viljoh9

SDP 0,7 prosenttiyksikön päässä kokoomuksesta

Iltalehden ja Uuden Suomen Tietoykkönen Oy:llä teettämässä kannatusarviossa SDP:n kannatus on nyt 20,1 % ja kokoomuksen 20,8 %. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvioi, että ihmiset ovat viimein alkaneet ymmärtää soten ongelmallisuutta ja eriarvoistumista yhteiskunnallisena kysymyksenä, jolle Sosialidemokraatit tarjoavat vaihtoehdon. Kolmanneksi kyselyssä nousi Keskusta 16,2 %:n kannatuksella. Vihreät saivat vastaajilta 13,7 %:n kannatuksen.

Vallassa on ideologia, jossa yhteiskunta suuntaa voimavarojaan paremmin toimeentulevien hyväksi. Se näkyy erittäin hyvin mm. siinä, että köyhien lapsiperheiden määrä on lisääntynyt ja ihan viimeksi työttömien aseman lisäkurjistumisena. Erityisen huonosti tällaiset kurjistamistoimet sopivat nykyiseen talouskasvun aikaan.

Viimeisimpien tilastojen mukaan tuloerot eivät Suomessa ole viime vuosina kasvaneet, eivätkä kasva lähitulevaisuudessakaan. Syynä on myönteinen työllisyyskehitys, jolloin yhä useampi saa palkkatuloa ja sen ansiosta myös köyhimpien väestöryhmien tulot nousevat.

Tasaista kehitystä näyttävän tilaston taakse jää se tosiasia, että yhä useamman työttömän ja pienituloisen eläkeläisen ja myös opiskelijan olot kurjistuvat, kun etuudet pienenevät ja esimerkiksi asumiskustannukset taajamaseuduilla nousevat tuloja nopeammin. Suomessa eletään juuri nyt suurta eriarvoistumisen aikaa, jossa jakolinja muotoutuu työssä käyvien ja muiden kansalaisten väliin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Rinteen ja Urpilaisen ollessa valtiovarainministerinä velkaa otettiin 40 mrd, ellen väörin muista.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Nähdäkseni Rinne tekee parastaan pysymällä poissa julkisuudesta - hänen julkikuvassaan ei ole mitään pidettävää.

Nousu johtunee sekä Touko Aallon että Persujen ryssimisistä; siis Rinteestä huolimatta.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kyllä myös Kokoomus ja etenkin Keskusta ovat toimillaan tukeneet SDP:n nousua. Rinteeseen tuo SDP:n nousu yleisimmin kytketään. Tautalla on kuitenkin lajemman porukan työ, jolla on tavallisten kansalaisten tietoon saatettu, mitä kaikkea hallituksen päätöksistä kansalaisille seuraa ja on jo seurannut. Eriarvoistamisen ideologialle on tullut köyden pää käteen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kyllä myös Kokoomus ja etenkin Keskusta ovat toimillaan tukeneet SDP:n nousua."

Lähinnä tekemällä surkeampaa politiikkaa kuin edellinen hallitus joka taas teki surkeampaa jälkeä kuin sitä edellinen hallitus. Sdp, kokoomus ja keskusta yrittävät ajaa Suomen kaaokseen ja lopulta konkurssiin. Millä eväillä sdp Suomen suosta nostaisi?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #5

Kok-11-15 edellinen hallitus joka taas teki surkeampaa jälkeä
kuin sitä edellinen hallitus keskustan II 07-11

Millä eväillä sdp Suomen suosta nostaisi?
Sillä että palkansaajat,eläkeläiset ei äänestä kepu,kok,rkp enemmistöksi kuten on äänestänyt -03-19.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattaa nyt taas vetää hetki happea ja ymmärtää, että tämä on ensimmäinen näiden gallup, ja vertailupohjaa ei ole.

Odottelisin vaikka ensin näitä muita galluppeja,joita on jo pitempään tehty.

Onhan Laura Huhtasaarikin kiinnostavin mtv3:n vaalikoneessa.

Hieman malttia kannattaisi jokaisen harrastavan, ennenkuin alkaa hehkumaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

SDP:n kannatus on siis pienempää kuin kokoomuksen tässäkin gallupissa.

Kyllä kansa tietää!

Yleisesti ottaen luulisin kuitenkin, että SOTE:lla on huomattavassa määrin vähemmän merkitystä puoluekannatukseen kuin kyseiseen asiaan vihkiytyneet ajattelevat. Ei suuri massa äänestäjistä oikeastaan tiedä mistä on kysymys. So sad it is ...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

" luulisin kuitenkin, että SOTE:lla on huomattavassa määrin vähemmän merkitystä puoluekannatukseen kuin kyseiseen asiaan vihkiytyneet ajattelevat. Ei suuri massa äänestäjistä oikeastaan tiedä mistä on kysymys. So sad it is ..."
****************************************************

Ai sinä tiedät tarkalleen. No valistapa meitä oi, sinä oraakkeli. Siis pelkkä kokoomuslaisten tukiporukoille tulee lisää fyffeä ei vielä riitä.. se nyt on jo selvää, mutta kerro muuta. Tee asiasta meille tyhmemmille little less sad.... if you can, please.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Voisiko olla SDPn resepti että paremmin meillä menisi muuta kuin verojen korotus ja lisää lainaa? Vai voiko olla jotain hihassa heillä kestävämpää mitä en pysty ymmärtämään.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kyllä kestävämpää on tarjolla. Se koostuu kohentuneesta työllisyydestä ja tuolonjaon tasoittamisesta pienituloisimpien hyväksi. Lisää velkaa siihen ei tarvita, mutta tarvitaan työn minimiehtojen parantamista sekä työttömien, opiskelijoiden ja pienituloisten eläkeläisten tulotason turvaamista kiristysten sijaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Pah, meillä ei ole edes minimipalkkaa ("oikeuttanut" monen riiston Suomessa vuodesta toiseen) ja onko SDP koskaan sitä kannattanut työehtosopimustensa lisäksi?
https://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4himm%C3%A4isp...

Demareista ei löydy minimipalkan tai perustulon kannattajia kuin minimaalisesti. Tarpeeksi syitä jo noissakin, jottei moista puoluetta voi tukea. Mm. samoista syistä ei kyllä hallituspuolueitakaan.... Turha ihmetellä miksi monet eivät Suomessa äänestä. Vaihtoehdot ovat aika kortilla.....

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #18

Suomessa minimipalkka määrittyy työehtosopimusten yleissitovuuden kautta. Työantajat ovat velvollisia maksamaan palkkaa vähintään sen mukaan, mitä kunkin työalan valtakunnalliseksi katsottavassa työehtosopimuksessa on määritetty. Maissa, joissa minimipalkka on lakisääteinen, järjestäytymisaste on heikko, eivätkä ammattiliitot pysty turvaamaan palkkojen vähimmäistasoa.

Lakisääteisellä minimipalkalla on se heikko puoli, että eduskunnan tai valtiovallan eli maan hallituksen pitää aika ajoin sen taso määrittää, kun se Suomessa hoituu osana työehtosopimusjärjestelmää.

Viime vuosina työantajapuoli onkin keskittynyt työehtojen heikentämiseen. Keskeinen tavoite on murtaa työehtosopimusten yleissitovuus. Se on säilynyt, mutta toisaalta työantajapuoli on onnistunut pilkkomaan työsuhteita määrä-ja osa-aikaisiksi. Karkein esimerkki ovat nollatuntisopimukset, joilla kyllä taataan tasoltaan oikea tunti- tai päiväpalkka, mutta ei työtä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #18

lainaus:
SDP ei löydy perustulon kannattajia

A)-Perustulo 560e/kk puhtaana käteen.kokeilu vasta.(Veikkaan että on tulevaisuudessa ansiosidonnainen tulojen mukaan)
Joten puhdas tulonsiirto verovaroista.

B) -Perustulo II
Perustulo 560e/kk otetaan tulona huomioon toimeentulotuessa ja vähennetän edm.tuesta/työvelvoite tai tukea leikataan 40%+4,3%
KELA-17

Huomasitko mikä jutun juoni on ?
AINA kun kepu,kok lupaa "ilmaista" rahaa "kaikille" se ei tarkoita köyhiä ja pienituloisia.Niitä jotka saa toimeentulotukea. Laki-94 Vähentää toimeentulotuen normin ylittävän osan.
Niin lapsilisissä,Tiilikaisen 300e,perustulossa ym.
Mutta laki ei koske muita etuuksia,vain toimeentulotukea.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Me tiedetään SDP:n olevan ay-liike Eduskunnassa. Kaikki linjaukset tehdään Hakaniemessä. Mitään reformeja sdp ei ole köyhimpien eteen 30 vuoteen saanut ajettua. Kun oikeisto 90-luvulla alkoi kyykyttämään köyhiä, samalla se opetti demarit tekemään samoin. Työssä käyvien edut ovat siitä lähtien ollut prioriteetissä nro 1.

On kokoomuslaista politiikkaa ajaa paremmin pärjäävien työläisten etuja 60-luvun metodein ajatuksella, että köyhät voivat nousta heidän edustamaansa eliittikerhoon. Tätä ei ole nähty tapahtuvan. No, miksi?

Fakta on, että työttömyyden aste määrittelee palkankorotusvaran, mutta ay on ottanut linjaksi sitoa palkankorotusvaatimukset suurteollisuuden voittoihin. Toisan vielä. Palkankorotusvaran määrittelee työttömyysaste.

Tällöin myös menettäjiä ovat kotimaiset työnantajat niillä tulojen jäädessä matalammiksi. Heidän kuuluukin olla menettäjiä. Menot eivät kasva eikä tulot nouse. Se pitää kustannustason paikallaan, mikä parantaa ullkoista kilpailukykyä, jolloin vienti alkaa vetämään ja työttömyys vähenemään.

Palkkajäädytys ei koskaan missään olosuhteissa kelpaa ay-liikkeelle ja siksi SDP joka kerran valitsee kokoomuksen hallituskaverikseen keskustan sijaan, millä olisi aatteellisesti sopivampi poliittinen linja. Kokoomus hyödyntää tilanteen aina vaatimalla verotusta alas, mikä tietenkin onkin välttämätöntä, että voidaan vientiä pienentäviä korkeampia palkankorotusvaatimuksia tyäntekijöille siksi vaatia. Toisin sanoen työttömät saavat kerta toisensa jälkeen odottaa.

Monet viisaat demarit ovat sanoneet, että sdp on kadottanut aatteensa ja siksi sdp on menettänyt äänestäjänsä. Demareita äänestämällä mikään linja ei tule muuttumaan. Vaikka aina välillä kannatus demareilla kiipeäisikin vähän korkeammalle, vanha politiikkalinja jatkuu.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #42

lainaus:
On kokoomuslaista politiikkaa ajaa paremmin pärjäävien työläisten etuja 60-luvun metodein ajatuksella, että köyhät voivat nousta heidän edustamaansa eliittikerhoon. Tätä ei ole nähty tapahtuvan. No, miksi?

A) Kekkonen ei uskonut kokkareiden puheisiin koko aikana.
Hallitukseenhan ne pääsi vasta Kekkosen kuoltua -87 ensimmäisen kerran

B) Kok ja Katainen Rukkasineen-07 ja Tujunen ei saanut kansaa uskomaan kok "työväenpuolueeseen"!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Hetkittäin se Kokoomuksen kannatus voi gallupeissa heilahdella, mutta Kokoomus on ainoa puolue jonka kannatus on ollut vakaata. Muut puolueet eivät voi muuta kuin kadehtia kannatukseltaan Suomen vakainta puoluetta.

Kunnallisvaaleissa kannatus on ollut vuodesta 1976 lähtien yli 20 % jokaisessa vaalissa.

Eduskuntavaaleissa vastaava kannatus vuodesta 1975 lähtien pääsääntöisesti yli 20 %.

Eikä se tulevissakaan eduskuntavaaleissa jää alle 21 %.

Antti Rinteen suurin vitsi on viljellä mielikuvaa, että hänen päätöksillään edellisessä hallituksessa, Suomen nykyinen hyvä työllisyystilanne ja talouden huippuluvut ovat syntyneet! No, nyt Antti yrittää tehdä parhaansa, ettei kukaan vain hakeutuisi koulutukseen saatikka sitten töihin yrittämällä osoittaa aktiivimallin ihmisten nöyryyttämiseksi.

Antti Rinne näkee ainoana mahdollisuutena, että työssäkäyvä väki pitää työttömät veroilla passiivisena. Kyllä moni Anttia tästä syystä kannatta, koska Antti on julkisesti luvannut, että hän ei ketään töihin suosittele menemään ja kaikenlainen häirintä perutaan, jos hän pääsee hallitukseen. Edellinen Urpilainen lupasi työllistää 200 000, jos demarit pääsevät hallitukseen. Pääsivät, mutta työttömyys lisääntyi parillasadalla tuhannella.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Näitä jengi-ihmisten mielipiteitä on aina hauska lukea. Niistä ikään kuin puuttuu kokonaan kokonaisvaltainen analyysi. Kokoomus on ollut hallituksissa Holkerin hallituksesta alkaen yhtä nelivuotiskautta (taisi olla runsas vaalitappio) lukuun ottamatta. Silti valtio on velkaantunut merkittävästi, varsinkin Jyrki Kataisen aikana ja sen jälkeen. Mikä on kokoomuksen vastuu Suomen tilasta?

Vastaan ihan itse: Otetaan työttömiltä, opiskelijoilta ja osattomilta. Vai ne muut?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Eero Pyykkölä

Blogi taisi käsitellä gallup lukuja ja totesin vain, että Kokoomus on ollut gallupeista huolimatta kaikissa vaaleissa tasaisin puolue kannatuksensa suhteen viimeisen lähes 40 vuoden aikana. Sen se jengissä pysyminen tuottaa tulokseksi.

Sitten mieleeni ei tule ainuttakaan hallitusta jossa Kokoomus olisi ollut yksin !

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #15

Ilkka Varsio

Jep. Sitähän juuri yritin kuvata. Eli kokoomus ei pysty vaikuttamaan, tai sitten se vaikuttaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kun vilkaisin Valtion velkoja VM sivuilta
Joka hallitus Vanhasen II lähtien on ottanut velkaa suurinpiirtein saman verran.
Niin myös Sipilän hallitus VM arvion mukaan -19 mennessä.
Menot pysyy samana jos verotulot ei lisäänny
(ilmaistyöllä ja kortistosta)
Vanhanen lähti-07
Velkaa 54 mrd,ylijäämää 3mrd

Katainen sai
Velkaa 86 mrd
Alijäämää 8 mrd
Hukattu 3 mrd ylijäämä

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Vienti alkoi vetämään keväällä -15
Kilpailukyky palkoissa saavutettiin jo helmikuussa-15 ennenkuin edes Kikystä oli sovittu.
Yhteisöveron alennus lisäsi investointeja.
-12 SDP nosti n.200 000 kotitalouden toimeentulotukea,köyhimpien 100e-140e/kk
Eläkeläisten asumistukea.
Vähensi 8 Mrd alijäämää 6,5 miljardiin.
Vanhasen II velkojen korot 86 mrd nosta aina velkaa taannehtivasti.

-Nokian jätti irtisanomiset. Tuli puskista Urpilaisellekkin .Niistähän Kepu ei puhunut mitään vaikka tiesi niistä jo joulukuussa-10.

-Lama kesti -08-15 ennen kuin se hellitti EU. On seikkoja mihin mikään hallitus ei voi vaikuttaa.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Onhan maamme tulevaisuus kerrassaan synkissä käsissä, mikäli vaihtoehdot ovat demarit, kokkarit tai kepu...

Terveisin, liikkuva (ja tyytymätön) äänestäjä vuosimalli 2018

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Käsien synkkyydstä en tiedä, mutta seuraava hallitus mitä todennäköisimmin rakentuu SDP:n ja Kokoomuksen pohjalle. Apupuoluleeksi tarvitaan Vihreät tai sitten RKP ka KD.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

jOS kok,rkp.kd ja sdp ovat samassa hallituksessa,niin apupuolue on tietenkin ainoa vasemmistopuolue.Jos taasen vihreät,kok ja sdp ovat hallituksessa niin silloin kok on vähemmistöosakkaana vasemmistohallituksessa.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Viljo, sinäkin olet jo sen verran vanha ja kokenut mies tajuakseesi, ettei mikään muutu VAIKKA pääministerimme olisi joku Rinne...

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #24

Kyllä ainakin sen verran muuttuu, että ainakin pahimmat työttömien kyykytystoimet loppuvat. Ne eivät työllistä kuin haastateleijoita ja se on erittäin tehotonta ja työttömiä nöyryyttävää.

Aidot työpaikat syntyvät yrityksiin, joiden tuotteille ja palveluille on kysyntää. Viime aikoina työpaikoja on lisääntynyt rakennustoiminnassa ja etenkin kaikessa toiminnassa, joissa tarvitaan ATK-taitoja.

Suurin ongelma on siinä, etteivät työttömät ilman koulutusta pysty niihin töihin, joita on tarjolla. Siispä yhteiskunnan pitää panostaa kaikkeen koulutukseen. Oppisopimuskoulutus tarjoaa suoran väylän työelämään. Siten ehkä nopeinten saadaan lisättyä eri ammatteihin pystyviä työntekijöitä. Siispä siihen ja ammatilliseen peruskoulutukseen pitää panostaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #28

Totta.SDP pystyy jakamaan kakkua tasaisemmin.
Mutta koulu-uudistus (säästöt),SOTE,´yms on sovittu EU jo Vanhasen II aikana EU.
Julkisenpuolen säästöt,Euro-plus sopimuksella.

Tanskan malli ja Saksan Mini-job samoin .
Työttömien "Työn ja sosiaaliturvan yhteensovittaminen".

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #24

Olet oikeassa ei muutu ainakaan kovin paljon. Suurinosa kansan kyykytyksestä on EU sovittu.
Työttömien kyykyty jo-92
Aloitettiin-94 ja jatkunut siitä asti.
Ja joka ikinen eduskuntapuolue on siitä tietoinen.
(Luin -92 ajalta Laki-valiokunnan asiakirjasta tuon)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Minusta SDP:n virhearvio jo vuosikymmenen ajan on ollut se, että puolue yrittää kalastella samassa lammessa VL:n ja Vihreiden kanssa. Nämä kaksi muuta ovat kuitenkin paljon uskottavampia toimijoita sen ryhmän äänestäjille kuin SDP, eikä äijäfeminismi tai muut unelmahöttöavaukset vetoa tuohon äänestäjäkuntaan. Uskottavuus puuttuu ja lausunnot kuullostavat päälleliimatuilta.

SDP:n pitäisi hakea kannatuspohjaansa mainstream -duunareista. Heistä joille ympäristö- ja monikulttuurisuusunelmat jäävät kakkoseksi tulonmuodostukselle ja työllisyydelle. Tuon porukan SDP sai aikoinaan lähetettyä Soinin helmoihin, ja nyt sama väki etsii uutta kotia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Eikös ne porvari vihreät kalastele Kepun kanssa samoilla vesillä? Tuulivoimalatuet,luonnonhaittakorvaukset,bioenergia,jätevesi-asetus.
Vanhasen II-porvarihallitus-07-11
Vanhasen I Pas..kaivolaki vihr/rkp 03-07

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Käsittääkseni ensi vuodelle takuueläke, toimeentulotuki sekä jälkikasvua omaavien opiskelijoiden tuet nousevat. Vaimon opintotuki nousee jotain 75€. Tuskin tuo nyt persaukista lapsiperhettä kurjistaa.

Vuokra tosin nousi 1.1% mutta eipä se kahtena edellisenä vuonna noussut senttiäkään. Eipä tuokaan tälläistä persaukista lapsiperhettä kurjista.

Lyönpä piponi vetoa että sosiaalimenot eivät laske yhtenäkään tämän hallituksen vuotena.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta.Takuueläke nousee jo toiseen kertaan tämän hallituksen toimesta.
Mutta työeläkkeiden indeksikorotusta leikataan myös jo toiseen kertaan.
+juuri niiden köyhimpien heikompiosaisten Kela-etuuksia jotka lasketaan eläkeindeksin mukaan.

Takuueläkeen saa 100% jos ei tarvitse toimeentulo eikä asumistukea.
Pääomatulot ja omaisuus ei vaikuta edm.eläkkeesee.

Pientä työeläkettä saavan takuueläkettä vähentää asumis ja toimeentulotuki.

JK.Eihän sitä ollut tarkoitettukaan työeläkettä saavien eläkkeeksi.
Kepulla oli ihan omat kohteet kenelle se on tarkoitettu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen
Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Mitä SDP sai aikaan hallituksessa ollessaan:

"Mitä Sdp valtiovarainministeripuolueena sai aikaan viime vaalikaudella?

- valtiolle uutta velkaa noin 20 mrd euroa

- kuntien valtionosuuksien rajujen leikkausten seurauksena kunnille uutta velkaa muutama miljardi, irtisanomisia, lomautuksia, palvelujen heikennyksiä ja kuntaveron kiristyksiä

- valtion kassan syömistä usealla miljardilla

- valtion tuottavimman omaisuuden myyntiä yksityisille 3,3 mrd eurolla

- liikenneväylien korjausvelan kasvattamista noin puolella miljardilla eurolla

- monen miljardin euron arvosta vastuiden ottamisia Kreikan ym veloista saksalaisten pankkien puolesta

- jne....

Yhteensä siis realisesti Suomen valtio ja kunnat velkaantuivat 2011-15 Sdp:n valtiovarainministerikaudella noin 30 mrd eurolla ja vastuut kasvoivat rajusti.  Yksikään rakenneuudistus (sote, eläke, kunnat, keskiaste....) ei edennyt.  Pysähtyneisyyden aika!

Sdp:n vaalilupaus ennen vuoden 2011 vaaleja oli mm. 100 000 uutta työpaikkaa kaudella 2011-15.  Tulos oli 100 000 menetettyä työpaikkaa valtavasta velanotosta (velkaelvytyksestä) huolimatta ja vaikka puolueella oli valtiovarainministerin, työministerin ym avainsalkut."

Toimi Kankaanniemi lainaus 20.12.2015.

Mikä vaihtoehto Rinne siis olisi, kysyn vaan. Voisiko Viljo vastata?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Rinne ei ole ollut koskaan pääministeri. Hän toimi Urpilaisen jälkeen vähän aikaa valtiovarainmisterinä, mutta siitä ei ole pääteltävissä, miten hän pääministerinä toimii. Mitään Rinteen linjaan viittaavaakaan ei Suomen hallituksilla ole koskaan ollut.

Oletan ja uskon, että Rinne noudattaisi pääministerinä jokseenkin Lipposen linjaa. Se tarkoittaa valtion velan vähentämistä ja hyvätuloisten verotuksen kiristämistä, ei ainakaan helpotuksia. Sen sijaan työttömien, opikelijoiden, pienituloisten eläkeläisten ja muidenkin pienituloisten asemaa jonkin verran helpotettaisiin. Koulutukseen panostettaisiin, jotta elinkjeinoelämälle sataisiin osaavampaa työvoimaa ja työllisyys ylensäkin kohenisi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
"Mitä Sdp valtiovarainministeripuolueena sai aikaan viime vaalikaudella?

Kysy nyt Orpolta (kok) ja Lintilältä (kesk). Jos et sattumoisin tiedä kumpikin on VM.ministereitä.
Jokaisen ministeriön ministeri on vastuussa oman ministeriönsä budjetista.
Taloudenhoidosta päätökset tekee ministeri-valiokunta.Jossa istuu joka hallituspuolueen Pj +muutministerit.
Pohjois-Korean malli ei ole käytössä Argadianmäellä. Että vain yksi päättää.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Tuo 0,7 prosentin rako tuo mieleen hyvinkin ajankohtaista 4,7 % >> 5,5 %

Suomi nousuun!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä katsoin kristallipalloon, ja sieltä tuli selvä vastaus.

Sdp voittaa vaalit ja Rinne on pääministeri.

Kaksi vuotta vaalien jälkeen kannatus on n.15%

Johon Rinteeltä kuulemme totiset sanat: Hallitus on joutunut tekemään kipeitä päätöksiä, koska valtion velkaa on edelleen liikaa ja työttömyys ei alene riittävän nopeasti.

Vaalilupauksista emme ole pystyneet pitämään kiinni, koska isänmaan tilanteen takia etuisuuksia on pakko leikata.

Taustalla hymyillee Orpo.

Niin mikä oli se asia, joka muuttui?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Noinhan se menee.Äänestäjät kun ei huomaa että se pääministeri ei yksin päätä mistään.
EU/EK/kepu,kok politiikalla on menty ja mennään vastakin.
EU sopimuksia kun ei sdp kuten ei persutkaan pysty perumaan. Ne on hyväksytty eduskunnan enemmistöllä EU-Valtio Suomen sopimina.

JK.Hyvää joululukemista löytyy eduskunnan sivuilta.
Miten päätökset syntyy.Monen välikäden kautta laki-aloitteet kulkee ennen kuin eduskunta niistä päättää.
Kun hallitus tekee aloitteen se kulkee valiokuntien kautta,ko. ministeriön ministeri tuo sen eduskunnan päätettäväksi. Enemmistö päättää.
Ei siis ministerit.Ei Lipponen,ei Linströmmikään.
Suurimman työn tekee eri ministeriöiden valiokunnat jossa istuu myös oppositiosta edustajia.Hallituspuolueilla on enemmistö.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Hyvin sanottu Ritalalta, meno monipuoluedemokratiassa on tasaista, karavaani kulkee ja koirat haukkuvat

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Mun mielestä SDP on surullista valeoppositiota. SDP, Kok ja Kesk ajavat aika lailla samaa politiikkaa kaikki. Jos Lipposlaiset liitti euroon ja myi Digitan, ja Keskustan Mika Lintilä lanseerasi mediamaksun, ja Kokkelien Suvi Linden nuiji sen läpi, niin kuvio on aika lailla sitä samaa oli näistä kolmesta puolueesta mikä vaan hallituksessa. Mielestäni tarvittaisiin lepomäkeläinen kokoomus tai liberaalipuolue hallitukseen, jolloin leikkaus turhista asioista voisi alkaa, ja työn verotusta keventämällä ihmiset pääsisi irti köyhyydestä. Myös pitäisi alkaa miettimään rakenteita miten köyhimmät voisivat paremmin säästää ja sijoittaa, jotta he eivät olisi köyhiä ikuisesti. Perustulo olisi jo merkittävä apu köyhille.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Jos Lipposlaiset liitti euroon
Oppositiostako? Vai oliko se tässä hallituksessa? Mitä tarkalleen Ahon hallitus sopi tässä sopimuksessa?

EMU-suunnitelma hyväksyttiin osana Maastrichtin sopimusta,
- joka allekirjoitettiin helmikuussa 1992 ja
-tuli voimaan 1.11.1993.
Sopimuksen mukaan talous- ja rahaliittoon edetään kolmen vaiheen kautta.
lähde:
EU-asiakirja/Suom.pankin-asiakirja

Ei siis vasta -98

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Emt, Niinistö ja Lipponenhan sitä oli yhdessä jotenkin säätämässä, pointti on se, että yhtäkään näistä puolueista äänestämällä, ilman mittavaa refrmointia itse puolueen sisältä, niin ei päästä eroon mediamaksusta, ylestä, pakkoruotsista, tuulivoimatuesta, teatterituista, kehitysavuista jne jne. kaikkea roskaa 3-5 miljardilla per vuosi mitä köyhät työläiset ei tartte, vaan ennemmin alempi verotus työstä ja ehkä yhteisöveron leikkuu. Myös pääomatuloveroja pitäisi leikata köyhiltä, esim sallimalla vuokran vähennyksen osittain pääomatuloistaan, jotta asunto ei olisi ainut köyhän sijoitusinstrumentti. Rakennettaisiin sellaisia rakenteita, että köyhät rikastuu työllä, niin päästään köyhyydestä joskus vuosikymmenien päästä. Sveitsissäkin on korkea elintaso ja vain 3% työttömyys. Sieltä vaan mallia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #46

Tutstuppa EMU papereihin EU sivuilta.Näet miksi Lipponen tarjoili nahkurinorsia Aholle (Oli sovittu jo-92)

Luettelemaasi kepu,kok,EK/EU politiikkaa on ajanut joka ikinen eduskuntapuolue
-03-19. Nyt jopa -03-15 oppositiossa istuneen PS/Sinis.
Pitäskö eduskunta vai kansa vaihtaa?

JK. Tutustu tosiaan Eduskunnan asiakirjoihin kun on netti käytössä.Mustaa valkoisella aina
-91-23.12-17 ajalta
Samoin EU asiakirjoihin EU perustamisestä II-maailmansodan jälkeen lähtien.
Yllättäviä asioita mitä ei täällä edes mediassa ole kerrottu. Samoin joka sopimus joka johti EU liittymisen -50 lähtien.
Kekkosen ajoilta.
Eikä sitä junaa enää pysäyttänyt mikään. Holkeri,Aho,Lipponen ,Vanhanen,Katainen,Sipilä jatkavat.

Toimituksen poiminnat