavaa kuuntelua.

http://www.laweekly.com/music/eight-rules-for-whit...

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Minäkään en hyväksy jonkin ryhmän pukeutumisen käyttämistä ala-arvoisiin sketseihin, jotka ilmentävät lähinnän vain enemmistön ennakkoluuloja vaikkapa afrikkalaisista, intiaaneista, mustalaisista ja saamelaisista. Se on ihan toisen luokan asia kuin esimerkiksi se, että Lapissa käydessäni ostan neljäntuulen lakin ja käytän sitä sen käytännöllisyyden vuoksi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kulttuuriselle lainaamiselle on siis jotkin rajat olemassa, kuten Li napakoilla kommenteillaan asiaa selvensi...

Viimeksi Pyhätunturin reissulta matkaamme tarttui yksi kuivunut risu ja pieni kivi patikkapolun varrelta sekä lukematon määrä digitaalisia valokuvia - matkamuistomyymälästä sen sijaan ei ostettu yhtäkään "Made in China"-tuotetta...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tehdään pieni ajatusleikki: Li pukeutuu seuraavalle pressan itsenäisyysvastaanotolle vaikkapa Lapin tai Pohjanmaan johonkin kansallisasuun. Kysyttäessä asuvalinnasta hän toteaa, ettei se ole mikään kannanotto eikä hän ole noilta seuduilta. Asu nyt oli vaan kivan näköinen ja hän päätti käyttää siksi sitä.

Olisitteko silloin puolustamassa hänen oikeuttaan pukeutua kuten haluaa tasa-arvon nimessä vai teilaamassa juuri päinvastaisilla perusteluilla kuin nyt?

Minulla on oma arvaukseni.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Minä arvaan että ihmiset jotka hyväksyvät "kulttuurisen lainaamisen" kaikkien kohdalla eivät tee poikkeusta Li:n kohdalla. Jos tuota paheksuttaisiin niin se johtuisi siitä, että Li on itse pitänyt asiasta meteliä ja toimisi siten toisin kuin opettaa.

Mitä sinä arvaat?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Lähes sama porukka teilaisi Lin tästä toiminnasta vaikkei hän olisi asiasta mitään aiemmin puhunut tai ottanut kantaa - se on minun arvaukseni.

Kulttuurilainauksella on se kummallinen piirre, että suhtautuminen siihen helposti muuttuu sen osuessa omaan nilkkaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #39

Miten tuo omaan nilkkaan osuminen ilmenee? Pitäisikö mun suuttua jos joku ulkopaikkakuntalainen pukisi päälleen Kemiön kansallispuvun?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #42

Vaikea on sinusta tietää. Jos haluat tehdä kokeilun niin naamioidu vaikka tunnistettavasti maahanmuuttajaksi ja laita vaikka kiitos 1939-45-huppari ja kunnon leijonakoru kaulaan Menet sitten pe-iltana vaikka Joensuun keskustaan pörräämään ja havainnoi kuinka kulttuurilainaus suvaitaan. Tsekkaa vakuutukset ennen kokeilua.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #48

Voi tosiaan olla että joku joka on kanssasi samaa mieltä tuosta kulttuurilainasta ottaisi nokkiinsa.

Minua ei haittaisi jos maahanmuuttaja käyttäisi leijonariipusta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #49

Niin, minähän en ole sanonut mielipidettäni kulttuurilainasta vaan tarkoitus oli herättää miettimään Li Anderssonin kritiikin vaikuttimia ja objektiivisuutta. Rivien välistä voi toki tavallasi koittaa vetää mutkia suoriksi.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #48

Miksi tuon riipuksen kultturilainaus olisi jonkun mielestä niin tuomittavaa? Sehän on jo kertaalleen lainattu ruotsin Folkungasuvulta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Poikkeuksellinen pressiklubi, koska yleensä asetelma yle:llä on kaikki vastaan perussuomalainen joka aina keskeytetään taikka sitten kaikki ovat herttaisen samaan mieltä. Tällä kertaa persun paikalla oli Li ja tykitys oli alusta asti melkoista, Ukkolan suorituksesta oikeasti nautti kun ei päästänyt Litä helpolla kuten yleensä aina homma menee.

Se, että vassarit ovat käsittämätön puolue ei paljoa perusteluja tarvitse. Kuntapäättäjän tasolla voidaan olla pienen puolella ja oikeiden asioiden parissa kun taas eduskunnassa edustajilla ei kaikki inkkarit, päähineellä tai ilman, kanootissa ole.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No sittenhän olemme samaa mieltä. Li sai persujen paikan ja jo oli aikakin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Li on armoton ja synnynnäinen väittelijä, mutta joskus se väkisinkin muuttuu kiemurteluksi, kuten eilen pressiklubissa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Mielestäni hän kiemurteli tuskissaan kun kuunteli Ukkolan naiiveja kysymyksiä. Pressiklubi olisi pitänyt lopettaa kun Ruben Stiller lähti siitä.Rubenin saappaat olivat aivan liian suuret Sanna Ukkolalle joka on tehnyt ohjelmasta hajuttoman, mauttoman ja tylsän keskusteluohjelman jossa istutaan nyökkäämässä "asiantuntevasti" jonkun ajankohtaisen asian ympärillä kaksi minuuttia, jonka jälkeen Ukkola pikapikaa vaihtaa aihetta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Blogistilla paljon viisaita sanoja. Sitä en vain täysin usko, että Li Andersson olisi Vasemmistolle rasite. Onhan joka puolueelle tärkeää profiloitua jotenkin eroon muista puolueista. Mikseipä profiloitumisesta käy vähemmistöjen oikeuksien ajaminen järjettömiin asti? Samallahan voi esiintyä eettiseen paremmistoon kuuluvana, mikä arvattavasti tuntuu hyvältä.

Rodulliseen eli rasistiseen pukeutumiseen en ota kantaa.

Pekka Iiskonmaki

''Li on jo Vasemmistolle rasite''

Minä kannatin Litä ja kannatan edelleen.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

On todellakin kaikkien etu, että Li on näkyvästi esillä, jotta kaikki näkevät mitä nykyinen vasemmistolaisuus oikeasti on.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Petri Pakarinen, olipa nasevasti märitelty. Juuri tuollaiselle kiihkoesiintymisellä jolla on hyvin vähän tekemistä vasemmistolaisuuden kanssa, Li karkottaa puolueensa potentiaalisesta kannattajakunnasta ihmisiä, joilla on avarampi näkökulma maailmasta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Asujen valinnasta sen verran, että Kiinassa Mao Tse-tungin hallitessa ja erityisesti kulttuurivallankumouksen aikana kiinalaisia kuoli kommunismin uhreina 65 miljoonaa henkeä.

Tavoitteena oli saada kansalaiset samaan kuosiin paitsi pukeutumisensa niin myös ajatustensa suhteen.

Kiinassa kommunistinen poliittinen eliitti päätti miten valtaväestö saa pukeutua, joten ei Li nyt mitään uutta ole itse keksinyt.

Pekka Iiskonmaki

Kalevi Kivistön ja Ele Alenius kaltaiset vasemmistojohtajat eivät ole minun suosikkeja, mutta Li on.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kommunisti Hertta Kuusinen (1904-1974) pukeutui aina yläluokkaisen tyylikkäästi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minä olen aina tykännyt Ele Aleniuksesta ja hän on myös erinomaisen sympaattinen ja hyvä kirjoittaja Kanava- lehdessä. Fiksu kaveri.
Eipä silti niin on itse Liikin, mutta nyt hän vain erehtyi ajamaan väärää hevosta minun mielestäni. Sattuuhan sitä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Politiikka on täynnä toinen toistaan parempia, viisaampia ja tyhmempiä besserwissereitä! Eli kilpalaulajia. Vaaleja silmällä pitäenkin. Minä, minä edellä...ja päällepuhutaan törkeästi yrittäen teilata muiden mielipiteitä.
Osoittaako se poliittista sivistystasoa vai sivistymättömyyttä?

"Aatteet ja vaatteet." Tai muodit ja muotitietoisuus ja ajan fraasit ja tuhmat sanat ja termit sekä "kielikääryleet".. Aikansa kutakin. O mores, o tempora!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Asuvalinta? Mitä sanoo perustuslaki esim. Romanien asuista? Kansallispuvusta ja Saamelaisten asuista?

Toiseksi jos vasemmisto ei olisi pitänyt palkansaajien,köyhimpien puolia esim.Sosiaaliturvan ja palkkojen kohdalla Kelasta ei saisi muut kuin hyvätuloiset etuudet.
Eikä menisi kauaakaan kun muutkin tekisivät työtä sosiaaliturvaansa vastaan.Kuten nyt ex-palkansaajat,työttömät tekee.
Vai yhäkö joku luulee että ja porvaripuolueet on antanut edm. "hyvänmiehenlisänä" sosiaaliturvan kaikille ja palkankorotukset?
Kaikki nuo on vasemmistö enemmistön saavutuksia ennen EU menoa ,Kekkosen aikana.
Tuolloin vasemmistoa oli: Multa-kepu,Sdp,komm,MSP,krst.
Porvareita vain Rkp ja Kok.
-03 jälkeen se on :
vas,sdp 2-6 kepu,kok,rkp,vihr,Ps,krst+Sin-17

Niko Sillanpää

"Tasa-arvoista sen sijaan on, että kaikki saavat pukeutua, kuten haluavat."

Tuossa kyseessä ei ole tasa-arvo, vaan vapaus. Mutta kaikin puolin oikealla linjalla olet, vapaus on tärkeämpi oikeushyvä kuin tasa-arvo.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Niinpä. Tarvitaan sekä tasa-arvoa että vapautta. Tasa-arvoa ei ole ilman vapautta. Jos jonkin ihmisryhmän vapautta rajoitetaan, he joutuvat samalla epätasaveroiseen asemaan.

Niko Sillanpää

Tuo taasen on yhteiskunnan ehkä tärkein (toinen tärkeä on yleinen ja yhtäläinen äänioikeus) tasa-arvo-oikeus, eli tasa-arvoisuus lain edessä. Mutta kyllä, tasa-arvo voi toki palvella vapautta siinä, missä vapaudella on usein taipumus luoda epätasa-arvoa ainakin tuloksesta tulkittuna.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TASSin Helsingin toimiston päällikkö Aleksandr Gorbunov kirjoittaa tasa-arvosta kirjassaan "Tehtaankatu 1" seuraavasti:(ss.127-129)

- " Käy sääliksi tavallisia ihmisiä, jotka ovat vilpittömästi uskoneet yleisen tasa-arvoisuuden järjettömään aatteeseen. Heitä on vuosikymmeniä petkutettu niin Neuvostoliitossa kuin Suomessakin neuvostioliittolaisen agitaatiokoneiston avulla."

- "Jos NKP:n kaikki julistukset, ilmoitukset, julkilausumat, ohjelmat ja vetoomukset käyttäisi kunnon mehunpuristimen lävitse, jäljelle jäisi yksi ainoa ilmaus, joka hyvin kuvaa ihmiskunnan historian kaikkein rikollisimpiin kuuluvan organisation pyrkimyksiä: "Pyrkimys maailmanherruuteen."

Se tasa-arvo-mantrasta...ja höpinästä! Poliittista liturgiaa. Toki oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaisuutta ja tasapuolisuutta pitää aina ajaa.
Silti en kannata tasapäistämistä. "Annetetaan tuhansien eri väristen kukkien kukkia." - "Sama minkä värinen kissa on, kun se vain pyytää hyvin hiiriä."

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Identiteettipolitiikka on ajatusvapaata "me vs he" ajattelua, mikä johti Trumpin voittoon.

Identiteettipolitiikka vaatii rasismia, seksismiä ja ennakkoluuloja, joten on hämmästyttävää että sitä ilmenee lähinnä vasemmistolaisten keskuudessa. Kulttuurit ovat sekoittuneet ympäri maailman jo muutaman Millenniumin ajan joten on typerää alkaa siitä nyt itkemään. Eikös se monikulttuurisuus ollut se idea tässä, miksi yhtäkkiä takapakkia? Pitääkö kantaväestön kieltää vähemmistöiltä puvun käyttäminen? Tai muiden keksintöjen käyttö?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tää on taas tätä postmodernia marxilaista identiteettipoliittista paskaa, johon voi vastata vain alkamalla harjoittaa johdonmukaisesti omaa identiteettipolitiikkaa (vastata typeryyteen heittäytymällä typeräksi), tai kyselemällä millä vallalla se voi määrätä mitään.

Se on pohjimmiltaan rasistista ja segregoivaa touhua, jonka päässä kaikki elävät tasaisessa stagnaation tilassa, koska kulttuurit kehittyvät approprioimalla ja ovat aina kehittyneet.

Tuossa nyt on toki taustalla tuo "valkoinen etuoikeus"-ajatusoksennus, jonka perusteella voidaan oikeuttaa oikeastaan mitä vaan ja jos se nousee vallan keskiöön, tullaankin oikeuttamaan mitä vaan.

Eikö voitaisi antaa pohjoisamerikkalaisten vain sekoilla omassa liemessään? Miksi sieltä pitää lainata näitä valmeeksipureskeltuja päättömyyksiä, joilla kuitenkin on jonkinlainen historiallinen konteksti siellä? Onko vasemmistolaisuudella oikeasti noin kova kriisi?

Kanadassa on yritetty sulkea ravintoloita joiden pitäjä oli väärän värinen tarjoiltuun ruokaan nähden. Kun väärän värinen kirjailija kirjoitti kirjan vähemmistön edustajan perspektiivistä, sekin nähtiin pahana asiana.

Tämä sekoilu ei johda mihinkään hyvään. Joko ihmisiä katsotaan yksilöinä, eikä ryhmänsä edustajina tai sitten ei. Siitä voi ihan vapaasti valita. Kummallakin on seurauksensa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#55.AU. Hyvin analysoitu. Orwellilaisuus on ja postmodernismi on nyt valloillaan muoti-, termi- ja kielikääryleissä. Mihin sillä pyritäänkään? Ajatuspoliiseihinko? Ja "tasa-arvon nimissä" vainotaan toisinajattelijoita ja kerettiläisiä! Vasemmisto elää pahassa kriisissä uskonkappaleineen ja ajatuspiinttymineen. Sateenkaaripipo näyttää jo liiaksi kiristävän päätä ja ajatuksia. - Sukupuoletkin sekaisin!

(HS/SU/A16/8.10.2017) - "Suomen laki ei tunnista raskaana olevaa miestä."
Lännen media kertoi, että kevättalvella suomalaismies synnyttää lapsen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sanavalintasi tekee kommenttisi naurettavaksi. Missä vaino? :)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Itsellä ei ole mitään Li Anderssonia vastaan, mutta ilmiönä hän on seurausta meillä jo pitkään jatkuneesta tendenssistä, jossa nuoruudesta ja naiseudesta on tehty itseisarvoja. Iän mukanaan tuomaa kokemusta, arvostelukykyä ja suurpiirteisyyttä halveksutaan joskus jopa avoimesti. Myös muodollisten tutkintojen merkitystä korostetaan aivan liikaa.
Valtiollisissa asioissa nimenomaan historian, aatehistorian, oman maan historian ja sen kehityskulkujen ja sen väestön elinolojen laaja tuntemus on hyvin tärkeää ja ehkäisee energian tuhlaamista päiväkohtaisiin ”vouhotuksiin", eli tietynlaisiin syötteihin, joilla media näkyvyyttä suomalla poliitikkoja houkuttelee. Li Anderssoninkin on ollut vähän pakko pelata tätä peliä.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Jouni Borgmanilla jälleen terveitä näkemyksiä. Väestön elinolojen laaja tuntemus kontra päiväkohtaiset vouhotukset - hyvin sanottu. Paljolti tähän kiteytyy Li Anderssonin ongelma. Hän on kasvanut turkulaisissa taiteilijaympyröissä, henkisesti ja sosiaalisesti turvallisissa oloissa. Yläsavolaisen köyhälistön maailma on hänelle vieras ja jotain vanhanaikaista, unohdettavaa, poispyyhittävää.

Puheenjohtajaksi tultuaan Li Andersson ratsasti pitkään minimipalkkavaatimuksella. Nyt tuo puhe on tyystin kadonnut. Varmaankin ay-liike pani Anderssonin kuriin, siis vaiensi. Niinpä Andersson nyt yrittää haalia milloin mitäkin kuplateemoja. Hän otti kantaa mm. EU:n metsäasetukseen (LULUCF) mutta siitä paistoi läpi teennäisyys, pakonomaisuus ja metsätyöläisyyden vieraus.

(Muistanko oikein että Jouni Borgman kirjoitti taannoin siitä kuinka asuminen on triviaa. Se kommentti oli loistava.)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

LI Anderssonin näkemykset ja "puolustus" .
Nyt vain on niin että se lusikka on otettava kauniisti käteen myös muiden puolueiden
koskien vähemmistöä:

Uutinen raskaana olevasta miehestä havahdutti: Suomen lainsäädäntö laahaa todellisuuden perässä
Lauantai 7.10.2017 klo 16.11
IL
Lakialoite translain muuttamisesta odottaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan enemmistön kantaa.

Maailma muuttuu "Eskoseni"!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

En nyt ehtinyt muita kommentteja lukea, mutta kyllä minäkin ihmettelin Liin kovin jyrkkää kantaa näin mitättömästä asiasta. Ehkä nuoruus tekee ihmisen liian ehdottomaksi mielipiteissään, joka kyllä vuosien myötä karisee suvaitsevaisuuden myötä.

Minun omilla lastenlapsillani on ollut Lapista ostettuja päähineitä ja poronahkaisia rukkasia. Itselläni taas on kirjailtuja unkarilaisia perinnepuseroita, intialaisia ja kiinalaisia aitoja kimonoja ym...pitäisikö niistäkin huolta kantaa, kun ne ovat joidenkin perinneasuja?

Sain muinoin jopa Saksassa sudanilaiselta opiskelukaveriltani hienon kirjaillun miesten käyttämän päähineenkin lahjaksi, jota silloin tällöin olen juhlissa käyttänyt. Teinkö siis siinäkin jotain väärää?
Vai olenko jotenkin käsittänyt hänen kritiikkinsä ihan väärin?

Suomalainen kansallispuku, tai osia niistä näkee myöskin muidenkin maakuntien ihmisten kantavan vain siksi, että ne ovat kauniita asuja. Tuntuu oudolta ajatella, että joku pahastuisi näistä "lainauksista", pikemmin päinvastoin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Esimerkeissäsi on toinen sävy kuin kuin kyseisessä sulkapäähinekuvasarjassa. Ne ovat uniikkeja ja kuten esitätkin liittyvät elämääsi.
Sanot asiaa mitättömäksi mutta jaksat tehdä melko yksityiskohtaisen kommentin.
Aihetta ei valinnut LA vaan Pressiklubi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Sini, totta on, että olenkin aina toivottoman monisanainen, mutta yritän kyllä aina välillä parantaa tapani. Vaikeaa se vain on, kun ajatuksia tulee niin nopeasti mieleeni ja yksi etusormeni on niin mahdottoman vikkelä kirjoittamaan ylös sitä tekstiä "sarjatulella" .:)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Li Andersson saa nykyisin paljon näkyvyyttä. Hänet kutsutaan herkästi moniin ohjelmiin - nyt Pressiklubiin.

En mitenkään tuomitse Lin mielipiteitä, mutta näen hänessä mielenkapeutta, eli ehdottomuutta, joka saattaa toimia häntä vastaan.

Se, että onko hän jo Vasemmistoliitolle rasite, on vaikea sanoa. Parempia ehdokkaita lienee melko vähän. Aino-Kaisa Pekonen on ryhdistäytynyt, mutta hänen panoksensa ei riitä. Räksytys kyllästyttää. On oltava myös näkyvyyttä ja tekoja. Kansa uskoo tekoihin, ei puheisiin.

Mikäli vasemmistopuolue hyvine sosiaalisine ehdotuksineen, voisi nousta kannatusluvussaan, tarvitsee se johtajakseen jyrän, joka ei pehmoile maahanmuuttopolitiikassa, ei kiellä ajan kehityksen muutoksia, eikä jumitu pakonomaisesti yltiöaatteeseen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
joka ei pehmoile maahanmuuttopolitiikassa, ei kiellä ajan kehityksen muutoksia,

Niinpä. Muut puolueet joko ratsastaa kansan mieliksi maahanmuutto vastaisuudella.Tai ovat hiljaa siitä kokonaan ,koska tietävät mitä valtio Suomi on siitä sopinut EU.Eduskunnan enemmistöllä,hallituspuolueiden eduskuntaryhmällä.

LI kertoo vain totuuden .
Vai mikä maksoi PS kun pakolaiset tuli -15?
Sama kuin Kreikan III-tukipaketissa.Se oli sovittu jo EU-10.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK.
Sieltä on tulossa uusi pakolaisaalto. Yli miljoona pakolaista.
Jännä nähdä miten PS "vastustaa" niiden tuloa .Kun EU 28 maata sopii pakolaisten jaosta maiden kesken.
EU-maana me emme voi noukkia vain rusinoita EU-pullasta. ja jättää ikävät asiat muiden kontolle.
esim.Suomi saa EU toiseksi suurimmat maataloustuet (5,4 milj/asuk)
Ranskan jälkeen Väkiluku: 66,9 miljoonaa (2016)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Nykyään on tämmöistä enemmistö-vähemmistölässytystä, jossa historiallisella ja kulttuurisella ymmärryksellä ei ole mitään sijaa. Sorrettujen alkuperäiskansojen tunnuksia saa käyttää, koska saavathan hekin käyttää farkkuja ja t-paitaa. Joulukinkkua saa syödä kipa päässä ja kyllähän kääpiönheittokin voi olla hauskaa viihdettä, ei siitä tarvitse loukkaantua, kääpiöllehän siitä maksetaan. Musta Mannerheim on kuitenkin liikaa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Tavallaan tyyppiesimerkki ns. paremmasta logiikasta.

60- ja 70-luvun hippiliike varasti paljon muoti-ideoitaan Ameriikan intiaaneilta. KE Andersson tässä lie tuomitsee huomaamattaan myös ideologisia esikuviaan?
https://www.etsy.com/listing/252233197/sale-the-ny...

Jos satut tapaamaan aidon hipin, kerro hänelle (nätisti, ei vihapuhuen), että hänen pukeutumisensa loukkaa vasemmistoliiton PJ:n mielestä 8000km päässä asuvia vähemmistöjä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiva kommentti ja hyvä huomio entisiltä vanhoilta ajoilta... Saa myös hymyillä heti aamusta alkaen :)

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Winston Churchillin suuhun on joskus sovitettu sanonta: "Jos ihminen ei nuorena ole radikaali, hänellä ei ole sydäntä, jos ihminen ei ole vanhana konservatiivi, hänellä ei ole järkeä."

Li Andersson on hyvä ja älykäs keskustelija, vaikkakaan en henkilökohtaisesti kaikkia hänen mielipiteitään allekirjoita. Li tekee politiikkaa rakkaudesta ja intohimosta, eikä rahasta, minkä vuoksi hänen tapansa esittää asiansa saattaa ajoittain vaikuttaa hieman kärjistetyltä ja yksipuoliselta. Suotakoon se kuitenkin hänelle.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

EK ex-työmarkkinajohtaja kehui Rinnettä päteväksi ja sanansa mittaiseksi mieheksi.

Jotkut sai näppylöitä sananvalinnasta "synnytystalkoista".
Jos talkoita olisi ehdottanut Himanen tai Vartiainen olisi se ymmäretty huoleksi
tulevien veronmaksajien vähyydestä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Li jäi fanaattisessa kannassaan yksin. Samalla ehdottomuudella hän suhtautuu kaikkiin asioihin ja uskoo olevansa oikeassa."

Ketjun aloittaja on totaalisen väärässä. Li ei kommenteissaan ollut mitenkään "fanaattinen". Väitteen esittäjä on, ottaen huomioon kirjoituksensa kellon ajan (7.10.2017 03:15) ollut lievästi sanoen liikuttuneessa mielentilassa. Tähän täkyyn on sitten joukko senttareita tarttunut. Luulottelu on tullut tiedon ja asiassa pysymisen tilalle.
"Tää on taas tätä postmodernia marxilaista identiteettipoliittista paskaa" kirjoittaa eräs filosofinen kommentaattori. Todella analyyttinen ote!
Tässä näyte eräästä kirjoituksesta.
" ...vasemmistolainen tuntee sanoinkuvaamatonta vihaa valkoista miestä vastaan ja mennään jopa niin pitkälle, että halutaan heidän kaikkien kuolevan."
Kirjoitus on täyttä roskaa. Oikeastaan hävettää edes lainata moista törkyä. Mutta kai tuo tyyli sopii ehdoitta sosiaalidemokraattiseen ajatusmaailmaan?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"" ...vasemmistolainen tuntee sanoinkuvaamatonta vihaa valkoista miestä vastaan ja mennään jopa niin pitkälle, että halutaan heidän kaikkien kuolevan."
Kirjoitus on täyttä roskaa. Oikeastaan hävettää edes lainata moista törkyä. Mutta kai tuo tyyli sopii ehdoitta sosiaalidemokraattiseen ajatusmaailmaan?"

Et ilmeisesti katsonut laittamaani linkkiä? Tai ehkäpä et osaa tarpeeksi hyvin englantia lukeaksesi.

"University union officer who wrote 'kill all white men’ "

Vapaasti suomennettuna:
Yliopiston ylioppilaskunnan toimihenkilö (päällikkö?), joka kirjoitti 'Tappakaa kaikki valkoiset miehet. Lähde tosin on näköjään oikeistolainen, mutta samaa asiaa löytyy myös vasemmistolaisista lehdistä. ->

http://www.huffingtonpost.co.uk/2015/11/03/bahar-m...

Tuossa on jatkoa vieläpä tarinalle. Tuollaisen kirjoittelu on ok ja siitä ei saa mitään sanktioita.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Lähde tosin on näköjään oikeistolainen"
Helppo uskoa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Eniten minua ihmetyttää, miten paljon tämä blogini kulttuurivarkaudesta on saanut huomiota. Miten saa ja miten ei saa pukeutua kiinnostaa ihmisiä ja etenkin se, jos sitä ulkopuolinen ryhtyy määräämään eli vähemmistöt sitä, miten saa tai ei saa kayttää heidän asusteitaan. Enemistöllä ei tietenkään saa olla mitään sanomista vähemmistöjen pukeutumisesta.

Aika vinoa tuo vähemmistöjen oikeuksien puolustaminen tässä asiassa on, kun vähemmistöllä pitää olla valtaväestöä enemmän oikeuksia. Kohtuus on jossain siinä välissä. Minusta olisi piristävää, jos vaikkapa metsuri menisi vihille tai juhlaan työasussaan, kuten poliisit ja sotilashenkilöt usein tekevät.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllähän enemmistö puuttuu vähemmistön pukeutumiseen silloin kun on syytä.
Tässä blogissa/ketjussa oli kaksi teemaa, etnonaamiaishömppä ja Li Anderson. Puolet kirjoituksista johtui siitä että aiheen luonne antoi mahdollisuuden mollata Li'tä.
Tosiasiassa Li vaan selosti mistä termillä kulttuurinen omiminen on kysymys. Hänelle annettiin aihe mikä ei ole mitenkään erityisesti hänen agendallaan. Li sai olla käytösopettajaguru. Käytöksessä ja etiketeissä on usein kysymys empatiasta. Ajat ovat nyt sellaiset että etikettikysymyksissä myös kulttuurilainaukset ovat luupin alla ja kiinnostavat ihmisiä siinä missä toiselta sukupuolelta lainaaminen.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Aika vinoa tuo vähemmistöjen oikeuksien puolustaminen tässä asiassa on, kun vähemmistöllä pitää olla valtaväestöä enemmän oikeuksia."

Kuka tällaista on vaatinut?
Eräs humoristi on väittänyt, että " vapaus on tärkeämpi oikeushyvä kuin tasa-arvo."
Miten nuo kaksi tärkeätä asiaa ovat toisiaan pois sulkevia? Eivät nuo ole ristiriitaisia.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Niin minä Li Anderssoninen esiintymisen Pressiklubissa koin, että hänen mukaansa vähemmistöllä pitää olla oikeus määrätä enemmistöä, miten on pukeuduttava siltä osin kuin se koskee vähemmistöjen asusteita. Mitään asua ei saa käyttää jotakin ihmisryhmää halventavassa tarkoituksessa. Sen pitäisi olla selvä kaikille. Muita sääntöjä tässä asiassa ei tarvitakaan.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Niin minä Li Anderssoninen esiintymisen Pressiklubissa koin, että hänen mukaansa vähemmistöllä pitää olla oikeus määrätä enemmistöä, miten on pukeuduttava siltä osin kuin se koskee vähemmistöjen asusteita."

Olet ymmärtänyt joko tahallaan tai tahattomasti väärin. Lopputuloksena oli kuitenkin oman ajattelemattomuuden alleviivaaminen. Puolustukseksi voi toki todeta, ettet ole ainoa. Jotkut, vaikka takana on korkeasti arvostettuja opintoja suorittaneet ovat innostuneet samaan tyylilajiin sinun kanssa kuin hullu puuroon!
Tässä linkki aiheeseen.
http://www.kysy.fi/kysymys/mista-juontaa-sanonta-t...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset