viljoh9

Maahanmuutovirasto jakaa jo kuolemantuomoita

Nyt on tapahtunut se, mitä oli odotettavassakin. Irakilaismies on tapettu kotimaassaan kohta palautuksen jälkeen. Turha väittää, ettei tilanne ollut virkamiesten tiedossa ja on tapahtunut vain joku sattumavahinko. Mies perheineen pakeni vainoa ja varmasti myös kertoi Suomen viranoimaisille, miksi ei halua palata. Tosiasioita ei uskottu ja tässä on seuraus. 

Tällaisesta ihmisen kohtelusta koituu Suomelle vain kuluja. Pakolaisella ole mitään mahdollisuutta sopeutua Suomeen, oppiua kieltä ja saada työpaikka. Sen ajan, kun hän oli Suomessa, oli hänen pakko elää vankilamaisissa olosiuhteissa, vaikka mitään paikkaa, jonne hän pakenisi ei ole olemasskaan, tai olisi ollut jossain muussa Pohjoismaassa ja ehkä Saksassa, mutta tuskin tuollaista siirtomahdolisuutta edes harkittiin. Mies vain kylmästi palautettiin uskoen omiin kuvitelmiin turvallisesta palautusmaasta.

Jos nykylinja jatkuu, kuoleman viestejä tulee varmasti lisää. Paitsi, että tälläinen höperyys tulee Suomelle hyvin kalliiksi, syö se luotettavuuttamme oikeusvaltiona. Ulkamaalaisia ei kohdella turvaa tarvitsevina ihmisinä, vaan kulueränä, josta on päästävä eroon.

Paljon parempaan tulokseen päästäisiin aidolla kotoutuksella, jolloin pakolaisille taattasiin oikeus oppia suomea tai ruotsia ja päästä töihin tai opiskelemaan. Se on taatusti tuottavampaa, kuin virkakunnan työllistäminen sillä, ettei pakolainen vain pääse nauttimaan mistään kantaväestölle kuuluvasta edusta.

Suomen pakolaislinja jyrkkeni selkeästi viime eduskuntavaalien jälkeen, jolloin Perussuomalaiset uusivat jytkynsä, joka lopulta johti puolueen hajoamiseen ja nykyiseen vinoon hallituksen valtarakenteeseen. Nythän pienimmällä hallitusryhmällä on selvä yliedustus. Joka viisdes sinisten kansanedustaja on ministeri. Tuo Sipilän luoma ja Kokoomuksen kannattama rakenne muuttuu seuravissa eduskuntavaaleissa. Se on varmaa, mutta muuttuuko maahanmuuttopolitikka yhtään humaanimmaksi, se jää nähtäväksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (450 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Raskauttavaa tuon tapauksen kohdalla on myös se, että kyseessä oli perheellinen kunniallinen mies, joka tyytyi osaansa palautusmääräyksen saatuaan. Päätöksen tehneiden viranomaisten toiminta tulisi ottaa yksityiskohtaiseen syyniin ja arvioida ovatko he tehneet tahallisen vrikavirheen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Olisiko linkkiä tuohon uutiseen? En jostain syystä löytänyt.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Viljo Heinonen on langennut samaan kuin moni muukin, joka lukee vain otsikot miettimättä uutisen taustoja sen tarkemmin. En kiistä uutisen oikeellisuutta sinänsä, mutta on aika paksua, että kuolema olisi jollain lailla maahanmuuttoviraston syytä.

Meillähän ei ole mitään taustatietoa miehen tekemisistä Irakissa ennen hänen "pakolaisuuttaan." Kaikki hänen kertomansa tiedot perustuvat pääasiassa hänen itsensä kertomiin tietoihin, kuten on tuhansien muidenkin turvapaikanhakijoiden kohdalla. Jopa nimi, ikä ja kansallisuus voivat olla keksittyjä.

Suomeen on saapunut kymmeniä, ellei satoja sotarikoksista epäiltyjä entisiä irakilaismilitantteja. He ovat lähes kaikki tulleet Eurooppaan väärän identiteetin turvin.

Tuhatmäärin vankeja pääsi vapauteen erilaisissa määrittelemättömissä olosuhteissa Irakin jatkuvien kriisien johdosta. Voiko Heinonen vakuuttaa bloginsa lukijoille, ettei nyt kuoleman kohdannut mies ollut yksi tästä joukosta?

Suomella ei ole mitään velvollisuutta suojella vankeusvankeja tai sotarikollisia sen enempää kuin turvapaikkaturistejakaan. Bagdad on täysin turvallinen alue Irakissa, jonne lennetään normaaleja reittilentoja ja jonka yöelämä on melkoisen vilkasta.

Ehkä mies oli poliisi, mutta yhtälailla hän saattoi olla korruptoitunut poliisi ja vaikkapa huumevelkoja paennut rikollinen. Hänen kuolemansa saattoi olla myös sattumaa siinä missä suomalaisen liikemiehen kuolema Ugandassa. Molemmissa lienee paljonkin tarkasteltavaa.

En luota yhteenkään miespuoliseen turvapaikanhakijaan, koska harvalla heistä on oikeaa syytä saada turvapaikka.

Uudistan monien esittämän kysymyksen.

Missä ovat naiset, lapset ja vanhukset?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Missä ovat naiset, lapset ja vanhukset?"

Kyseisen tapetun poliisin tytär asuu lapsineen Suomessa.

"Tuhatmäärin vankeja pääsi vapauteen erilaisissa määrittelemättömissä olosuhteissa Irakin jatkuvien kriisien johdosta. Voiko Heinonen vakuuttaa bloginsa lukijoille, ettei nyt kuoleman kohdannut mies ollut yksi tästä joukosta?"

En tiedä Heinosesta, mutta itse voin vakuuttaa, että hän ei ollut yksi mainitsemastasi ryhmästä, koska hänen taustansa oli dokumentoidusti hyvin selvillä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

En viitsi langeta ruikuttamaan linkkiä, mutta hyvä jos edes yksi turvapaikanhakija on kyetty yksilöimään häneltä peräisin olevien luotettavien dokumenttien pohjalta. Yleensä dokumentteja nimittäin ei ole tai ne on ostettu jostain basaarista. On myös yleistä, että Suomesta saatu henkilöllisyysasiakirja "hukkuu" ja siitä saaduilla varoilla tulee taas uusi Ahmet tai Mehmet Suomeen.

Useissa dokumentoiduissa tapauksissa "turvapaikanhakijat" ovat olleet niin tyhmiä, etteivät ole malttaneet olla päivittämättä Facebookia ja erityisesti kuvia siellä.

Heitä ja nimien muuttumisia kulkureittien varrella on kyetty näin seuraamaan melko luotettavasti. Ikävä kyllä tämä tapahtuu usein jälkikäteen, jolloin he ovat jo byrokratian rattaistossa, eikä maahantuloa voida estää jo rajalla.

Kuikalle erikseen, perheenisyys ei ole mikään meriitti tai puolustus. Se kertoo vain ahkerasta melan heiluttamisesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kyseisen tapetun poliisin tytär asuu lapsineen Suomessa."

Hän odottaa karkoittamista Suomesta, eli palauttamista surman suuhun.

Suomen hallitus tekee näitä karkoituspäätöksiä poliittisin perustein, niissä ei oteta huomioon ihmisten turvallisuutta.

Tietenkin hallituksella on pelko perseestä, pelko perussuomalaisten kannatuksen kasvusta, mistä olisi vielä kauheampia seuraumuksia kuin palautettujen turvapaikan hakijoiden kuolemat.

Hallituksen päätökset lähettää turvapaikanhakijat kuolemaan ovat siis pitkällä tähtäimellä oikeutettuja.

Hallitseminen ei ole helppoa.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

"En tiedä Heinosesta, mutta itse voin vakuuttaa, että hän ei ollut yksi mainitsemastasi ryhmästä, koska hänen taustansa oli dokumentoidusti hyvin selvillä."
Mun kaverilla on Liettualainen ajokortti eikä hän ole edes ikinä käynyt siinä maassa, niin eiköhän niitä oikeanlaisia dokumentteja saa sieltä Irakistakin tarvittaessa. Se ykskin "17v" kaveri kertoi Sipilälle telkkarissa että voi heti todistaa ikänsä kun saa vaan passin Irakista Suomeen...

Että se ruumis ois paras todiste mutta siitäpä me ei varmaankaan saada kuvaa...

Eli ei kannata lähteä kovin vakuuttelemaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Juha-Pekka, kerrot asian, kuten minäkin tuosta ajattelen. Kiitos..

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kerrassaan hienoa! Poliittiset toimijamme uskovat Juha-Pekan sepittelyä mieluummin kuin kuolleen miehen todistusta. Millä tavalla on tullut osoitetuksi, että kuollut mies ei ole ollut poliisi?

Eikö ole tällä kertaa ainakin hyvin selkeästi tullut osoitetuksi, että mies on ollut oikeassa, kun on sanonut uskovansa joutuvansa vaaraan palautettaessa?

Käyttäjän harrivirtala50 kuva
harri virtala

kosonen puhuu täyttä asiaa se on niin että jos haluaa elintaso pakolaisia suomeen niin se pitäisi kustantaa niiden rahapussista ei veromarkoista ei suomi ole koko maailman sossuluukku

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

"Voiko Heinonen vakuuttaa bloginsa lukijoille, ettei nyt kuoleman kohdannut mies ollut yksi tästä joukosta?"

Voitko itse vakuuttaa, että mies oli sotarikollinen? Suomi on oikeusvaltio ja täällä ihminen on syytön, kunnes toisin todistetaan. Jos tämä ei kelpaa, niin tästä maasta voi poistuakin. Ei täällä aleta leimaamaan ihmisiä sen perusteella, millainen fiilis jollain maahanmuuttokriitikolla sattuu olemaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Turvapaikan saamisen edellytyksenä on henkilökohtainen vaino. Kielteinen päätös perustuu siihen, että tällaista asiantilaa ei hakija ole kyennyt näyttämään. Kuolema ei ole ollut millään tavalla looginen seuraus käännyttämisestä.

Otsikko on aivan älytön eikä perustu muuhun kuin tunnekuohuun. Samaan perustuu viittaaminen "perheelisyyteen" ja "kunniallisuuteen". Perheellisyys on varmaan näytetty, mutta mistä ihmeestä tuo kunniallisuus-olettama on tullut? Vai raskauttavia asianhaaroja...

Turvapaikkaperusteiden tutkimisesta pitää sitten kokonaan luopua, jos ei olla valmiita palautuksiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Turvapaikkaperusteiden tutkimisesta pitää sitten kokonaan luopua, jos ei olla valmiita palautuksiin."

Väärät palautuspäätökset ovat seurausta siitä että päätöksiä tehdään poliittisin perustein, eikä asiaperustein.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kerrohan nyt sitten miten niitä päätöksiä on perusteltu poliittisesti rikkomalla lakeja ja asetuksia. Olisi ihan hyvä, jos vaikka antaisit esimerkin tuollaisista perusteluista, koska väitteesi perusteella sinulla täytyy olla hallussasi melkoinen joukko noita päätöksiä, joita olet verrannut keskenään. Vai perustuuko väitteesi enemmänkin sinulle tyypilliseen mielikuvaan?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

Karkoitusten seuraukset puhuvat puolestaan.
Jos turvapaikanhakija on palautettu vaarallisiin olosuhteisiin ja palautuksen seurauksena on turvapaikanhakijan kuolema, päätös on tehty väärin perustein.

Suomen hallituksen politiikka turvapaikanhakijoiden suhteen kyllä tiedetään.

Tarkoituksena on lähettää viesti, jossa mahdollisille turvapaikahakijoille viestitetään ettei Suomi ole se paikka josta turvapaikkaa kannattaa hakea.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #24

Ei kuolema ole ollut looginen seuraus kielteisestä päätöksestä.

Mitä lakeja, asetuksia ja kv. sopimuksia on rikottu? Et vastannut. Sinun vastauksesi muistuttaa persujen laillisuusmiesten vastauksia siinä, että sinustakin tuntuu joltakin ja sinun mielikuvasi ohjaavat argumentointiasi. Kilpailu siitä, kumman puolen mielestä lakeja on rikottu jatkuu, mutta kumpikaan ei osaa vastata kysymykseen siitä, mitä on rikottu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

Suomen hallituksen tarkoituksena on lähettää "wanna-be" turvapaikanhakijoille viesti, jossa viestitetään ettei Suomi ole se paikka josta turvapaikkaa kannattaa hakea.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

"Taas vastasit kuin persu."

Hallituksen politiikka onkin persupolitiikkaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #33

Et näemmä kykene muuhun kuin persu-tyyppiseen vastailuun ilman sisältöä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #35

"Et näemmä kykene muuhun kuin persu-tyyppiseen vastailuun ilman sisältöä."

Siltä se nyt näyttääkin että persut on kaapanneet henkisen yliotteen ja heidän ideologiansa on nyt vallitseva ideologia jopa maan hallituksessa.

Sosialidemokratia oli se ideologia joka tähän mennessä on ollut vallitseva ideologia kaikkien puolueiden, myös kokoomuksen osalta.

Olemme siirtyneet sosialidemokratian ajasta perusuideologian aikakauteen.

Hirveää ajatellakin mitä tästä nyt seuraa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #36

Et taida lainkaan huomata, kuinka samanlaisia sinun ja kaltaistesi kommentit ovat persujen kommentteihin verrattuna? Molemmat ilmoittavat suureen ääneen, kuinka jokin päätös on väärä ja lakien ja sopimusten vastainen, mutta kysyttäessä eivät kykene perustelemaan, mitä on rikottu ja millä tavalla. Molemmat perustelevat asioita mielikuvilla jostain olotilasta, joka olisi tavoiteltava. Molemmat ovat yhtä epärealistisia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

Kiitos huomautuksesta.

Taidanpa ryhtyä tarkkailemaan kommentointiani tältä kannalta.
Tärkeää on kuitenkin huomata että vaikka tyylini ja taktiikkani olisikin muuttunut persumaiseksi, ei minusta ole tullut persua ja asenteeni ovat yhtä persuvastaiset kuin aina. :)

Jos olet oikeassa ja olen omaksunut tyylillisiä ja retorisia keinoja persuilta, niin sanon nyt tässä vaiheessa attä se tyyli on sekä varsin helppo, että myös hyvin koukuttava. :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #42

Nimenomaan helppo tuo keino, kun mitään ei tarvitse perustella.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #43

Toiset katsovat, että perusteluksi riittää hänen tapponsa.

No emme tosiaan tiedä miksi hänet tapettiin. Emme tiedä mitä hän oli itse tehnyt aiemmin Irakissa. Hänelle saatettiin kostaa jotain. Verikosto elää vahvasti alueella.

Kaiken kaikkiaan on mahdotonta perustella näillä tiedoilla, että hänen kuolemansa oli Suomen virkamiesten syy. Väittämä jää vain tunteilla perustelluksi.

Se mitä en ymmärrä on miksi mies piti palauttaa kaupunkiin, jossa hänellä oli vihamiehiä. Irak on suuri maa ja sieltä kyllä olisi löytynyt turvallisempia paluupaikkoja.

Käyttäjän harrivirtala50 kuva
harri virtala Vastaus kommenttiin #33

ei kyllä ole perussuomaisten vaan sinisten loikkareiden ja näiden samankaltaisten jotka käyttävät veromarkkoja kuin omiaan

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #24

"Tarkoituksena on lähettää viesti, jossa mahdollisille turvapaikanhakijoille viestitään ettei Suomi ole se paikka josta turvapaikkaa kannattaa hakea."

Tämähän on juuri oikeanlainen viesti yleisesti, että Suomi ei välttämättä ole mikään turvapaikanhakijoiden automaattinen onnela, eikä varsinkaan niille turvapaikanhakijoille, joiden hakuperusteet eivät ole hyväksyttäviä. Tänne pyrkivät varmasti edelleenkin sitten ne, jotka ovat todellisessa kuolemanhädässä. Otettakoon heitä vastaan, mutta harkitusti.

Jonkun instanssin on pakko tutkia ja päättää ovatko henkilön hakuperusteet hyväksyttäviä. Hyvä, että hallituksella on perusteltu turvapaikkapolitiikka.
On täysin mahdoton ajatus, että kaikki "turvapaikanhaluiset" otetaan tänne vastaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #425

"On täysin mahdoton ajatus, että kaikki "turvapaikanhaluiset" otetaan tänne vastaan"

Tämä on titenkin totta.

Sen takia on ne kiintiöt ja nyt mietitään miten toimitaan näiden spontaanien kansainvaellusten suhteen. Ne pitää tietenkin jotenkin estää.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

"Väärät palautuspäätökset ovat seurausta siitä että päätöksiä tehdään poliittisin perustein, eikä asiaperustein."

Tai sitten sattuu vain ajoittain inhimillinen virhe. Ei mikään viranomaistaho ole 100 % erehtymätön.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Mies ammutaan kadulla keskellä päivää.

On kaksi vaihtoehtoa: Joko sattumanvaraisesti valikoitunut tai tarkoituksella juuri hän.

Tuskin sattumanvaraisesti koska muita ei ilmeisesti tapettu.

Siis uhri on tarkoituksella valittu. Jokainen järjellinen kysyy ennen kuin syyttää Migriä, että miksi hänet ammuttiin?
Kyseessä ei uutisen mukaan ollut mikään ryöstö.

On taas kaksi vaihtoehtoa, joko sen takia mitä hän oli tehnyt ennen kuin lähti Suomeen tai sitten mitä hän teki sen jälkeen kun palasi Suomesta?

Oliko hän entinen korruptoitunut poliisi, entinen rikollinen jolle maksettiin kalavelkoja, vai sekaantunut johonkin paluunsa jälkeen? Vai mikä oli syy?

Ennen kuin syytetään ketään ja mitään nämä pitäisi selvittää tai oikeammin pyytää Irakilaisviranomaisilta tietoja.

Jos hän oli sekaantunut rikolliseen toimintaan niin vastuuhan on yksinomaan hänellä itsellään.

Ei ole missään tapauksessa palautuksen syy että hänet ammuttiin.

Käyttäjän harrivirtala50 kuva
harri virtala

puhut täyttä asiaa vaikka nämä nämä jotka luulevat että suomi voi ottaa kuinka paljon tahansa.ei tämä pieni kansa voi ottaa halllitsemattomasti vastaan näitä elintasopakolaisia suomi on pian islamilainen valtio

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Mistä me täällä Suomessa varmuudella tiedämme millaisissa olosuhteissa ampuminen on tapahtunut.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #134

Niinpä. Eikä meidän tarvitsekaan. On Irakin viranomaisten asia selvittää tapahtunut ja ottaa kiinni syylliset.

On kuitenkin aivan selvää mielestäni että kyseessä on jonkinlainen kosto / rangaistus jostain tehdystä tai tekemättä jätetystä.

On myös Irakin viranomaisten asia huolehtia siitä että maassa ei tapeta ihmisiä. Ei Suomen iekä suomalaisten Migrin virkailijoiden.
Parasta olisi kun jokainen olisi jäänyt kotiseudulleen ja selvittänyt asiansa siellä ja jatkanut normaaalia elämää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mies on kertonut joutuvansa vaaraan, mikäli hänet palautetaan. Näyttää vahvasti siltä, että hän on ollut oikeassa.

Mies itse on kertonut, ettei poliisina ole ottanut lahjuksia rikollisilta ja tämän johtaneen siihen, että on kokenut olleensa uhkailun kohteena kotimaassaan.

Hassu on viimeinen lauseesi, ettei olisi missään tapauksessa palautuksen syy, että hänet on ammuttu. Olisiko hänet ammuttu myös siinä tapauksessa, ettei häntä olisi palautettu? Vai onnistuitko saamaan todisteet hänen rikollisesta toiminnastaan ennen viimeisen lauseesi kirjoittamista?

Kolmanneksi viimeisessä lauseessasi sanoit, ettei syyttää voi ketään ennen kuin asiat selviävät. Sen jälkeen heitit ihan itse kehittämäsi mielikuvituksellisen syytöksen ja lopuksi sanoit, ettei ainakaan palauttaminen ole miehen ampumista aiheuttanut. Tarvitsemmeko lopulta viranomaisten selvitystä lainkaan, kun Jocke on asiat jo selvittänyt?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #264

Kirjoitinko todella noin kuin väität?

Ei tietenkään palautus ole ampumisen syy. Ampumisen syy on todennäköisesti se että hän oli joko tehnyt jotain tai jättnyt tekemättä.
Mikään ei muuten sano etteikö kostaja olisi voinut tulla myös tänne?

En todellakaan ole onnistunut saamaan mitään tietoa mistään rikollisesta taustasta. Sanon vain että jos ammutaan teloitustyyliin niin silloin siihen on jokin muu syy kuin vain huvikseen tappaminen.

Eikä asiasta todellakaan voi syyttää ketään ennen kuin asiat selviävät.

En ole kehitellyt mitäänb syytöksiä. Vain pohtinut mahdollsia syitä ampumiseen.

Kun kukaan ei tiedä syytä tappamiseen niin on aivan turha esittää mitään väitteitä.

Mies on voinut tehdä jotain palattuaan taiu sitten ei.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

"Turha väittää, ettei tilanne ollut virkamiesten tiedossa ja on tapahtunut vain joku sattumavahinko."

Voi,voi. Väitänpä näin, että Suomessa asiat tutkitaan perinpohjin saatavilla olevan tiedon mukaan. Se, että mies kertoo olevansa vaarassa....näitä vaarassa olevia on paljon. Siellä tutkitaan tapauksia, joissa jännästi unohtuu oma nimi, ikä ja kotimaa. Passikin on hävinnyt. Tuota työtä tekevien virkamiesten asemaa en kadehdi. Tuntuu, että kompetenssi, jolla arvostelet päätöksiä, on aika lähellä nollaa. Noin niinku tunteen perusteella. Juuri niinkuin olet blogisikin kirjoittanut, tunteella.

Mistä tiedämme, kuin vain miehen ja perheen kertomana, ettei hän ole sekaantunut johonkin hämärähommaan? Luuletko, että tästä olisi itse kertonut?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eikö miehen todistusarvoa lisää se, että mies on kertonut joutuvansa vaaraan kotimaassaan?

Sinäkö et kirjoittanut kommenttiasi tunteella? Heität ilmaan perusteettomia syytöksiä. Olisi mukavaa, jos pystyisit joitain todisteita esittämään etkä kertoisi omia kuvitelmiasi asiablogin kommenttina.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Eihän Outi heitä mitään syytöksiä.

Hellitä sinäkin hetkeksi, sinä tunnut köyvän jo totaalisilla ylikierroksilla.

Juha Hämäläinen

No taas on Kai vauhdissa viisastelun kanssa. On selvää, että ihminen, joka halusi jäädä Suomeen kertoo mitä tahansa, että toive toteutuu.

Luonnollisin peruste on kertoa joutuvansa hengenvaaraan. Sen väittämän totuusarvoa ei pukkikaan selvitä tuhansien palautettavien osalta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #334

Minusta näyttää vahvasti siltä, että tämä turvapaikanhakija on ollut oikeassa olettaessaan joutuvansa hengenvaaraan kotimaassaan.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Aivan oikein Outi!

Vaikka täällä Suomessa olisi paljonkin mätää, niin emmeköhän kuitenkin elä valtiossa, jonka viranomaisiin ja päättäjiin voidaan luottaa maailmanlaajuisesti kovastikin. En pistä lauseen perään edes kysymysmerkkiä!

Virheitä sattuu joka miehelle ja naiselle, päättäjillekin, eivätkä kaikki päätökset suinkaan miellytä jokaista kulkijaa. Se on täysin mahdotonta.

Kyllä se on nähty, että oli hallituksessa mitkä puolueet tahansa, niin aina löytyy sen päätöksistä valittamista. Oikeatakin!

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Mehän emme edes tiedä onko Migri tehnyt mitään virheellistä päätöstä.

Ennen kuin edes voi alkaa kuvittelemaan tuollaista, niin pitää tietää miksi mies tapettiin, jos ollenkaan on tapettu.

Ja sen jälkeenkin vielä on se tosiasia että Migri on tehnyt päätöksen olemassa olevan ja saatavilla olevan tiedon mukaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tähän voisi varmaan todeta, että aina roiskuu kun rapataan. Nuorten irakilaismiesten turvapaikkasurffailu tukki huonosti valmistautuneen viranomaiskoneiston. Ei ollut väkeä, eikä varsinkaan riittävää osaamista hoitaa 2015 aikaista turvapaikanhakijoiden vyöryä. Tietenkään Sipilän hallituksen ohjeistus pikakäännytyksistä ei ainakaan parantanut aiheellisten hakijoiden oikeusturvaa.

Turha yksittäistapauksen perusteella viranomaisia on kohtuuttomasti syytellä. Kunhan asiasta myös opitaan. Äänestäjän ei pidä laittaa seuraavissa vaaleissa lippuun persun, kepulin, sinisen tai edes kokkarin numeroa. Sillä saa vain vahinkoa aikaan.

Jokainen voi myös tehdä oman panoksensa pakolaisten kotouttamisessa. Itsellämme on ollut tuen kohteena nelihenkinen syyrialaisperhe jo kaksi vuotta. Miten sinä olet osallistunut talkoisiin? Valitettavasti avustamisessa joutuu myös puuttumaan viranomaistemme laiminlyönteihin ja auttamaan byrokratian kanssa. Virkamiehen päätyö on virkavirheen välttely. Lopun energiastaan hän saattaa käyttää varsinaiseen työhönsä. Jotkut ovat jopa erittäin hyviä.

Migri laittaa varmasti kohtuuttomasti energiaa tämän tapauksen vatvomiseen, joten saattavat oppiakin jotain. Virkavirheen välttely...

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Mielestäni Viljon otsikko lehtimiehenä oli harkittu ja paikallaan. Tätä palautuspäätöstä ei siviilijärjellä voi ymmärtää muuna kuin heitteillejättönä, joka on rangaistava teko. Vastaavia lienee useita. Tämä yksikin tapaus on aiheuttanut kolauksen Suomeen oikeusvaltiona.

Ranska taas on ottanut tiukan kannan epävarmoihin maihin palautettavista.

Pitäisi tutkia palautuspäätösten tekijöiden psyykkiset kyvyt, etteivät vain kuuluisi näihin Nils Torvaldsin mainitsemiin"lääketieteellisiin tapauksiin".

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Turvapaikanhakijat voidaan laittaa kolmeen kategoriaan:

1. Valehtelijat (rasvatukkaiset iphone-miehet taskut täynnä dollareita)
2. Todennäköisesti valehtelevat (suurin osa afrikkalaisista tulijoista)
3. Aidosti turvapaikan tarpeessa olevat henkilöt (naiset, kliinisesti lapsiksi tulkittavat, vanhukset sekä aidoilla dokumenteilla oikeasti vaarallisesta maasta saapuvat miehet)

Näiden luokitteleminen ei ole rakettitiedettä eikä vaadi ylempää korkeakoulututkintoa.

Maalaisjärki, ilman ideologisia linssejä, riittää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kohdat 1. ja 2. kertovat lähinnä ennakkoasenteestasi. Kohta kolme taas paljastaa ymmärtämättömyytesi koko aiheesta. Ei kansainvälisen suojelun tarve katso ikää tai sukupuolta, mikäli on henkilöön kohdistuvan vainon kohteena. Maallikon arvaukseni on että aktiivi-iässä olevat miehet ovat useammin henkilöön kohdistuvan vainon uhreja, kuin naiset lapset ja vanhukset.

Tosiaan, ne värittyneet lasit olisi hyvä jättää pois. Mutta vielä parempi olisi tuntea edes perusteet asiasta, jota lähtee kommentoimaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #81

Max, kuinka moni hakijoista on osoittautunut valehtelijaksi? Kohdat 1. ja 2.

Se on totta että ikä tai sukupuoli ei ole peruste hylätä hakemus.

Mutta sitten pitää myös määritellä tapauksittain tuo henkilökohtainen vaino. Jos kaveri on toiminut hämärähommissa tai vaikkapa ISIS:n riveissä ja on siksi vähän heikoilla niin onko se peruste? Onko siis rikollisuus peruste turvapaikan saamiselle.
Jos niin silloinhan meillä on rajat auki miljoonille ja miljoonille eri asteisille rikollisille kaikkialta maailmasta jotka pakenevat kavereittensa kostoa tai peräti perivät saamatta jäänyttä "tuottoa".
Tällaisten kavereitten olisi syytä hakeutua maansa viranomaisten suojaan ja auttaa heitä ottamaan kiinni muutkin rikolliset.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #83

Ei aavistustakaan moniko on osoittautunut valehtelijaksi. Onko sinulla tietoa? Kansainvälisen suojelun kriiteerit näyttäisi täyttävän 30-40% vuodesta riippuen. Kielteinen päätös turvapaikkahakemukseen ei kuitenkaan kerro mitään valehtelusta.

Olen sanonut sinulle aiemmin ja toistan sen taas. Lue Dublin-asetus ja ulkomaalaislain 6 luku, niin ei tarvitse nolata itseään tietämättömyydellä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #95

Älä, Max, yllytä!

Ne lukevat sen ja tulevat sen jälkeen väittämään, että turvapaikanhakijat rikkovat lakia jättäessään turvapaikkahakemuksen Suomen viranomaisille.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #95

Valehtelu on inhimillistä kuten on asioiden vääristeleminenkin.

Valehtelusta puheenollen muistaakseni se oli Rydman joka teki mielenkiintoisen havainnon. Huomattava osa haastatelluista tulijoista omasi korkeamman tason loppututkinnon. Todistus oli vaan jäänyt kiireessä piironkin päälle.
Samaisesta ryhmästä vain 25% osasi lukea omalla äidinkielellään kirjoitettua kaavaketta :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #279
Juha Hämäläinen

Juha-Pekan näkemys vastaa hyvin pitkää kokemustani näiden kriisimaiden muuttajien piirteistä aiheellisesti yleistettynä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ikävä tapaus, joskus maahanmuuttoviranomaisemme voivat tehdä myös epäonnistuneita päätöksiä.

Mielestäni asiaa pitäisi tarkastella kuitenkin kokonaisuutena. Suomeen tuli syksyllä 2015 yli 30000 turvapaikanhakijaa, joista useat tuhannet ovat jo saaneet palautuspäätöksen ja ja useat tuhannet tulevat todennäköisesti saamaan. Ainakin siis virkavastuulla toimivien viranomaisten mielestä enemmistö tuolloin Suomeen saapuneista turvapaikaikanhakijoista ei ole ollut sen tarpeessa. Osa kielteisen päätöksen saaneista on jäänyt tänne piileksimään ja elämään paperittomina, mikä ei mielestäni ole hyväksyttävää, vaikka tilanteen voin heidän näkökulmastaan ymmärtääkin.

Kovassa paineessa toimivat viranomaiset voivat tehdä valtaosin oikeiden päätösten ohessa joskus myös vääriä. Luulen kuitenkin, että huomattavasti useammin on tehty "vääriä" päätöksiä niin , että turvapaikka on myönnetty sellaiselle, joka ei ole sitä tarvinnut.

Uusi sisäministeri Mykkänen näyttää ehdottaneen, että kiintiöpakolaisten määrää Suomeen nostettaisiin jopa kymmeneen tuhanteen. En osaa ottaa kantaa, onko tuo määrä realistinen, mutta ajatus kiintiöpakolaisten määrän selvästä nostamisesta on oikea. Meidän ja koko Euroopan pitäisi keskittää resurssimme oikeasti hädänalaisten ja apua tarvitsevien auttamiseen. Työtä ja parempaa elämää hakevien ongelma on ratkaistava toisella tavalla kuin ottamalla heidät tänne turvapaikkaa tarvitsevan statuksella. Kun turvapaikan saajien valinta tehdään jo alueemme ulkopuolella, voimme käyttää nyt hukkaan menevät sadat miljoonat heidän kotiuttamiseensa, emmekä joudu elättämään joka tapauksessa kielteisen päätöksen saavia maailman melkeinpä kalleimpien elinkustannusten maassa. Olen ymmärtänyt, että joidenkin perussuomalaistenkin, mm. puheenjohtaja Halla-ahon, taholta on esitetty tällaisia ihan asiallisia näkemyksiä, ne vaan tahtovat hukkua heikäläisten karkeaan, rasismia hipovaan retoriikkaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Olen tehnyt pakolaispsykiatriaa kymmenisen vuotta ja aika sattumanvaraisilta nuo päätökset näyttävät.Esimerkiksi se, että nuori nainen pakotetaan ja myydään öljyrikkaan vaimoksi, minkä jälkeen pakenee rakastettunsa kanssa Suomeen, ei näköjään ole syy turvapaikan myöntämiseen. Sitä en myöskään ymmärrä, että lapsiperheitä lähetetään Afganistaniin.

Onneksi enää en ole itse nähnyt vähään aikaan painajaisunia sodasta Afganistanissa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ja missä asetuksessa, laissa tai kv. sopimuksessa tuollaiset järjestetyistä avioliitoista pakenemiset ovat turvapaikan saamisen edellytys?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tietysti se herättää kysymyksiä varsinkin kun nuo järjestetyt avioliitot kuuluvat kulttuuriin.
Miksi sellainen olisi syy saada turvapaikka jostain muusta maasta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Lienee varmaa, että pakkoavioliitosta rakastajansa kanssa paennut joutuu hengenvaaraan palautettaessa. Miksi edes keskustelet, onko tällainen ihminen suojelun tarpeessa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #270

Tuleeko tällaisissa ja muissa tapauksissa noudattaa Suomen lakia ja kansainvälisiä sitoumuksia? Jos näin on, niin silloin myös Niemeläisen on turha kouhkata näistä asioista.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #270
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #302

Yksiselitteisesti, sinun mielestäsi naisen lähettäminen tapettavaksi on oikein?

Itse toivon, että turvapaikkapäätöksiä tekevien ymmärtävän palautusmaan oikeuskäytäntöjä Rantasta paremmin ja tekevät oikeudenmukaisempia ratkaisuja kuin Rantanen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Suomalaisia kuolee vuosittain niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Siis muutenkin kuin luonnollisista syistä. Kenen on kollektiivinen vastuu? Luulisi että edes joku tietäisi eron suomen kielen monikon ja yksikön välillä, jos joku kuolee epäselvissä olosuhteissa jossain maailman vaarillisista maista (jollei sano että kaikki maat ovat vaarallisisia, Turussakin joku sai puukosta) niin miten tästä yksiköstä nyt loikataan monikkoon paitsi jos suomen kielen kanssa on vaikeuksia, yhtälailla on täysin yhtä validia sanoa että miten joku ylipäätään voi elää vaikka Irakissa kun 'kaikki' tapetaan, missä on YLE:n raportaasi siitä kun jokainen palautettu on tapettu, 'kaikki' ovat, miten loppujen lopuksi tätäkään blogia ei ole samantien poistettu ja blogistia bannattu jo otsikon takia, "Maahanmuutovirasto jakaa jo kuolemantuomoita" ?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Tottakai suomalaisia kuolee ulkomailla. Pakolaiseen nähden siinä on kuitenkin se ratkaiseva ero, ettei heitä ole pakotettu Suomesta lähtemään, vaan useimmiten varoitettu lähtemästä epävarmoihin oloihin. Kun he kuitenkin omin päin lähtvät, ei se ole viranomaisen syy, kuten on tapauksessa, että virkamies on joko tehnyt soraan palautuspäätöksen tai ollut mukakana päätöksenteossa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tuleeko Suomen noudattaa kansainvälisiä sopimuksia ja niiden nojalla annettua omaa lainsäädäntöään? Jos näin on, niin mistä täällä kohkataan?

Vastuun perustavaa kausaaliyhteyttä ei hakemallakaan löydy.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Jos tämä Ali on oikeasti murhattu niin murhaajilla on siihen syynsä. (Tietenkään mikään syy ei oikeuta murhaamaan)
Hänellä on siis ollut jotain kränää näiden kanssa. Mitä, sitä tuskin saamme koskaan tietää eikä se edes kiinnosta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Syyllisiä varmaan turha hakea, tämä on Suomen linja, koska tämä hallitus on aika tiukan linjan vetänyt turvapaikkaprosessiin.

Persut itkevät, lähes joka blogissa, että meillä on löysä turvapaikkapolitiikka, taitaa heilläkin olla se viimeinen järjen valo sammunut.

Missään tapauksessa Suomeen ei tule tämän tieukempaa turvapaikkapolitiikkaa, se on aivan varma. Seuraava hallitus ei tule tämän tiukempaa politiikkaa tekemään pikemminkin kriteerit löysentyy.

Haaveita on tietysti persuilla, mutta haaveeksi ne jää.

Minusta lapsiperheiden lähettäminen takaisin Irakiin ja Afganistaniin on kyllä melko iljettävää, yksittäisten ihmisten tapauksessa, on vaikea sanoa, mutta melko tuuripeliltä tuo prosessi tällä hetkellä vaikuttaa.

Mikäli haluaa, että kylän raitilla ei pyöri esteettisiä haittoja, silloin pitää varmaan muuttaa Puolaan tai Unkariin. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mikäli haluaa, että kylän raitilla ei pyöri esteettisiä haittoja, silloin pitää varmaan muuttaa Puolaan tai Unkariin. :)"

Turvapaikanhakijoden aiheuttamasta vaarasta ei voi päästä turvaan hakemalla turvapaikkaa sellaisesta maasta missä turvapaikanhalijoita ei hyväksytä.

-----------------------

Eikös siellä Puolan ja Unkarin rajalla ole aita vastassa.

Sinne ei oteta turvapaikanhakijoita edes vaarallisista olosuhteista, saati sitten suhteellisen vaarattomista olosuhteista kuten Suomesta.

Tämä on tietenkin valitettavaa niiden suomalaisten osalta jotka nyt tuntevat olonsa Suomessa turvattomiksi turvapaikahakijoiden muodostaman uhan vuoksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ritalalle ja Vihavaiselle tiedoksi, että sekä Puola että Unkari kuuluvat Schengen-alueeseen. Suomen passilla sinne voi aikalailla piikkilangan estämättä vaikka muuttaa asumaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

Turvapaikanhakijoilla on kuitenkin aita vastassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #50

Ei kannata heittää Suomen passia pois.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #54

"Ei kannata heittää Suomen passia pois."

Suomen passi on ehkä kovaa kamaa, mutta entäs jos ei ole Suomen passia, vaan ehkäpä Irakin passi, tai Afganistanin passi, tai jos passi on matkalla pudonnut Välimereen.

Silloin on se aita vastassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #60

Passeja ei kannata heitellä Välimereen eikä oikein muuallekaan. Uskottavuus tahtoo kärsiä...

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #60
Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #60

Passi pudonnut mutta iPhone ja korvakuulokkeet tallella, samoin kukkaro:-).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #63

"Passi pudonnut mutta iPhone ja korvakuulokkeet tallella, samoin kukkaro:-)."

iPhonea ei kannata ottaa mukaan vesileikkeihin, se ei kestä vettä, kokemusta on, ei ainakaan suomalaista järvivettä se kestä.

IPhoneja saa kaupasta Euroopassa ja se on tärkeä yhteysväline, uuden lompakonkin saa helposti, jos on muistanut laittaa luottokortin johonkin turvalliseen paikkaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #70

Niinpä, luottokortin joka jokaisella pakenevalla on. Mutta kun tulevat niin ei ole latin latia.
Kummasti vain kuvissa on paateissa aika lailla paljon älypuhelimia joilla ollaan koko reissun ajan yhteydessä kotiin ja kerrotaan perheelle kuinka menee.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #72

Älypuhelin ei ole kallis investointi, sen saa pikkurahallakin. Latien piilottelu on tottakai viisas toimenpide monessakin mielessä, jos on se luottokortti, niin niitä ei tarvii edes piilotella ja kotona voidaan laittaa tilille rahaa tarpeen mukaan.

Köyhyys ei voi olla turvapaikanhaun peruste monestakaan syystä, mutta se merkitsee myös sitä että ilmanmuuta hakuun on olemassa myös oikeita perusteita. Miksi muuten lähdettäisiin. Seikkailunhalu voi olla peruste muutamassa harvassa tapauksessa. Myös rikollisen pakoilu voi tottakai olla peruste. Myöskin vaino tai aito hengenvaara voi olla peruste.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #75

Niinhän se on, pikkuraha. Kenelle on kenelle ei. Varsinkaan köyhistä oloista tuhansia, kymmeniä tuhansia matkasta maksaneille.

Anna mun kaikki kestää.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #75

#75 Ai päälle 500€ iPhone on irakilaiselle pakolaiselle halpa laite - tai muutenkin irakilaiselle (tai somalille tai...)? No joo, kieltämättä on se siihen verrattuna ku eurorailista ovat maksaneet 5000-10000€. Eli mitäs sen verralla joku 500 on? Ei mitään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #122

Joskus kolme ta neljä kännykkää sitten minäkin maksoin vielä yli viisisata euroa,mutta nut olen pärjäillyt näillä halvemmilla malleilla. Ei sen kännykän tarvii aina viimeistä mallia olla, halvemmillakin pärjää.

IPhonea minulla ei ole ollut kuin yksi, se joka oli taskussa silloin kun vene kaatui ja tuli yhteinen uintiretki.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #127

Niin pärjää. Vaimokin käyttää alle viidenkympin vehjettä. Ei vain ole älypuhelin jolla surffaillaan maailman ääriin.
Niitäköhän näillä tulijoilla on?
Jos kuviin on luottamista niin aika monella näyttäisi olevan haukattu omenan kuva.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #75

"Älypuhelin ei ole kallis investointi, sen saa pikkurahallakin."

Oletko ollut ostelemassa uutta iPhonea?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #139

Minä kävin ihan vastikään. Ei tuo montaa kymppiä maksanut kuukaudessa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #273

Maahantulevilla on iPhonet vimpan mukaan. Uusin maksaa 1100€.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #336

Niinhän sanoin. Ei montaa kymppiä kuukaudessa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #60

Arto Vihavainen: ""Mikäli haluaa, että kylän raitilla ei pyöri esteettisiä haittoja, silloin pitää varmaan muuttaa Puolaan tai Unkariin. :)""

AV: "Suomen passi on ehkä kovaa kamaa, mutta entäs jos ei ole Suomen passia, vaan ehkäpä Irakin passi, tai Afganistanin passi, tai jos passi on matkalla pudonnut Välimereen."

Irakilaisia tai afgaaneja ei pidetä kotimaissaan esteettisinä haittoina, vaikka kuinka pyörisivät.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #50

Kuten kuuluukin olla, jos maassa hallinto niin päättänyt.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

18
"Persut itkevät, lähes joka blogissa, että meillä on löysä turvapaikkapolitiikka, taitaa heilläkin olla se viimeinen järjen valo sammunut."

Ottamatta kantaa millainen maahanmuuttopolitiikka Suomella pitäisi olla, niin sen on vieläkin verraten löysä. Tietenkin Ritala voi objektiivisena totuudenpuhujana listata meille löysemmän politiikan maat ja kertoa vertailuun käyttämänsä tekijät. Ai et aio tehdä sitä? No ei sitten.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jösses mitä taulapäitä täälläkin oli taas esittelemässä ennakkoluulojaan.

Ihminen melko harvoin pakenee kotoaan, sukunsa ja tuttujensa luota, jos ei koe sitä täysin välttämättömäksi. Käytännössä tiedät menettäväsi kaiken mitä sinulla on.

Jos henki on akuutisti vaarassa, niin on jokseenkin samantekevää onko rahaa satanen vai useampi kymppitonni. Raha ei paljon auta jos ISIS tai joku muu ryhmä irroittelee lähialueilla päitä hartioista. Varsinkin jos saattuu olemaan yhtään "epäilyttävä". Omaa vaikka jotain länsimaista hapatusta tai ei ole kykkinyt kyllin aktiivisesti Mekan suuntaan.

Paikalta pakenemista se raha kyllä helpottaa. Toisaalta se roistoja myös houkuttaa, joten kriisialueilla helposti varastettava raha voi olla osa ongelmaasi. Reissussa se pyritään kyllä putsaamaan sinulta viimeistä dollaria myöten. Melkein aina onnistutaankin. Lisäksi kotiin jäänyt suku odottaa sinun toimittavan heille jotain apua. Sekin toistuva pyyntö tulee siihen kadehdittuun älykännykkään. Keinot auttaa vain ovat vähissä.

Usein tänne paenneilla ihmisillä on erittäin traumaattisia kokemuksia sekä kotimaasta, että matkalta. Lisäksi raastavan huono omatunto taakse jääneiden rakkaiden tai suvun tilanteesta. Sitäkään nämä vähintään hopalusikka suussaan syntyneet itsekeskeiset peruspaskiaiset eivät kykene ymmärtämään. Johtuu kai siitä, että olettavat muilta ihmisilta yhtä alhaista moraalia kuin heillä itsellään on.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Käytännössä tiedät menettäväsi kaiken mitä sinulla on."

Tai vaihtoehtoisesti saavutat elinkäisen korkean elintason, mistä kotimaassa voidaan vain unelmoida. Ja vieläpä ilman ponnisteluja.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #130

Montako tuollaista pakolaista henkilökohtaisesti tunnet? Vai kuvitteletko vain jotta voisit elää rasistista fantasiaasi?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #188

He eivät ole pakolaisia, vaan elintasoshoppaajia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Ruotsissa punavihreä feministihallitus laittoi rajat kiinni. Minulle tuo oli aika yllättävää. Tiesitkö sinä Petteri, että Ruotsin demarit ja vihreät ovat noin kamalia rasistifasisteja?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Laittoi "rajat kiinni", no se on aika suhteellinen käsite. Laittoi rajoille, lähinnä Öresundsbrolle satunnaisen passitarkastuksen. Jokainen joka osaa sanoa asylum, tulee läpi.
Lisäksi kymmeniä tuhansia perheen yhdistämisen kautta vuosittain. Se on enempi propagandaakuin todellista Rajojen sulkemista ilmam passia tulevilta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #212

Joo kyllä minä tiedän, ettei laittanut rajoja kokonaan kiinni, mutta Suomessa, jos joku ehdottaa vastaavaa menettelyä, niin heti vaahdotaan, että rajojen kiinni laittaminen johtaa maailmanloppuun, vaikka kukaan ei ole ehdottanut, että rajat oikeasti laitettaisiin kokonaan kiinni.

Halusin vain tietää mitä mieltä Ritala on Ruotsin toimista. Hän kun on varma, että enää kireämpää humanitääristä maahanmuuttopolitiikka ei voida Suomessa koskaan harjoittaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ruotsissa punavihreä feministihallitus laittoi rajat kiinni. Minulle tuo oli aika yllättävää. Tiesitkö sinä Petteri, että Ruotsin demarit ja vihreät ovat noin kamalia rasistifasisteja?"

Sielä Ruotsissa on se vanha natsiliiga, se jota nykyisin kutsutaan ruotsidemokraatteiksi. Ruotsin hallitusten, olipa siinä hallituksessa ketä tahansa, kannattaa pitää huolta siitä etteivät natsit ota valtaa Ruotsissa. Se olisi Ruotsin vanhan demokratian loppu.

Joskus politikkojen pitää tehdä vaikeitakin päätöksiä, mitä kaikki eivät tietenkään voi ymmärtää.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #237

Nykymenolla v.2050 voi Ruotsissa olla väestöstä jopa 30% muslimeja. Tarvitseekohan demokratiasta silloin olla huolissaan?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #241

Demokratiasta kannattaa aina olla huolissaan, kuten myös natsismista.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #246

Mutta merkittävästä muslimivähemmistöstä ei?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #246

Nuo kaksi eivät ole verrannollisia. Demokratia ja totalitarismi (mikä kansallissosialistinen Saksakin oli) ovat.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #237

Kyllä minä tuon ymmärrän vallanmainiosti. Ritala ei tunnu käsittävän. Hänestä oppositiosta ei voi vaikuttaa. Kovin tuntuu olevan varma, ettei humanitäärinen maahanmuuttopolitiikkakaan voi kiristyä, vaikka mitä tapahtuisi.

Onko muuten niin, että päätöksen X tekeminen on natsifasismia vain, jos sen tekee jokin itselle ikävä taho, muuten se on vain politiikan realiteettien mukaan toimimista?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #243

"Onko muuten niin, että päätöksen X tekeminen on natsifasismia vain, jos sen tekee jokin itselle ikävä taho, muuten se on vain politiikan realiteettien mukaan toimimista?"

Natsifasismin torjuminen on politiikan realiteettien mukaista toimintaa.

Se on kuin palontorjuntaa. Joskus pitää sytyttää vastapalo jotta pääpalon leviäminen saataisiin estettyä.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #250

Kumpi pahempi! Natsifasismi vai islamofasismi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #253

"Kumpi pahempi! Natsifasismi vai islamofasismi?"

Sanotaan nyt niin että molemmat ovat riittävän pahoja asioita.
Molempien pahuuksien vastustamiseen ja leviämisen estämiseen kannattaa satsata.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #257

Islamofasismi leviää islamin mukana ja vastareaktiona myös natsifasismi kasvaa. Mikä olisi siis looginen toimintakeino molempien leviämisen estämiseksi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #261

"Islamofasismi leviää islamin mukana ja vastareaktiona myös natsifasismi kasvaa. Mikä olisi siis looginen toimintakeino molempien leviämisen estämiseksi?"

Se on päättäjien asia. Sen takia me äänestämme että saisimme fiksuja päättäjiä joiden tehtävänä olisi miettiä strategioita.

Meidän tehtävämme täällä blogistaniassa on sitten seurata mitä valitsemamme päättäjät tekevät ja mitä saavat aikaan ja keskustella ja väitellä. :)

Enpä haluaisi itse olla päättämässä. Arvostelu ja jälkiviisastelu on paljon hauskempaa.

------------------

Politikot ovat kuitenkin tehneet paljon erilaisia esityksiä, joista osa on varsin hyvältä kuulostavia. Pitää ymmärtää että asiat vaativat kuitenkin kypsyttelyä ettei tapahtuisi virheitä ja jotta valittaisiin joku hyvä toimintatapa.

Eiköhän ne konstit löydy.
Olen optimisti.

Parempi olla optimisti
sillä jos se paha tapahtuu
mitä me pelkäämme
silloin meidät paha perii.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #263

Optimisti on hyvä olla yksityiselämässä, mutta politiikkaa ei saa tehdä optimismiin perustuen. Unelmahötöillä luodaan vain kurjuutta (paitsi pienelle joukolle, joka hyötyy tästä kurjuudesta). Esimerkiksi on typerää optimismia kuvitella, että Suomessa suuren määrän islamilaisesta kulttuuripiiristä tulevien kotouttaminen onnistuisi, kun siinä ei ole onnistuttu missään muuallakaan. Tuollainen optimismi politiikassa vain lisää islamo- ja natsifasismia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #274

"kun siinä ei ole onnistuttu missään muuallakaan. Tuollainen optimismi politiikassa vain lisää islamo- ja natsifasismia."

Etkö huomaa että uriudut kovin helposti tuohon liturgiaan. Olen tässä keskustelun aikana tehnyt sellaisen havainnon että pystyt kyllä parempaan, ihan helposti.

Tuo liturgia on jo toistettu liian monta kertaa. :)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #278

Nyt en ymmärrä missä uhriudun. Tuohon liturgiaan ei ole koskaan esitetty yhtään järkevää vastaväitettä, vaan se pyritään sivuuttamaan, joten miksi sitä ei saisi esittää?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #282

"Nyt en ymmärrä missä uhriudun. Tuohon liturgiaan ei ole koskaan esitetty yhtään järkevää vastaväitettä, vaan se pyritään sivuuttamaan, joten miksi sitä ei saisi esittää?"

Siihen liturgiaan olet varmaan saanut sekä hyviä että huonoja vastauksia. Olet varmasti noteerannut huonot ja sivuuttanut ne hyvät.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #287

Kukaan ei ole pystynyt kertomaan mihin länsimaahan olisi kotoutunut suuri määrä islamilaisesta kulttuuripiiristä tulleita ihmisiä, niin, ettei kokonaisvaikutus olisi ollut vastaanottavalle yhteiskunnalle merkittävästi negatiivinen. Nyt siis puhumme kokonaisuudesta, emme yksittäisistä ihmisistä (johon asian viimeksi käänsit, kun et osannut muuta vastata).

Edelleen toivon lasteni takia varmasti sinua enemmän, että Suomessa tässä jotenkin maagisesti onnistuttaisiin, mutta mikään tosiasia ei viittaa, että niin kävisi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #290

"Kukaan ei ole pystynyt kertomaan mihin länsimaahan olisi kotoutunut suuri määrä islamilaisesta kulttuuripiiristä tulleita ihmisiä, niin, ettei kokonaisvaikutus olisi ollut vastaanottavalle yhteiskunnalle merkittävästi negatiivinen."

Kysymys on varsin epärelevantti, sillä kysymys siitä onko kokonaisvaikutus positiivinen tai negatiivinen on tulkinta ja tunnekysymys.

Siksi en ole koskaan edes miettinyt asiaa. Mieleen tulee suomalaisten ongelmat länsinaapurissa, sussenin sissit, en finne again jne. mutta ne olivat törkypuheita. Suomalaisten kokonaisvaikutus Ruotsissa on varmasti ollut positiivinen.

Saksaan haalittiin takavuosina miljoonittain turkkilaisia töitä tekemään. Heidä vaikutuksensa Saksan vaurastumiseen lienee ollut huomattava, silti heistäkin varmaan on joillakin negatiivistakin sanottavaa, kuten suomalaisista Ruotsissa.

Mutta en lähde asiaa enempää analysoimaan. Asiat riippuvat niin monista seikoista, kuten kantaväestön suhtautumisesta.

Saksassa olleista juutalaisista tuskin oli Saksassa mitään merkittävää haittaa ainakaan. Silti kiihkeällä propagandalla saatiin kansa uskomaan että heistä olisi ollut haittaa. Kuitenkaan juutalaiset eivät ole olleet haitta missään muussa maassa, ainakaain mitenkään oikeasti.

Niin että luulen että kyse on vain siitä että kansa, tai osa kansaa, on kiihotuspuheilla saatu uskomaan että muslimit ovat pahoja, aivan samaa menetelmää käyttämällä millä saksalaiset saatiin uskomaan että juutalaiset ovat pahoja, eikä sitä uskoa voinut sitten mikään enää horjuttaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #296

Kysymyksessä ei ole tunnekysymys. Juuri tunteiden käyttö järjen sijaan johtaa huonoon lopputulokseen.

Turkinsaksalaiset kotouuivat hyvin ja olivat luomassa Saksan menestystä. Myös algerialaiset Ranskassa olivat rakentamassa hyvinvointia, kuten suomalaiset ruotsissa. Saksassa ja Ranskassa ongelmat ovatkin syntyneet toisessa ja kolmannessa sukupolvessa, sen sijaan Ruotsissa toisen ja kolmannen sukupolven suomalaisten jälkeläiset eivät taida olla negatiivisesti esillä.

Jos kantaväestön asenteet vaikuttaisivat kotoutumiseen, niin silloin kotoutuminen ei onnistuisi myöskään esim. kaukoidästä tulevien kohdalla, mutta, koska näin ei ole, niin kantaväestöä ei voi asiasta syyttää.

Juutalaiset eivät olleet Saksassa maahanmuuttajia, joten asioilla ei ole asiayhteyttä. Juutalaisia voi verrata paremminkin siihen mitä Neuvostoliitossa tapahtui porvareille ja maanomistajille.

En tiedä kuka on kiihotuspuheilla saatu uskomaan, että muslimit ovat pahoja. Voi olla, että sellaisiakin on olemassa, mutta itse en ainakaan tunne ketään. Minulle (kuten varmasti valtaosalle) kotoutumisen mittareina ovat työllisyys-, rikos-, syrjäytymis-, terrorismi-, ja muut tilastot, jotka oikeasti kertovat miten yhteiskunnalle käy, minkäkinlaisen maahanmuuton myötä. Jotkut, kuten sinä, haluavat sulkea silmänsä näiltä tilastoilta. Syynä taitaa olla se tunne ja tahto tehdä hyvää, vaikka lopputulos on paha.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #308

"En tiedä kuka on kiihotuspuheilla saatu uskomaan, että muslimit ovat pahoja. Voi olla, että sellaisiakin on olemassa, mutta itse en ainakaan tunne ketään. Minulle (kuten varmasti valtaosalle) kotoutumisen mittareina ovat työllisyys-, rikos-, syrjäytymis-, terrorismi-, ja muut tilastot, jotka oikeasti kertovat miten yhteiskunnalle käy, minkäkinlaisen maahanmuuton myötä. Jotkut, kuten sinä, haluavat sulkea silmänsä näiltä tilastoilta. Syynä taitaa olla se tunne ja tahto tehdä hyvää, vaikka lopputulos on paha."

Noista Ruotsin rikostilastojen synkkyydestä aina puhutaan, vaikka Ruotsin rikostilastot on paremmat kuin Suomen ja Suomenkin rikostilastot on olleet kaiken aikaa paranemaan päin. Ei siis mitään tolokkua näissä puheissa, silkkaa propagandaa ja kiihotusta.

Miten on käynyt Ruotsin yhteiskunnalle, tai Saksan yhteiskunnalle? Onko käynyt ohraisesti? Ei ole. Molemmilla menee paremmin kuin Suomella, tai Venäjällä, tai niillä Visegard- mailla, vai mitä ne nyt on, ne jotka rakentelee aitoja ympärilleen niinkuin Trump.

Pelkkää propagandaa ja kansankiihotusta on nuo puheet siitä miten yhteiskunnille käy. Hyvin käy.

Mutta kuten edellä olen todennut, propagandalla on mahtava vaikutus, se on niinkuin uskonto. Usko on niin vahva ettei sitä järkisyillä horjuteta, se on uskonnon tunnusmerkki että uskotaan, kuten Huhtasaari, kyseenalaistamatta. Sama tapahtui Saksassa 60 vuotta sitten, sitä samaa tapahtuu juuri nyt.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #326

Talouden mittareilla toki Saksalla ja Ruotsilla menee hyvin. Ilman viime vuosien laajamittaista humanitääristä maahanmuuttoa, olisivat nuo mittarit vielä paremmassa kunnossa. Talous ei kuitenkaan yksinään määrittele sitä miten yhteiskunnalla menee.

Ruotsissa pääministeri on pohtinut armeijan käyttämistä maahanmuuttajien asuttamien ongelmalähiöiden rauhoittamiseksi. Siis armeijaa. Onko se sinusta tavoiteltava yhteiskunnan tila? Ruotsin ongelmista voisi kirjoittaa, vaikka kuinka paljon, mutta se, että demaripääministeri pohtii armeijan lähettämistä kaduille kertoo kaiken tarpeellisen.

Saksassa on tapahtunut useita terrori-iskuja ja vain hyvä onni ja tehokas tiedustelupalvelu on estänyt lisäkuolonuhrit. Angela Merkel on itse todennut, että monikulttuurisuus ei toimi. Radikaaleja salafisteja on maassa jo 10000.

Propagandaa on väittää, että ongelmia ei ole ja etteikö tilanne olisi kokoajan menemässä pahemmaksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #338

"Propagandaa on väittää, että ongelmia ei ole ja etteikö tilanne olisi kokoajan menemässä pahemmaksi."

Propagandaa on väittää että ongelmattomia yhdyskuntia olisi ja propagandalle tyypillistä on etsiä syntipukkia. Syntipukkeja etsitään vakka ongelmia ei olisi, jos ei ole ongelmia syntipukki keksitään sepitetyille ongelmille.

Ruotsi ja Saksa eivät ole ongelmattomia, mutta ongelmattomampia kuin nämä muurilla ympäröidyt entisen itäblogin maat.

Ongelma taitaa olla siinä että ei ole tarpeeksi ongelmia, joten niitä pitää keksiä ja syntipukkikin on jo valmiina. Entisessä Saksassa se oli juutalaiset, nyt syntipukeiksi tehdään muslimeita.

Niin että armeijanko käyttö olisi ongelma. Tuskin se mikään ongelma on, ongelma on jos sitä ei käytetä. Ruotsalaispojat siellä armeijassa taitaa vain olla sellaisia mammanpoikia etteivät pärjää lähiöjengeille. Se voi olla ongelma.

Lähiöjengit ovat ongelma kaikissa yhteisöissä, myös Suomessa. Sörkän kundit ja mitä niitä on. Sitten kun ne vähän vanhenee niistä tulee prätkäjengiläisiä, sellaisia missä se Hakkarainenkin juovuspäissään vieraili.

Tottakai ongelmia aina on, mutta aika suuri ongelmien aiheuttaja voi olla juuri tämä syntipukkisyndrooma joka paraikaa riehuu osassa väestöä.

Jostain pitää nyt vain tehdä syyllinen ja jotain pitää rangaista ja muslimiparat saavat nyt toimia syntipukkeina.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #345

Se, että armeija kävisi sotaa maahanmuuttajajengejä vastaan olisi kyllä osoitus aika helvetin isoista ongelmista. Minä en pidä sitä tavoiteltavana yhteiskunnan tilana, eikä tulisi mieleenikään käyttää sitä minään hyvänä esimerkkinä asioiden hoidosta. Vähän ihmettelen miksi sinä suhtaudut siihen olankohautuksella. Kyseessä on kuitenkin naapurimaamme. Sörkän kundien takia poliisi ei vetäytynyt pois alueelta. Liioin ei paloautoille tai ambulansseille tarvittu poliisisaattuetta. Ongelmien vähättely on törkeää propagandaa.

Ongelmattomia yhteiskuntia ei varmasti ole, mutta eikö kuitenkin olisi syytä välttää lisäongelmien muodostumista ja ottaa oppia muiden tekemistä virheistä?

En minä ainakaan syytä muslimeja ongelmista. Minä syytän epäonnistunutta maahanmuuttopolitiikkaa, joka ei ole ottanut huomioon niitä ongelmia mitä täysin erilaisten kulttuurien kohtaaminen synnyttää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #348

"Se, että armeija kävisi sotaa maahanmuuttajajengejä vastaan olisi kyllä osoitus aika helvetin isoista ongelmista. Minä en pidä sitä tavoiteltavana yhteiskunnan tilana, eikä tulisi mieleenikään käyttää sitä minään hyvänä esimerkkinä asioiden hoidosta. Vähän ihmettelen miksi sinä suhtaudut siihen olankohautuksella."

Jos et pidä sörkän kundeja hyvänä esimerkkinä, niin miten olisi Sisilian mafia, taatusti samaa kulttuuriperimää ja geeniperimää kuin muukin yhteiskunta. Italian poliisi on vuosikymmenet yrittänyt tehdä siitä selvää. Esimerkkejä löytyy. Tämä on normaalia. Amerikassa tarvittiin lahjomattomat hoitamaan mafiajengit. Se oli oikeaa sotaa. Ongelma on Ruotsin vetelät poliisit, joiden tehtävänä olisi hoitaa ongelma, mutta siitä ei näytä tulevan mitään.

"Ongelmattomia yhteiskuntia ei varmasti ole, mutta eikö kuitenkin olisi syytä välttää lisäongelmien muodostumista ja ottaa oppia muiden tekemistä virheistä?"

Jep, pitäisi ottaa oppia muiden tekemistä virheistä ja hoitaa ajoissa ojennukseen vihapuhujat ja kansankiihottajat, kuten myös ne jengit sieltä. Ruotsalaiset poliisit on liian pehmeitä poikia, mikä on ongelma.

"En minä ainakaan syytä muslimeja ongelmista. Minä syytän epäonnistunutta maahanmuuttopolitiikkaa, joka ei ole ottanut huomioon niitä ongelmia mitä täysin erilaisten kulttuurien kohtaaminen synnyttää."

Ruotsin yhteiskunta tarvitsee maahanmuuttajia, muuten pyörät ei pyöri. Totuus on että vaikka työllistämispolitiikka olisi tehokasta, kuten Ruotsissa, kaikki työntekijät eivät koskaan työllisty yhteiskunnissa joissa vallitsee sosialidemokraattinen ideologia. Lisää työntekijöitä tarvitaan muualta täyttämään teollisuuden tarpeita. Siitä seuraavat yhteiskunnalliset ongelmat pitää tietenkin hoitaa ja jengit panna kuriin.

Mutta kuka kouluttaisi ja karaisisi Ruotsin poliisin hoitamaan hommansa. Armeijastakaan ei taida olla apua, muuten sitäkin voitaisiin käyttää. Mammanpoikia ne on sekä sotilaat että poliisit.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #353

Kuvottavaa, että koitat kaataa epäonnistuneen yhteiskuntakokeilun syyn ruotsalaisten kenttäpoliisien niskaan. Mihin tämä väitteesi perustuu?

Miksi ihmeessä ruotsalainen yhteiskunta tarvitsisi yhtään humanitääristä maahanmuuttajaa työllisyystilastoja huonontamaan (kyllä myös Ruotsissa heidän työllisyystilastonsa ovat surkeita)?

Sekoitat taas iloisesti työperäisen ja humanitäärisen maahanmuuton, kuten tuossa aikaisemmin Saksan kohdalla. Työperäistä maahanmuuttoa ei taida vastustaa juuri kukaan.

Islamin nimeen puhuvien vihapuhujien ja kansankiihottajien kuriinlaittaminen saattaisi tosiaan hieman hillitä ongelmia, mutta jotenkin luulen, että et tarkoittanut sitä... Jos tarkoitit vihapuhumisella humanitäärisen maahanmuuttopolitiikan kritisointia faktojen pohjalta, niin sen kieltäminen vain kasvattaisi ongelmia. Ruotsissa ongelmista vaiettiin, kunnes ne olivat jo niin pahoja, että armeijan käyttämistä oman maan sisällä otettiin harkintaan.

Italian mafian vetäminen mukaan keskusteluun pohjoismaisen hyvinvointivaltion maahanmuuttajajengien aiheuttamista yhteiskunnallisista ongelmista kertoo kuinka olemattomilla argumenteilla olet liikkeellä. En haluaisi siirtää italaialaisen yhteiskunnan tavasta toimia juuri mitään Suomeen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #354

Nämä teidän kirjoitukset ovat vähän kuin jostain natsismin oppikirjasta kopsattuja, niin samanlaisia ja epätodellisia ne ovat.

Ruotsi on maailman turvallisin, tasa-arvoisin ja demokraattisin maa, jota natsit valitettavasti uhkaavat sisältä käsin.

Toki, jos Ruotsi olisi niin turvaton kuin sanotte, meillä olisi jono kantatruotsalaisia turvapaikanhakijoita torniossa, hakemassa turvapaikkaoikeutta.

Tyhjältä näyttää sillä rajalla, joten tyhjiä ovat myös nämä puheet.

Ei ole mitään syytä jatkaa näitä keskusteluja.
Sama kuin keskustelisi jonkin robottitrollin kanssa,
ei mitään mieltä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #361

Ruotsin pääministeri pohtii armeijan lähettämistä kaduille rauhoittamaan maahanmuuttajalähiöitä. Siitä on ollut juttua ihan valtamediassa, eikä missään natsisuvuilla. Kuten on ollut kranaatti-iskuista, julkisista teloituksista ja lähes viikottaisista joukkoraiskauksistakin.

Ota nyt hyvä ihminen se pää pois pensaasta, niin ovat tehneet ruotsalaiset poliitikot ja mediakin. Lue mitä Paatero kirjoitti Ruotsin tilanteesta. Lue mitä Säpo kertoo maansa tilanteesta.

Sinulla ei ole mitään argumentteja tukemaan heittojasi. Toistat vain papukaijana väitteitä, jotka on naurettu suohon jo aikoja sitten. Oikeastaan käyt sääliksi. Kuinka aikuinen ihminen voi olla noin pahasti pihalla maailman menosta?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #353

Mitä positiivista humanitäärinen maahanmuutto on tuonut Suomeen, vaikka viimeisen kolmen vuoden osalta. Negatiivisia puolia on terrori-iskun, ryöstömurhan ja kymmenien raiskausten lisäksi miljardiluokan kustannukset. Mitä olemme saaneet vastineeksi tuosta hinnasta?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #353

Sinulla Arto ei ole näköjään harmainta aavistustakaan Ruotsista. Ilmeisesti osaaminen loppuu siihen että kirjoitat Ruotsi.
Ruotsissa jos missä ei kantaväestön toiminta ole millään tavoin aiheuttanut nykyisiä ongelmia mm. Malmössä, Göteborgissa, Uppsalassa, Tukholman esikaupungeissa ja kaupungin osissa.

Ruotsalainen on maahantulijoihin niin myönteisesti suhtautuva kuin toivoa voi ajatellen heidän sopeutumistaan.
Ruotsissa on ollut mellakoita, autojen polttamisia, poliisin kimppuun hyökkäämisiä, pelastushenkilökunnan ja ajoneuvojen hajottamisia, poliisien autojen räjäyttämisiä, autojen polttamista kymmenittäin kerralla, jo vuosia.
Siellä on alueita joilla nainen ei voi liikkua normaalisti pukeutuneena tai yksin ilman että joutuu vähintään jatkuvan huutelun kohteeksi.
Maassa, 10 milj. asukasta, asuu 2016 lopussa 1,8 milj. ulkomailla syntynyttä, joista ehkä 700 000 Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän alueelta. Tähän tulee sitten lisäksi toisen ja kolmannen polven väki.
Ongelmia aiheuttavat nämä sekä jossain määrin mm. Balkanilta tulleet jotka kuitenkin ovat "oikeita rikollisia", he eivät osallistu näihin luettelemiini asioihin.
Yksistään poliisi on luetellut 22 aluetta tai kaupunginosaa jonne sillä on ongelmallista mennä yhden partion voimin.
Se että siellä harkitaan armeijan ottamista käyttöön rauhoittamaan kaupunginosia ei todellakaan ole mikään pikkuasia. Onko se se mitä sinä kannatat, että kp:llä varustautuneet sotilaat partioivat kaduilla ylläpitämässä järjestystä? Siis sama menetelmä joka on käytössä näiden lähtömaissa? Tai että alueilla on kaduilla autojen tarkastuspisteitä joissa pysäytetään autot tarkastusta varten? Siitä seura välttämättä että joskus ammuskellaan oikeasti.
Otat Sörkän jengit vertaukseksi, jo se osoittaa että et todellakaan tiedä mitään, vain heittelet sitä samaa vihervasemmistohöttöä.
Että sitten otat mukaan vielä Ruotsiin muuttaneet suomalaiset. Se pieni osa joka heistä joutui lehtiin oli porukkaa joka keskenään heilutteli puukkoa kännipäissään ja se oli aikaa kun jokainen ulkomaalaisen teko nostettiin kissankorkuisin kirjaimin iltapäivälehtiin. Siitä huolimatta sellaista oli siellä harvoin. Ei sen enempää kuin ruotsalaisten keskuudessa, se vain nostettiin esille.
Ruotsalainen on ollut ja on niin myönteinen tulijoihin kuin voi vai toivoa. Mutta se ei ole auttanut, tilanne menee huonompaan ja huonompaan suuntaan. Julkisella paikalla ampumalla tapahtuvat teloitukset tuntuvat yleistyvät, vertaa Bagdad. Ihminen ammutaan keskellä päivää keskellä katua tai kahvilan pöydän ääreen täydessä kahvilassa.

Jos haluat tällaista yhteiskuntaa niin sehän on sinun asiasi.
Itseni kohdalla voi olla että ehdin alta pois. Jälkikasvuni toki jää ja tulee aikanaan kysymään että miksi ette tehneet mitään vaikka kyllä tiesitte.
Se on vain niin että kun joukko kasvaa riittävän suureksi, se tuo omat ongelmansa mukanaan.

Vielä suomalaisista Ruotsissa. Pohjois-Afikasta ja Lähi-Idästä tulleiden osalta maassa syntyneet ovat suurempi ongelma kuin muuttajasukupolvi.
Toisin on miksiköhän, muualta tulleiden kanssa. Suomalaiset ovat täysin sopeutuneet maahan ja ovat kuin kantaväestö, he ovat osa kantaväestöä. sama on tilanne Kauko-Idästä tulleiden, venäläisten ym. kanssa.

Sitten vielä nuo typerät kommenttisi Ruotsin armeijasta ja poliisista. Mihin perustat tuollaiset herjat? Mitä tietoa sinulla on jonka perusteella heittelet tuollaisia.
Vet du verkligen vad du talar om eller snackar du bara skit? Är du så djävla enfaldig eller finns det andra skäl? Möjligen svartsjuka mot svenskar eller det sk svenskhat som finns hos vissa finländare?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #358

"Sinulla Arto ei ole näköjään harmainta aavistustakaan Ruotsista. Ilmeisesti osaaminen loppuu siihen että kirjoitat Ruotsi."

Sinulla näyttää olevan hyvin hatarat tiedot siitä mitä minä tiedän. Silti kirjoitat siitä vakaumuksen syvällä rintaäänellä, ikäänkuin tietäisit.

Tästä voi vetää ainakin sen johtopäätöksen että kun puhut vakaumuksen syvällä rintaäänellä, ei siihen voi missään tapauksessa luottaa että tietäisit mistä puhut.

Ruotsin poliisista vielä sen verran että varmaan ruotsin poliisi osaa hyvin puhua, mutta tuskin pärjäisi puhumalla hyvin kun vastassa on Venäjän, Italian tai Chigagon mafia, kun se ei saa kuriin edes lähiön nuorisojengejäkään, siis aivan surkeaa porukkaa.

Tämä on jotenkin hauskaa keskustelua, mutta toivottoman turhaa, joten yritän nyt malttaa lopettaa. Toivottavasti löytyy joku toinen keskustelukumppani, jolle voi yrittää opettaa miten kurjat olot on Ruotsissa, miten viheliäistä, köyhää ja turvatonta. Ehkä joku muu uskoo ne jutut. :)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #369

Sanoo hän jolla ei ole aavistustakaan siitä mistä puhuu.

Oletko lähes päivittäin yhteydessä ruotsalaisiin?
Luetko Ruotsin poliisin tiedotteita?
Luetko ruotsalaisia päivälehtiä?
Luetko SVT:n uutisia?
Luetko viranomaisten tiedotuksia?

Et viitsisi. Hävettää jo puolestasi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #382

"Et viitsisi. Hävettää jo puolestasi."

Minuakin hävettää omasta puolestani se että ainavain osallistun tällaiseen keskusteluun. Se on kuin keskustelua trollirobotin kanssa.

Varaan itselleni vanhuudenpäivikseni oikeuden sellaiseen pehmo-robotti-leluun, mutta tässä iässä ei pitäisi vielä langeta robottiviihteen käyttäjäksi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #369

Osoita Arto, yksikin kohta tuossa mitä "puhun vakaumuksen syvällä rintaäänellä". Osoita edes yksi.
Mitä tekemistä tässä on Venäjän ym. mafioilla? Ne ovat rikollisjärjestöjä, eivät maahantulleen toisen kulttuurin väkeä.

Uskallan väittää että sinä et tiedä Ruotsita muuta kuin nimen.

Väitän että kaikki tuo mitä olen kirjoittanut pitää paikkansa. Osoita muuta jos pystyt.

Noihin teloitustappamisiin vielä sen verran että vaikka paikalla on joukoittain ihmisiä, lähes täysi kahvila esim. niin kukaan ei ole nähnyt mitään. Joku sanoo kuulleensa pamahduskisa mutta ktsoneensa poispäin juuri sillä hetkellä.

Osoita vääräksi, ole hyvä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #387

"Noihin teloitustappamisiin vielä sen verran että vaikka paikalla on joukoittain ihmisiä, lähes täysi kahvila esim. niin kukaan ei ole nähnyt mitään. Joku sanoo kuulleensa pamahduskisa mutta ktsoneensa poispäin juuri sillä hetkellä."

Kuulostaa mafiatouhulta minusta.

Tähän ei siis Ruotsin poliisi pysty vastaamaan.

Ruotsin poliisin tärkein työkalu taitaa olla praattaaminen.

Pitäisi varmaan konsultoida vähän muualta miten mafia hoidetaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #389

Sinustahan kuoriutui täydellinen trollipelle. Rantanen pyysi osoittamaan yhdenkin hänen esittämänsä asian vääräksi ja kun sinä reppana et siihen pysty, niin aloitat jonkun täysin käsittämättömän lässytyksen Ruotsin poliisin huonoudesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #397

"Sinustahan kuoriutui täydellinen trollipelle"

Näköjään argumentit on vähissä. Kun ei voi enää käydä käsiksi asioihin, pitää käydä käsiksi niiden esittäjään.

En viitsisi käydä tämän tasoista keskustelua.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #405

No osoita yksikin väitteeni vääräksi.
Itse olet koko "keskustelun" ajan hyökännyt kirjoittajien henkilöön jos teksti ei ole ollut mieleistäsi.

Siispä, osoita yksikin virheelliseksi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #406

Osoita sinä niitä henkilöhyökyksiä.

Siitä virheelliseksi osoittamisesta sen verran voin sanoa että kun minä nyt sanon sinulle että näin eilen lentävän lehmän, niin osoita se virheelliseksi.

Turha esittää mitään teknistä puppua siitä ettei lehmät muka ole fysiikan lakien mukaan lentokykyisiä.

Osoita minulle että se mitä näin oli hallusinaatio.

---------

No, en tietenkään nähnyt mitään lentävää lehmää, mutta näytä huviksesi miten sinä sen todistat, kun minä väitän tiukasti nähneeni sen.

Tästä on kysymys kaikissa ideologioissa ja uskonnoissa. Siihen mitä ei voida osoittaa vääräksi voidaan uskoa.

Niinpä Jeesus siis käveli vetten päällä, muutti veden viiniksi ja taikoi verkot täyteen kalaa, niin että ne repesi.

Usko jos tahdot, tai todista vääräksi.

Minä en usko mihin tahansa, vaikka en pysty kaikkia sinunkaan uskonkappaleitasi vääriksi todistamaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #412

Jos näit lentävän lehmän niin totta kai sen näit.

Mitä tuohon kysymykseeni tulee niin siinähän ei ole kysymys mistään ideologioista vaan Ruotsissa vallitevasta ja vallineesta todellisuudesta.
Ei minulla ole mitään uskonkappaleita. On vain todellisia tapahtumia jotka voi todentaa ruotsalaisista päivälehdistä ja poliisin tiedonannoista.
Tietenkin, jos nekin valehtelevat niin sittenhän olen väärässä.

Jeesus saattoi muuten hyvinkin kävellä "vetten päällä". Oletko ajatellut sitä että se olisi mahdollista?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #413

"Jeesus saattoi muuten hyvinkin kävellä "vetten päällä". Oletko ajatellut sitä että se olisi mahdollista."

En ryhdy todistelemaan asiaa vääräksi enkä oikeaksi. En usko moista tapahtuneen, mutta asia on yhdentekevä.

Sen sijaan uskon kyllä että moottorikelkalla voi ajella vetten päällä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #417

Minäpä en. Kelkalla on moni hukkunut kun on ajanut "vetten päällä".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #419

Yrität vain horjuttaa minun uskoani vetten päällä kelkkailuun.

Todista se, niin luovun tästä harhaopista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #419

Yrität vain horjuttaa minun uskoani vetten päällä kelkkailuun.

Todista se, niin luovun tästä harhaopista.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #421

Onko sinulla moottorikelkkaa? Jos niin kokeile.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #422

Onneksi minulla ei ole kelkkaa, mutta vene on ja se nyt ainakin on toistaiseksi pysynyt pinnalla.

Muuten, todistustaakka on sinulla. Osoita ettei se pysy pinnalla täydessä vauhdissa ja lupaan luopua uskostani.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #424

Ei veneesi muuten pysy pinnalla.
Todista väitteesi että kelkalla voi ajaa veden päällä jos ei jäätä ole välissä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #429

Olen lukenut siitä juuttuja ja nähnyt kuvia. Sitäpaitsi se tuntuu fysiikan lakien mukaan mahdolliselta. Siksi uskon, ilman sen kummempia todisteita.

Uskostani luopuminen edellyttäisi kyllä todisteita.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #432

Ja minä kun olen lukenut juttuj ajoissa kerrotaan kelkkailijan hukkuneen. Niitä on muutamia tapauksia joka talvi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #435

Ihan oikeasti Arto, olen itse ajellut ties kuinka paljon kelkalla vedenpinnalla :-).

En todista eikä sinun tarvitse uskoa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #437

Ei kai se mikään uskon asia ole.
Se on samantekevää uskonko, vai enkö, sekä sinun että minun kannaltani. :)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #405

Sinulle ei kelpaa argumenteiksi tilastot, poliisien turvallisuusarviot, mediassa esillä olleet uutiset tai poliitikkojen lausunnot. Sivuutat nämä kaikki, etkä edes pyri kumoamaan väitteitä, vaan toistelet ideologisia liturgioita. Trollaamistahan tuollainen on, eikä mitään pyrkimystä keskusteluun.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #423

Niin. Minä teen näistä esittämistäsi jutuista omat arvioni, en luota mihin tahansa tulkintaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #426

Sinua on pyydetty osoittamaan, mitkä esitetyistä väitteistä ovat vääriä, mutta et ole sitä tehnyt, vaan trollannut jostain kuvitteellisesta Ruotsin poliisin huonoudesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #428

Siellä on monta väärää tai kieroa ajatusmallia, mutta tämähän on teidän uskontonne virallista liturgiaa, näin olen päätellyt.

On varsin hankalaa ja kiusallistakin keskustella uskovaisten kanssa heidän uskonsa perusopeista, varsinkin kun se on aivan hyödytöntä, niin että kiitosta vain.

Panen oven mieluimmin kiinni kuin lähden mormonien tai jehovantodustajien kanssa väittelemään uskonasioista.

Täasä on nyt vähän sama tilanne, ei huvita.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #430

Kovasti ahneesti vai paapatat.

Tuo yksi onnistui sootkemaan Donald Trumpin tähän.
Sinä olet jo ottanut mukaan Jeesukse ja nyt mormonit ja jehovantdiostajat.

Mitähän tekemistä näillä on Tavion tekstin kanssa? Niin ja moottorikelkalla?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #431

OK. Lopetetaan sitten, ellei niitä todisteita tule.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #433

Et kelpuuta todisteiksi turvallisuusviranomaisten tai ruotsalaisten poliitikkojen lausuntoja tai päätöksiä, pyyhit perseesi myös tilastoilla ja medioissa esillä olleilla uutisilla.

Tuo huomioon ottaen lisätodisteiden esittäminen taitaa olla mahdotonta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #439

"Et kelpuuta todisteiksi turvallisuusviranomaisten tai ruotsalaisten poliitikkojen lausuntoja tai päätöksiä, pyyhit perseesi myös tilastoilla ja medioissa esillä olleilla uutisilla."

Tulkinta on tässä merittävämpi asia kuin pelkkä todiste.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #442

Itse et esitä mitään todisteita, mitä voisi tulkita.

Jos turvallisuusviranomainen sanoo, että turvallisuustilanne on huonontunut, niin kuinka tuon voi tulkita, niin, että turvallisuustilanne ei ole huonontunut?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #430

Siis Ruotsalaisten turvallisuusviranomaisten, poliitikkojen ja median esittämät asiat ovat vain uskovaisten höpinöitä. Miten voit olla noin sekaisin?

Ehkä juuri tuo uskovaisuus kuvastaa sinua hyvin. Olet niin ideologiasi sokaistama, että ääriuskovainen olisi kohdallasi oikea termi. No onnea valitsemallasi tiellä. Toivottavasti et ryhdy väkivaltaiseksi, vaikka todellisuus onkin niin pahasti ristiriidassa ideologiasi kanssa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #436

"No onnea valitsemallasi tiellä. Toivottavasti et ryhdy väkivaltaiseksi, vaikka todellisuus onkin niin pahasti ristiriidassa ideologiasi kanssa."

Kiitos, olen tielläni ihan onnellinen, enkä lainkaan väkivaltainen. :)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #353

Isäni kertoi kuuluneeensa aikanaann Sörkän kundeihin. Se taisi olla 1930-luvulla. Eikä se ollut mikään rettelöitsijäporukka. Seuraajat olivat sitten lättähattuja. Varmaan tiedät mistä nimitys tulee?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #308

"En tiedä kuka on kiihotuspuheilla saatu uskomaan, että muslimit ovat pahoja. Voi olla, että sellaisiakin on olemassa, mutta itse en ainakaan tunne ketään. Minulle (kuten varmasti valtaosalle) kotoutumisen mittareina ovat työllisyys-, rikos-, syrjäytymis-, terrorismi-, ja muut tilastot, jotka oikeasti kertovat miten yhteiskunnalle käy, minkäkinlaisen maahanmuuton myötä. Jotkut, kuten sinä, haluavat sulkea silmänsä näiltä tilastoilta. Syynä taitaa olla se tunne ja tahto tehdä hyvää, vaikka lopputulos on paha."

Noista Ruotsin rikostilastojen synkkyydestä aina puhutaan, vaikka Ruotsin rikostilastot on paremmat kuin Suomen ja Suomenkin rikostilastot on olleet kaiken aikaa paranemaan päin. Ei siis mitään tolokkua näissä puheissa, silkkaa propagandaa ja kiihotusta.

Miten on käynyt Ruotsin yhteiskunnalle, tai Saksan yhteiskunnalle? Onko käynyt ohraisesti? Ei ole. Molemmilla menee paremmin kuin Suomella, tai Venäjällä, tai niillä Visegard- mailla, vai mitä ne nyt on, ne jotka rakentelee aitoja ympärilleen niinkuin Trump.

Pelkkää propagandaa ja kansankiihotusta on nuo puheet siitä miten yhteiskunnille käy. Hyvin käy.

Mutta kuten edellä olen todennut, propagandalla on mahtava vaikutus, se on niinkuin uskonto. Usko on niin vahva ettei sitä järkisyillä horjuteta, se on uskonnon tunnusmerkki että uskotaan, kuten Huhtasaari, kyseenalaistamatta. Sama tapahtui Saksassa 60 vuotta sitten, sitä samaa tapahtuu juuri nyt.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #287

Nämä eivät ole uskonvaraisia asioita. Toisekseen on aivan pätevä näkemys olla haluamatta Pohjolaan massoittain muuttajia kulttuureista, jotka eivät tänne istu. On myös validia vaatia keille tahansa tulijoille maksimimäärät vuodesta toiseen riippumatta siitä mitä muualla tapahtuu.

Väestöräjähdyksen ja huonon johtamisen sekä sotien seuraamusten hoito ei ole vastuullamme.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #340

Eihän tuosta näkemyksestä sinänsä synny vielä ongelmaa. Ongelma syntyy yleensä käytännön toteutuksessa. Olemme lainsäädännöllä ja kansainvälisiä sopimuksia ratifioimalla luoneet itsellemme rajoitteita niille perusteille, joilla voimme ihmisiä asettaa eriarvoiseen asemaan. Olisi älyllisesti rehellistä myös kertoa missä määrin haluaa poiketa vaikkapa nykyisen perustuslain perusoikeuksista. Sovittavia asioitahan ne ovat, eli muutettavissa kunhan kahdessa eduskunnassa saa mukaansa 2/3 määräenemmistön.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #274

Tässä lienee paikallaan se vanha viisaus että varustaudu pahimman varalle mutta toivo parasta.

Murphyn laki on varsin usein osoittautunut todeksi.

Eli se mikä ei varmasti voi tapahtua tuleee aivan varmasti tapahtumaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #304

Käsittääkseni edes Muphy ei pessimismissään ollut noin radikaali. Insinöörinä hän ymmärsi että asia joka ei voi tapahtua, ei voi koskaan tapahtua. Taisi ajatus olla juuri päinvastainen, eli jos joku voi mennä pieleen, se myös menee (ennemmin tai myöhemmin).

Tarkasta muotoilusta onkin sitten epävarmuutta, mutta ajatus on selkeä. Ajatushan liittyi siihen, että tarkalla valmistelulla ja 'kaikkiin virheisiin' varautumalla pystytään minimoimaan katastrofien todennäköisyys. Asiat pitää varmistaa, eikä niitä tule jättää harkinnan varaan...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #263

Missä kohtaa runossa on logiikkaa?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #250

Totalitarismiin siirtymisen voi siis oikeuttaa totalitarismin torjumisella. Aika jännä ajatus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #255

"Totalitarismiin siirtymisen voi siis oikeuttaa totalitarismin torjumisella. Aika jännä ajatus."

Joo, se vasta jännää on mistä sinä moisen ajatuksen olet keksinyt.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #237

Ruotsissa natsimielisiset sosialidemokraatit sulkivat Kolmannelle valtakunnalle hankalia ihmisiä keskitysleireihin Tage Erlanderin johdolla. Leirejä oli 14 ja niissä oli kaikkiaan n. 4000 ihmistä. Sosialidemokraattien johdolla vedettiin hyvin pitkään 1970-luvulle eugeniikka-ohjelmaa. Kyllä Ruotsissa natsiperinteitä on, hyvin paljon.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #289

Ruotsalaiset ja sakut ovatkin geneettisesti lähellä toisiasn kielen ja kulttuurin lisäksi. Ei siis ihme.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #341

Johtuivatko Stalinin ajan vainot sinusta myös geeneistä?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Väkiluvut ovat irakissa ja afganistanissa käsittääkseni vahvassa kasvussa. Joten pääosin siellä täytyy siis olla turvallista. Lapsia ja nuorta väestöä on paljon.

Oikeus työhön? Kenellä sellainen on? Järjestääkö sellaisen työpaikan valtio? Kunta? Ay-liike? Sdp?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Saattoi olla täysin väärä päätelmä. Tilastoja katsellessa sota itsessään aiheuttaa lähes aina syntyvyyden rajua lisäntymistä, muttei koskaan turvallisuuden lisääntymistä. Syntyvyyden kasvu ei siis korreloi turvallisuden lisääntymiseen vaan siihen, että sotilaat ovat palanneet rintamalta panohommiin.

Turvallisuuden ja vakauden lisääntyminen taas aina vähentää syntyvyyttä. Katso vaikka Japanin, Keski-Euroopan ja Suomen syntyvyystilastoja.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Näinhän se on. Eikä vain sota vaan yleensä köyhät ja huonot olosuhteet. Tosin lapsikuolleisuuskin on korkea mutta väestönkasvu on rajua.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Valitettava tapaus, mutta blogin otsikko "Maahanmuutovirasto jakaa jo kuolemantuomoita" on provosoiva ja harhaanjohtava. Itse asiassa se edustaa vihapuhetta.

Tuomioistuimet käsittelevät ja ratkaisevat asiat lain, sopimusten ja näytön perusteella.

Silloin tällöin on sattunut, että tuomioistuin on päästänyt murhasta istuneen lopulta vapaaksi, kun on esitetty hänen 'parantuneen'. Ja sitten hän syyllistyikin uuteen murhaan. Tietääkseni viranomaisia ei ole tällaisissa tapauksissa asetettu vastuuseen vapauttamispäätöksestä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Tuomioistuimet käsittelevät ja ratkaisevat asiat lain, sopimusten ja näytön perusteella."

Turvapaikkahakemukset käsitellään maahanmuuttovirastossa ja sen virkailijat tekevät päätöksen. Tuomioistuimessa sitä käsitellään vasta siinä vaiheessa, jos päätöksen saanut valittaa siitä hallinto-oikeuteen. Nyt viranomaispäätöksellä karkoitettu henkilö ei ollut ryhtynyt penäämään oikeuttaan tuomioistuimelta.

Joten tuo mitä sanot ei pidä paikkaansa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Migrin virkailijat käsittelevät asiat ja perustavat päätöksensä lakeihin, asetuksiin ja kv. sopimuksiin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #32

Max Jussila on oikeassa. Viranomaiset toimivat lakiemme mukaan ja he pyrkivät saamaan parhaan saatavilla olevan tiedon kunkin hakijan asiassa. Ulkopuolelta, asiaa tuntematta, on helppo arvostella heidän toimintaansa, mutta tuo arvostelu perustuu vain oletuksille. Tässäkään tapauksessa emme tiedä, miksi palautettu henkilö tapettiin. Oliko syynä hänen aikaisempi työnsä poliisina vai joutuiko uhriksi esim. vain sattumalta?

Voivat viranomaiset toki tehdä joskus vääriksikin osoittautuvia päätöksiä, mutta täytyy katsoa kokonaisuutta. Uskon suuren valtaosan päätöksistä olevan oikeita ja perusteellisen harkinnan tulosta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #66

"Uskon suuren valtaosan päätöksistä olevan oikeita ja perusteellisen harkinnan tulosta."

Usko on jokaisen henkilökohtainen asia.

Minä uskon että hallitus pyrkii kaikin tavoin hillitsemään turvapaikan tarvitsijoiden intoa tulla Suomeen turvapaikkaa hakemaan.

Se on inhorealismia, mutta tässä tapauksessa myös realismia.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #74

Arto, jos luottamuksesi suomalaiseen viranomaiseen on noin vähäinen, voin vain valittaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #88

Tämä asia on ilmanmuuta politikoille ja viranomaisille vaikea, sillä nyt pitää valita pirun ja paholaisen välillä. On hyvin ymmärrettävää että viranomainen ja politikko yrittää tällaisessa tapauksessa vain siloitella ja kaunistella asioita ja tehtyjen päätösten perusteita, koska kumpikaan päätös, ei piru eikä paholainen, ole moraaslisesti kestävällä pohjalla.

Luottamukseni voi silti olle luja, koska ymmärrän että viraomaisten ja politikkojen valintatilanne ei ole kehuttava, mutta uskon että heidän tietopohjansa ja päättelykykynsä ovat riittäviä tekenään paremman ratkaisun kuin mihin itse pystyisin.

Siihen valintatilanteeseen en itse missään tapauksessa haluaisi joutua mihin hallitus ja viranomaiset ovat pakotettuja.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #74

Se on realismia ja juuri oikein. Suomi ei ole aiheuttanut kriisejä eikä hyötynyt niistä. Meidän tulee vain palauttaa pakolaiset kriisien aiheuttajille kuten USAlle ja Englannille muutamia mainitakseni.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #32

Noin ja etenkin kun migrin päätöksistä on valitusoikeus. Lienee tässäkin ko. tapauksessa valitustiet käytetty joten oikeus on toteutunut ihan lainmukaisesti.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Pitääpä kuin pitääkin paikkansa:

"Läheskään kaikki eivät valita päätöksistään oikeuteen. Noor ja Irakissa tapettu Ali valittivat. Ylen tietojen mukaan heidän päätöksensä pysyivät kielteisinä hallinto-oikeudessa, eikä korkein hallinto-oikeus antanut valituslupaa." (Yle.fi 12.2.)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Eikös hänellä olleet kaikki valitukset jo käytetty. Ja kaikissa asteissa päätös oli palautus?

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Viljo Heinonen, toteat: "Se on varmaa (hallituspohjan muuttuminen seuraavien vaalien jälkeen), mutta muuttuuko maahanmuuttopolitikka yhtään humaanimmaksi, se jää nähtäväksi."

Voisi kysyä: Mitä tarkoitat humaanimmaksi muuttumisella? Helpommaksi maahanmuutto ei muuttu. Tuota oireili jo Valtteri Aaltosen (sdp) tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa kovasti suosiva kirjoitus. Muutkin politiikot ovat vihjaileet samaan suuntaan. Tästä vaaleihin päin puolueet poimivat irtoääniä tiukemmalla maahanmuuttopolitiikalla. Suomi -ja Eurooppakin - on tullut rajalle ja lusikka on otettava kauniiseen käteen. Kun rahat eivät riitä... tai sille on muutakin käyttöä.

On keksittävä toisenlaisia auttamismuotoja, jotka eivät välttämättä ole vähemmän humaaneja kuin nykyinen, jossa aivan toisenlaiseen kulttuuriin kasvaneita päästetään utopistisin odotuksin -tai väärin perustein - kylmään Suomeen ja varastoidaan hankien keskelle vastaanottokeskuksiin elämän mittaiseen kotoutumisprosessiin. Parempia, tehokkaampia ja pitkässä juoksussa humaanimpia auttamismuotoja olisi ollut tarjolla.

Maahanmuuttopolitikkan tiukentaminen tapahtuu pikkuhiljaa kuin huomaamatta, kuin politiikon takin kääntö.

Pekka Pylkkönen

Mahdolliset virheet tulee tutkia ja prosesseja korjata, mutta yleisesti: olipa läpeensä populistinen heitto. Jos tämä oli ensimmäinen väkivaltakuolema niin palautetuthan ovat palautuksen jälkeen paremmassa turvassa kuin mitä Suomi voi ikinä tarjota.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Samassa veneessä ovat kaikki turvapaikanhakijoita vastaanottavat maat. Kuinka monta Ruotsi tai Saksa ovat jo palauttaneet tapettaviksi? Vai onko mahdollista että vain Suomesta palauttaneita surmataan?

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Jos joku paikallinen militanttiryhmä vainoaa jotain henkilöä niin eikö se olisi paikallisen poliisin tehtävä hoidella se militanttiryhmä? Ja jos poliisin resurssit eivät siihen riitä niin miksi lähteä pakoon 5000km päähän kun naapurikaupungissa saisi jo asua rauhassa.

Vertaus: Mafia Chicagossa ja etenkin Detroitissa vainoaa ja myös murhaa ihmisiä milloin minkäkin asian takia (kuten myös milloin mitkäkin jengit). Pitäisikö siis meidän ottaa pakolaisiksi kaikki mafian tai muiden jengien vainomat amerikalaiset? No ei todellakaan pitäisi vaan vastuu asiasta on amerikkalaisilla viranomaisilla. Ja jos esim. mafian vainoaman tulee paeta niin lyhin matka on paeta viereiseen kaupunkiin ja ongelma on sillä hoidettu. Ei niin että pakenee esim. Suomeen kuten vihervasemmisto esittää.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Eikä vain amerikkalaisia vaan koko maailmaa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Mistä lähtien Migrin vastuulla on ollut taata, että palautettu ei kuole?

Eihän sellaista valtaa ole kellään.

Olisi hyvä tietää kuinka suuri prosentti palautetuista tapetaan ja miten se vertautuu kokonaiskuvaan palautusalueesta. Jos palautetuista tapetaan keskimääräistä suurempi määrä alueen normaaliin tasoon nähden, voihan sitä pohdiskella, josko niitä palautuksia sietäisi miettiä.

Jos haluaa käyttää typerää epäargumenttia: "Kyllähän Suomessakin tapetaan ihmisiä".

Mika Sarivaara-Satta

Tätä tahtia Suomen väestöstä on 15% muslimeja v. 2050. Missähän ja milloin on muslimien määrän kasvaminen lisännyt minkään yhteiskunnan rauhaa, rakkautta ja ah, niin kallista suvaitsevaisuutta. Verrokkina voisi mainita Ruotsissa olevan nyt 10% väestöstä muslimeja.
https://www.theguardian.com/world/2017/nov/29/musl...

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Todella ikävä tapaus kaikin puolin.

Se tässä kuitenkin hieman ihmetyttää, kun vaikuttaa, että tuolta on yleensä niin vaikeaa jos ei jopa mahdotonta saada minkäänlaisia dokumentteja, mutta tällaiset kuolintodistukset sekä poliisiraportit kyllä löytävät tiensä toimitukseenkin asti alta aikayksikön.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Koska sieltä on niin vaikea saada dokumentteja, ei muista tapauksista edes tiedetä mitään. Tämä oli nyt kuitenkin ensimmäinen kerta, kun paikan päälle lähetettiin suomalainen tutkija ottamaan selvää palautettujen kohtaloista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Siis tiedät, että Migristä tai UM:stä ei ketään ole erityisesti käynyt tekemässä paikan päällä turvallisuusarviota? Nuo arvioinnit perustuvat johonkin "muuhun"?

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Mistä tiedät, että siellä paikanpäällä on joku tutkija ollut?

Ylen uutisen mukaan kuolleen miehen isä lähetti nämä todistukset miehen tyttärelle Suomeen. Ehkä tytär on ne toimittanut edelleen myös Ylelle? Tai ehkä toimittaja on ne sieltä itse hakenut? Ylen jutussa tätä ei paljasteta, mistä nuo dokumentit on saatu.

Siellä todetaan näin:

"Alin kuolemantapaus tuli Ylen tietoon, sillä kesällä Alia oli haastateltu Suomessa turvapaikanhakijoista kertovaa Ylen dokumenttia varten."

Tuo kuulostaa hieman oudolta, jos kesällä on tehty dokumenttia ja sen myötä tapaus tulee nyt tietoon. Tämän voi tulkita niin, että joku miehen lähipiiristä, joka oli dokumentin teossa mukana, tai muuten tiesi tuosta on ilmoittanut Ylelle tapauksesta. Vai miten muuten tuo dokumentin teko voi liittyä siihen, että tapaus tuli nyt Ylen tietoon?

Uutisen lukemista helpottaisi se, että siellä suoraan sanottaisiin miten asiat on, eikä laiteta tuollaisia kryptisiä vihjeitä.

Itse kuolintodistuksen kuvan ottajaksi on mainittu Ali.

https://yle.fi/uutiset/3-10068103

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #104

Tuo "tutkija" oli ilmeisesti Ylen toimittaja Mäntymaa joka sattui olemaan Bagdadissa tammikuussa.

Tässä on olemassa vaara että koko juttu on täyttä taqqiyaa.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #104

#104 "Itse kuolintodistuksen kuvan ottajaksi on mainittu Ali."

Ali tais ite napata foton omasta "kuolintodistuksestaan"?

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Islaminuskoisen kertomus on siis totuus ? Voisiko olla maustettu
taqiyaan- mausteilla eli islamin perusrakenteisiin kuuluvalla
taktisella valehtelulla ja eduntavoittelulla, kun vastapuolena
on ns. vääräuskoinen ? Kyllähän taktikot vastapuolen sinisilmät
oppii tunnistamaan...

Mikä islamilainen maa on turvallisempi kuin Suomi, tuskin mikään.
Jo tällä perusteella kaikkien maailman levottomien maiden, kuten
Meksikon huumekartellien terrorisoiman maan kansalaiset - terve-
tuloa hyväuskoisten ja sinisilmäisten maailman halaajien ja koko
maailman holhoukseen erikoistuneiden ihmisten onnelaan.

Elämästä ei selviä hengissä. Sattuma voi kohdata ja voit tulla
lasikaapissa varttuneen kultalusikalla syötetyn Vihervassarin
yliajamaksi jollakin Eiran tai Westendin suojatiellä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

En pitäisi mahdottomana vaikka koko juttu olisi täysin lavastettu.

Tarkoituksena saada turvapaikkapolitiikka löysemmäksi ja ennen muuta estää sen tiukentaminen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tarkoitatko jotain sellaista että Suomen vihervasemmisto olisi lähettänyt Baghdadiin iskuryhmän surmaamaan tämä palautettu turvapaikahakija, todisteeksi siitä että se paikka ei ole turvallinen palauttaa turvapaikanhakijoita.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #55

Voi..
Tarkoitan että irakilaiset tai että Suomen Vihervasemmisto.
Ja tarkoitan että ketään ei edes ole tapettu.

Eihän ole kyseessä lavastus jos on oikeasti tapahtunut.

Please, cool down a little....

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #59

"Please, cool down a little...."

Irakissa ja varsinkin Baghdadissa kuolee väkeä koko ajan, miksi sitä on niin vaikea uskoa ettei suomesta palautettu turvapaikanhakija voi saada sielä surmaansa, varsinkin kun turvapaikanhakija on itse sanonut saavansa siellä surmanasa jos hänet sinne palautetaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #65

Jokainen meistä kuolee joskus...

Kysymys onkin että miksi hänet "teloitettiin", jos siis on edes kuollut?

Jos häärii erinäisissä piireissä niin se voi olla vaarallista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #65

Jos oma väite riittäisi perusteeksi turvapaikalle, ketään ei voisi käännyttää. Henkilökohtainen vaino täytyy jollain tavoin todentaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #71

Eik henkilökohtainen vaino voi olla sitä että lähtömaan viranomaiset kyselevät.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #65

Miehen puheet eivät nyt mitenkään poikkea muiden palautettavien tarinoista. Kaikki väittävät tulevansa tapetuiksi. Näillä puheilla ei siksi ole mitään todistearvoa.

Jouni Hölttä

Se "lelusalakuljettajakin" lavasti oman haavoittumisensa ja muut valhtelunsa. Ja media hehkutti aikansa, kunnes totuus tuli ilmi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #191

Mutta eipä media kertonut avoimesti tulleensa huijatuksi.

Uskoneensa valheeseen. Mieluummin media uskoo uusiin valheisiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Mikä islamilainen maa on turvallisempi kuin Suomi, tuskin mikään."

Suomi on maailman rikostilastossa sijalla 130, siis täällä on hyvin alhainen rikollisuusaste. Islamilaisista maista vielä vähemmän rikollisia ovat mm.: Tunisia, Jordania, Libanon, Itä-Timor, Bosnia ja Herzegovina, Armenia, Macedonia, Djibouti, Montenegro, Oman, Qatar, Bahrain, Brunei,

http://www.nationmaster.com/country-info/stats/Cri...

(Mainittakoon lisäksi, että rankinglistassa Suomi on rikollisempi maa kuin Ruotsi.)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Monestako näistä "turvallisista" maista Suomeen tullaan hakemaan turvapaikkaa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #64

En tiedä eikä se oikeastaan tähän kuulu. Mutta ehkäpä arabikevään aikoihin saapui jopa Tunisiasta ja sodan aikana varmaan jokunen myös Libanonista. Muista tuskin monikaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #85

Ensin otat esille ja sitten sanot että ei se oikeastaan asiaan kuulu. Voi pyhä Sylvi...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #64

Riippuu siitä, viittasitko "näillä" myös Ruotsiin. Vuonna 2017 seitsemästä jos Ruotsia ei lasketa mukaan, kahdeksasta jos lasketaan.

http://tilastot.migri.fi/#applications/23330

Miksi kysyt?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #92

Kysymys oli Kuikalle.
Jos siis Suomi on niin vaarallinen maa niin miksi täältä tullaan hakemaan turvapaikkaa.
Eli tuollaisen maiden murhatilastojen esiin ottaminen ei kuulu ollenkaan asiaan.
Taisin muuten päätyä kymmeneen ilman Ruotsia. Siis kymmenestä Suomea "turvallisemmasta" maasta lähdetään hakemaan turvapaikka.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #96

Kysymyksesi oli "tullaan Suomeen". Vastauksessani kerroin, että tieto koski vuotta 2017. Millä perusteella niitä olisi 10 ilman Ruotsia?

Miten maan rikostilasto voisi olla henkilöön kohdistuvan vainon arviointiperuste?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #97

Ei rikostilasto tietenkään ole mikään peruste. Ei kukaan ole niin väittänytkään. Kuikka toi esille tuon tilaston murhista. Miksi?
Itse löysin tilaston jossa on hakijat lähtomaittain. Tilasto on vuoden 2015.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #100

Miksi sitten kysyit monestako tullaan Suomeen hakemaan turvapaikkaa?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #102

Katso vähän aikaisempaa kommenttia äläkä jankuta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #107

Yritin ymmärtää mitä yritit kysymykselläsi saavuttaa. Itse nostit esiin turvapaikanhakijat noista maista, mutta pidät asiaa merkityksettömänä. Siinä on ristiriita. Vähän samantyyppinen ristiriita, kuin siinä että kerrot mainituista 13:sta maasta kaikista paitsi Bruneista lähteneen turvapaikanhakijoita, mutta saat lukumääräksi 10. Mutta olkoon, keskustelun kannalta tosiaankin merkityksetön sivuraide.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #96

Ja kysymys, jonka minulle esitit, pohjautui omaan vastaukseeni Timo Hietasen kommenttiin, jossa hän kysyi:

"Mikä islamilainen maa on turvallisempi kuin Suomi".

Todeten sen jälkee, ettei varmaan yksikään. Koska hän ei sepsifioinut onko kyse sotaa käyvistä maista t.m.s., niin uskon hänen tarkoittavan nimenomaan yleistä turvallisuutta ja katsoin parhaaksi oikoa hänen virheellisiä käsityksiään.

Tässä kohden ei kysytty maahanmuutosta mitään.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Armenia ei taida olla islamilainen?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #87

Juu, sitä ei olisi kannattanut tuohon listaan laittaa. Tosin sielläkin on sunnimuslimeita, vaikka kristityt ovat enemmistönä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Vain Bruneista ei ole pakolaisia oman maansa ulkopuolella.
Kaikista muista näytti löytyvän.
Tosin tilasto ei kerro missä ovat, siis todennäköisesti ei Suomessa mutta ei mahdotontakaan.

http://www.globalis.fi/Tilastot/Pakolaiset-laehtoe...

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Yllättävän paljon näissä turvapaikanhakijoissa on poliiseja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Laillisuusmiehiä riittää kommentoinneissa persuista ja persumielisistä suvaitsevaistoon ja punavihreisiin. Kaikkien osapuolten, jotka siihen ehdottomaan lakien ja kv. sopimusten noudattamiseen näyttävät sitoutuneen, pitäisi tykönään päättää, mitkä lait ja sopimukset valitaan noudatettaviksi, jotta asia tulisi kerralla selväksi.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kuulin turvapaikanhakijan itsensä kertomana miksi haluaa turvapaikan Suomesta. Hän on toiminut rakennusvirastossa päättävänä henkilönä, eikä ollut suostunut kiristykseen ja myöntämään lain vastaista rakennuslupaa.
Tästä syystä joutumut vainotuksi.

Minä vaan kysyn, että onko suomalainen yhteiskunta velvollinen elättämään tämänkin tyyppisiä pakolaisisa, jotka tulevat maasta jonka yhteiskuntajärjestys on mitä on.

Minulla on siihen vastaus, jota ei liene tarve tähän kirjoittaa.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Harvinaisen hölmö ja lapsellinen kirjoitus. Tapauksen taustoja ei tiedetä, eikä yksittäisen tapauksen perusteella muutenkaan pitäisi vetää mitään johtopäätöksiä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Samat sanat sopii sinunkin kommenttiisi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Viljo, kirjoitat että tarkastelet kriittisesti asioiden syy- ja seuraussuhteita.

Olet siis tämän uutisen suhteen suorittanut tuon tarkastelun niin että voit olla varma että kaikki mitä Ylen uutisessa kerrotaan on oikein?

Mielestäni Ylen uutiset ovat aina tarkoitushakuisia ja hyvin väritettyjä. Niissä ei tuoda esille mitään kriittistä näkökantaa tapahtuneisiin, vain Ylen oma kanta.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Itse asiassa mitään mitä näissä eurooppalaisia ihmisoikeuksia hyväksymättömissä suku- ja klaaniyhteiskunnissa, joissa yhteiskunnallisen vallan auktorisointi on uskonnollispohjaista, tapahtuu, ei pitäisi edes yrittää kuvata ja selittää eurooppalaisen ihmisoikeusajattelun puitteistuksessa.

Olemme lähtökohtaisesti harhassa ja täydellisesti väärillä jäljillä kun yritämme soveltaa omaa eurooppalaista yksilöajatteluamme kulttuureihin, jotka eivät esimerkiksi ole hyväksyneet YK:n yksilölähtöistä Ihmisoikeuksien Yleismaailmallista Julistusta.

Totuus löytyy kultuuriantropologiasta ja sosiologiasta, ja niiden ymmärtämisen edellytys olisi että ensin ymmärtäisimme miten erityinen oma eurooppalainen ajattelulaatumme on. Ajattelu ei nimittäin synny tyhjästä, vaan on vuosisatainen ja -tuhantinen jatkumo, jota ei millään ylihistoriallisella, ylikulttuurisella, ylikansallisella tai yliyhteisöllisellä yleiskäsitteellistyksellä pystytä tekemään tyhjäksi.

Yli-ihmisidealismi on moralistien ylimielisyyttä. Se ei auta kun vastassa on reaalitodellisuus.

Kun näitä yksittäistapausten ympärille syntyviä moraalikuohkauksia tulee varmasti vastaisuudessa räjähdysmäisesti lisää -- kun ei-eurooppalaisista kulttuureista Eurooppaan eri syistä -- monenlaatuisten ja monin tavoin tulkittavien kriisien keskeltä -- vaeltavien ihmisten määrä tulevalla vuosisadalla kasvaa satoihin miljooniin, meidän pitäisi viimeistään nyt ottaa järki käteemme ja jättää moraalinen toinen toistemme ampuminen vain tolkuttomimpien idealistien mielenylennykseksi.

Ratkaisuja ei ole monta. Itse asiassa niitä on pikemminkin vain yksi kuin monta. Eurooppaa on varjeltava Eurooppana. Rajat kiinni.

Juha Hämäläinen

Tämä älyllisen analyysin tulos myös minun mielestäni. Ongelma ei ratkea maailman halailulla, koska kyse niin suurista massoista tulevaisuudessa.

Euroopan vakaus ja kulttuuri on kahden vuosituhannen työn tulos. Tuon saavutuksen tuhoaminen massamuutolla on mielenhäiriön tuotos ja osoitus heikosta hahmotuskyvystä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Puheena olevassa asiassa ei ole ilmennyt mitään, mikä antaisi aihetta muuttaa Suomen turvapaikkakäytäntöä.

On täysin joutavaa spekuloida yksittäistapauksesta pelkästään pinnallisen julkisen uutisaineiston pohjalta, kuten on ylipäätään ottaa "varmoja" kannanottoja ristiriitaiseen asiaan pelkästään yhtä osapuolta kuultuaan ilman mitään vastakkaisten argumenttien harkintaa. Totta kai Suomeen päässeillä sukulaisilla on aina oma lehmä ojassa, eiväthän he tietenkään esitä mitään todisteita omia intressejään vastaan.

Suomen viranomaisista todennäköisesti eniten asiasta tietävät kyseisen henkilön turvapaikkatutkinnan suorittaneet – joita taas sitoo salassapitovelvollisuus tiedossaan olevista seikoista. Hekään eivät voi tietää henkirikoksen yksityiskohtaisia tapahtumatietoja paikan päällä, saatikka sen tekijöitä ja motiiveja, eivät myöskään Suomessa olevat sukulaiset, sanovatpa he sitten olevansa "varmoja" ihan mistä tahansa. Ei ole näytetty toteen, että väitetty henkilökohtainen vaino olisi syy-yhteydessä rikokseen, eikä luultavasti koskaan pystytä sitä Suomessa oikeudelle riittävällä tavalla sen enempää vahvistamaan kuin kumoamaankaan. Ei tämä henkirikos ole Irakin ensimmäinen eikä viimeinen.

Tunnekuohun nostattaminen palvelee sensaatiohakuisuutta, joka taas tietää myyntituloa tietylle osalle mediasta. Poliittisesti sillä yritetään tarkoitushakuisesti vaikuttaa Suomen linjaan turvapaikkakysymyksissä, mihin tapaus ei anna aihetta.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Tunnekuohun nostattaminen palvelee sensaatiohakuisuutta""

Kun asialla on YLE, sopii tosiaan kysyä mitä motiiveja totaalisesti ideologisiin tulkintoihin pohjautuva uutisjuttu, jonka "faktantarkistus" on itse asiassa käytännössä täysin mahdoton tehtävä, oikein palvelee.

Mielestäni se kertoo vain jonkun omaa politiikkaansa kaikin mahdollisin keinoin ajavan toimittajan tai -ryhmän ieologisesta operaatiosta.

Oman ideologiansa lippujen alla taistelevat toimittajat tietävät, että dramaattisilla yksityistapauksilla on enemmän vaikutusarvoa kuin oikeasti taustoittavilla uutiskartoituksilla. Vaikutusarvot painavat sensaatiomarkkinoilla aina enemmän kuin totuusarvot.

Muistattehan taannoisen uutisen Välimeren rantavedessä kelluvasta syyrialaisesta pikkupojasta kun jälleen yksi "pakolaisia" kuljettanut vene oli haaksirikkoutunut.

Siinäkään tapauksessa taustojen myöhempi tarkistus ei riittänyt muuttamaan sitä kuvaa, jonka uutiskohu oli jo lukemattomien lukijoiden mieliin muodostanut.

Ei nytkään voi oikein muuta kuin kysyä: "YLE, quo vadis?"

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Sama oli tilanne Syyrian Valkoisista kypäristä. Jotka "pelastivat" samaa pikkutyttöä uudellen ja uudelleen.

En ollenkaan ihmettele miksi Yle - maksu laitettiin verotukseen.

Yle täytyy pilkkoa, irrottaa siitä viihde pois, samoin erilleen oikea uutisointi ja muu ohjelmanteko sekä elokuvien esitys.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Viljo Heinonen, " maahanmuuttovirasto jakaa jo kuolemantuomioita". Kova syytös Heinoselta. Odotan malttamattomana Heinosen kertovan meille, mihin hän perustaa kirjoittamansa. Minulle ei riitä, että syytöksen perusteena on ainoastaan Ylen uutisessa haastatellun naisen puheet. Mielestäni näytöksi ei riitä pelkät puheet, ei varsinkaan Suomen kaltaisessa oikeusvaltiossa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Enpä yhtään ihmettelisi vaikka koko juttu olisi täysin keksittyä tarinaa, jotta suomalaiset saataisiin tuntemaan suurta syyllisyyttä, ja väljentämään omia päätöksiään juuri tämän tapauksen vuoksi.

Onneksi ministeri Mykkänenkin näytti olevan vakaasti sitä mieltä, että valitettava tapaus, mutta muutoksia ei voida vain tämän yksittäistapauksen tähden tehdä.

Turun tapauksen jälkeen ei edes näin suurta kohua syntynyt edes täällä puheenvuorossa, mutta kuolleet olivatkin vain suomalaisia alkuasukkaita, jos oikein muistan?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Turun tapauksen jälkeen ei edes näin suurta kohua syntynyt edes täällä puheenvuorossa, mutta kuolleet olivatkin vain suomalaisia alkuasukkaita, jos oikein muistan?"

Tätä Irakissa tapettua ei varmaankaan voi syyllistää siitä mitä Turussa tapahtui.

Lisäksi on ihan yhdentekevää onko tapaus keksitty, tai onko tapaus todellisuudessa ihan erilainen kuin miltä se nyt näyttää.

Sen miltä tapaus nyt näyttää pitäisi herättää ajatuksia.

Jos tapaus myöhemmin näyttää erilaiselta, se erilainen tapaus herättää sitten erilaisia ajatuksia, mutta se on sitten ihan eri asia.

Tämä tapaus näyttää nyt tällaiselta ja ajatukset ovat sen mukaisia miltä tämä tapaus nyt näyttää.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Viljo lienee katsellut liikaa dokumenttiohjelmia siitä, mitä tapahtui 1918 Suomessa?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Meillä on omassakin maassa valtion vainoamia ihmisiä, joilla ei ole edes ihmisoikeuksia, siksi on hyvin irvokasta että valtiomme myöntää turvapaikkoja vainon perusteella.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Max Jussila on tämän blogikirjoituksen kommentoinnissa edustanut asiallista ja viisasta näkökulmaa, jossa Suomen viranomaisia ei syytetä "kuolemantuomioiden" jakamisesta, kun he ovat virkavastuulla tehneet turvapaikkapäätöksiä. Luotan täysin viranomaisten pyrkimykseen tehdä mahdollisimman oikeudenmukaisia päätöksiä tässä asiassa.

Sensijaan mikä tahansa turvapaikkapolitiikkaan liittyvä blogikirjoitus saa näköjään esiin tällaisia hörhökommentteja kuin Laitisen. Markku Laitinen katsoo, että on "irvokasta", jos annamme turvapaikan edes vainotuille. Syynä se, että Suomessa on valtion vainoamia ihmisiä, joilla ei ole ihmisoikeuksia! Ensimmäinen väite on sydämetön ja jälkimmäinen on täyttä p-skaa! Kaikenmaailman hommafoorumeista tällaista saa lukea, mutta että Puheenvuorostakin ...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Olen itse esimerkki maamme ihmisoikeusrikollisuudesta, mutta kerronpa koko tarinan. Minulla on aiheesta kirjoitettu yksityiskohtainen kirjakin, jonka olen lähettänyt Amnestylle, YK:lle ja kaikille kansanedustajille.

Jouduin 2000-luvun alkupuolella törkeän petoksen ja murhayrityksen kohteeksi. Vein asiat poliisitutkintaan, mutta asioita ei tutkittu, koska tekijällä oli korkean tason poliittisia suhteita. Sen sijaan jouduin itse noin 17-vuoden ajaksi poliisin jatkuvan seurannan kohteeksi. Kaikista törkeintä asiassa oli se, että poliisilla oli täydelliset todisteet minua vastaan tehdyistä rikoksista, mutta siitä huolimatta poliisi alkoi vainoamaan uhria syyllisten sijasta.

Ammatillinen järjestäytyminen on ihmis- ja perusoikeus, joka mainitaan YK:n yleismaailmallisessa ihmisoikeusjulistuksessa, Euroopan unionin perusoikeuskirjassa, maamme solmimissa ihmis- ja perusoikeussopimuksissa, maamme Perustuslaissa ja maamme Yhdenvertaisuuslaissa.

Minulta tämä ammatillisen järjestäytymisen ihmis- ja perusoikeus on estetty yli 12-vuoden ajan ja vieläpä siksi koska minua vastaan törkeitä rikoksia tehnyt kuuluu virallisen taidekentän toimijoihin.

Joten olen itse hyvä esimerkki maamme ihmisoikeusrikollisuudesta ja jos haluat asiasta yksityiskohtaisemman kertomuksen, voit tilata kirjani minulta. Ja jos noissa ihmisoikeusasioissa on epäselvää, voin laittaa asiasta olevat sopimukset ja lait esille. Minulla on ne ylhäällä tietokoneellani omissa tiedostoissani.

Tiesitkö muuten, että joku kymmenisen vuotta sitten YLE:n MOT ohjelma otti esille, miten meidän maan valtion yritys Nokia, on myynyt massavalvontavälineitä Kiinaan ja Iraniin? Näillä laitteilla on seurattu valtavia määriä ihmisiä ja niiden avulla on saatu useita toisinajattelijoita kiinni. Ymmärrät myös varmaan, ettei tällaisia massavalvontalaitteita myydä keskeneräisinä ja ne vaativat valtavan määrän testauksia. No missäpä muuallakaan näitä olisi testattu, kuin oman maan kansalaisiin maamme viranomaisten toimista?

Joten kun esitit väitteen maamme ihmisoikeusrikollisuudesta, ettei sitä muka ole, niin esitäppä miksei ammatillinen järjestäytyminen ole ihmis- ja perusoikeus?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #202

Ymmärrän ... toivottavasti voit joskus kokea saavasi vielä oikeutta. Kaikkea hyvää jatkossa!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #225

Kiitos ja hyvää jatkoa myös sinulle.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #202

""Tiesitkö muuten, että joku kymmenisen vuotta sitten YLE:n MOT ohjelma otti esille, miten meidän maan valtion yritys Nokia, on myynyt massavalvontavälineitä Kiinaan ja Iraniin? Näillä laitteilla on seurattu valtavia määriä ihmisiä ja niiden avulla on saatu useita toisinajattelijoita kiinni.""

Mielenkintoisella tavalla tuo raaka tosiasia nousi esiin myös eilisiltaisessa YLE:n ykköskanavan dokumenttiprojektissa Julian Assangesta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #366

Kiitos vinkistä, en eilen kerennyt katsomaan ohjelmaa, joten täytyy tänään katsoa ohjelma YLE:n Arenasta.

Pekka Iiskonmaki

#184
Valtion vainoamia suomalasia on tuhansittain. Miten joku on noin sokea ja kuuro?

Ilkka Huotari

Antaisiko blogisti kaikille myönteisen päätöksen?

Kielteisiä päätöksiä millä tahansa turvapaikkapolitiikalla tulee väistämättä, kaikille ei voi antaa myönteistä päätöstä.

Ratkaisu olisi laittaa rajat kiinni tp-hakijoilta ja ohjata kaikki tp-hakijat pakolaisleireille.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Näinhän se sopimusten mukaan tulisi ollakin

Ilkka Huotari

Järjen käyttö turvapaikka-asioissa on jostain syystä ylivoimaisen vaikeaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mihinköhän sopimuksiin viittaat?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Näinhän se sopimusten mukaan tulisi ollakin"

Minkä sopimusten?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #120

Turvapaikka pitäisi myöntää niille jotka täyttävät sen saamisen ehdot kansainvälisten ja kansalisten sopimusten ja lakien mukaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #120

"Tuleeko Suomen noudattaa kansainvälisiä sopimuksia ja niiden nojalla annettua omaa lainsäädäntöään? Jos näin on, niin mistä täällä kohkataan?

Vastuun perustavaa kausaaliyhteyttä ei hakemallakaan löydy."

Tässä Max niitä sopimuksia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #140

Minä en nyt lainkaan ymmärtänyt tätä kommenttia. Kysyin Heinoselta, ja sinä vastasit, mutta vastauksessa ei ollut mitään mieltä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #141

Tuo sitaatti on omasta kommentistasi. Sinähän se kyselet minulta sopimuksia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #145

En kyllä kysynyt sinulta, vaan Heinoselta. Vastauksessasi ei ollut kuitenkaan mitään mieltä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #147

Kuitenkin kysymyksesi oli 114 alla?
Olisit edes laittanut kommenttiviitauksen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #148

Kun ei sitten toiminut tuo vastaa kommenttiin -systeemi. Miksi ihmeessä olisin kysynyt sinulta mitään joistain sopimuksista?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #149

Enhän minä tiedä? Totta itse tiedät?
Kun kysymys on kommentin alla niin ei ole aivan poissuljettua että se on osoitettu kommentille+
Samaan aikaan jankutti tuo Max A. sopimuksista jolloin oletin ilman muuta että jatkat samaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #158

Jos kerran kysyminen on jankuttamista, niin kysyn sitten uudestaan, kun menee samalla häpeällä. Mitkä ovat ne sopimukset, joiden mukaan tulee ”laittaa rajat kiinni tp-hakijoilta ja ohjata kaikki tp-hakijat pakolaisleireille”?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #277

Onko sitaattisi minun tekstiäni?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #307

Huolestuttavaa, että joudut kysymään. Lainaus on Huotarin, johon sinä kommentoit ”Näinhän se sopimusten mukaan tulisi ollakin”. Kommenttisi selvennykseksi kysyin mistä sopimuksista on kyse, kun en tuollaisista ole tietoinen. Jostain syystä et kuitenkaan vaikuta halukkaalta asiaa selvittämään.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #313

No sittenhän sinun tulee kysyä sitä Huotarilta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #314

Miten Huotari voi tietää mitä sopimuksia sinä tarkoitit?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mikään ei ole liian pahaa, kunhan se sattuu turvapaikanhakijalle.

Ei kannata välittää, siellähän kuoli vain turvapaikanhakija, eli täysin aiheettomasti maastaan lähtenyt onnenonkija, ei kiinnosta, ja pitää muistaa, että tieto on valheellisen valtamedian valeuutisia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ja Ritala jatkaa hyväksi havaitsemallaan persumaisella linjalla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä alan oppia persumaista retoriikkaa, ei sen väliä mitä sanoo, tai mikä on aihe, kunhan pitää meteliä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kun nyt syyllistämisen linjoille lähdettiin niin ketkä ovat syyllisiä turvapakanhakijoiden tappamien suomalaisten kuolemiin? Joukossa paljon nuoria tyttöjä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siihen on aina syyllinen se tekijä. Ei tämän blogin otsikko ole paikkansapitävä, sillä poliittiset päätökset viranomaisia ohjaavat.

Nythän vallassa on sellainen hallitus, joka tekee persujenkin mielestä todella löysää maahanmuuttopolitiikkaa, ilmeisesti se on ainakin tässä tapauksessa toiminut joidenkin mielestä oikein.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Entä turvapaikan saaneisiin tapettuihin? Syyllinen loogisesti niihinkin on Migri, sillä eväämällä heiltä turvapaikan heitä ei olisi tapettu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"ilmeisesti se on ainakin tässä tapauksessa toiminut joidenkin mielestä oikein"

Persut on mielissään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ja Vihavaiselta tuollainen persumaisen kypsä kommentti, jälleen kerran.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Se on Arto oikeastaan aika mukavaa katsella kun kala pyristelee koukussa.....

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Se on Arto oikeastaan aika mukavaa katsella kun kala pyristelee koukussa...."

Tietenkin, jos on sadomaotismiin taipuva luonne.

Minun mielestä kalan kärsimyksen katselu ei ole mukavaa ja siksi pyydän kalaa vain sen varran kuin itse pystyn syömään.

Se ei ole paljon mitää minä syön, mutta kalamiestaitonikaan eivät ole häävit.

Kalatiskiltäkin saa hyvää kalaa, jos tietää paikat ja jos ei satu olemaan yhtään kalaonnea.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt mä enää odotan, että persut haukkuu Suomen löysää maahanmuuttopolitiikkaa :)

Mika Sarivaara-Satta

Mikäli Suomen väestöstä on v. 2050 10% muslimeja niin humanitaarinen mamu-politiikka on ollut löysää, ja jos muslimeja on silloin 15% väestöstä, niin se on ollut suorastaan itsetuhoisaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Kun näitä juttuja lukee niin tulee suorastaan oksettava olo.

Eihän näille kansalliskiihkoilijoille ja rasisteille merkitse ihmishenki yhtään mitään.

Mika Sarivaara-Satta

Miksi sinulla on oikeus osallistua keskusteluun Suomen demografisista muutoksista?
Siis millaisen Suomen lapsillemme jätämme.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

??????????

Puhuin meidän ihmisarvosta. Siitä tärkeimmästä, eli onko meillä ihmisillä oikeus elämään?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #154

Persujen mielestä tottakai on, mutta valikoidusti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #154

Välilläsitä ihmettelee että mistä nämä persujen arvot oikein tulee.

Ei minulle ainakaan kotona ja koulussa tuollaisia arvoja ole opetettu.

Vaikka mitäpä siitä.

En minä kitenkaan mitään arvoja ole mistään koskaan oppinut, mutta kuitenkin olen selvinnyt tällä tavoin arvottomana omasta mielestäni kohtalaisen, tai riittävän hyvin

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #156

Tuolla on nimikin: Uhriutuminen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #162

#162
Jos ihminen tapetaan niin uhriksi kai sitä voi kutsua?

Vai etkö laske Irakilaisia ihmisiksi?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #165

Onko nyt kaikki kotona?

Vastasin Vihavaisen kommenttiin, kommentissanihan on oikein Vihavaisen kommemntin numerokin, huomasitko?

Tietenkin jokainen ihminen on ihminen.

Vai epäiletkö sitä kun tällaisia alat kyselemään? Kysymyshän kumpuaa usein juuri omista arvoista ja ajatuksista.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #168

Tietenkin jokainen ihminen on ihminen.
........

Kysymys kuuluu onko jokaisen ihmisen henki saman arvoinen?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #169

Tietenkin jokaisen ihmisen henki on samanarvoinen.

Vai epäiletkö sitä kun tällaisia alat kyselemään? Kysymyshän kumpuaa usein juuri omista arvoista ja ajatuksista.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #169

Ei tietenkään ole. Miksi ihmeessä olisi?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #169

Ei tietenkään ole. Riippuu tilanteesta ja ihmisestä. Tiedät itsekin tämän.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #162

Siinä persut ovat mestareita, muille se on vielä opettelun asteella, mutta presidentivaaleissakin kaikki kiusasivat Lauraa, ja gallupitkin kiusaavat persuja jne.

Taidat lukea valikoidusti blogeja, jos syytät muita uhritumisesta, ja et tunnista siitä persuja, he ovat tässä kategoriassa ylivoimaisia voittajia.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #172

miksi yleistät "persut" että he kaikki olisivat uhriutujia

Tuskin kaikki

Tunnen muutamia persuja , ja ei he ole tabvallista Suomalaista ihmistä kummempia

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #154

No ei tuo 151 ainakaan mistään ihmisarvosta ole.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #160
Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Luin tämän keskusteluketjun läpi. Hämmästyttää jälleen se, etteivät tietyt perusasiat nouse ollenkaan esiin.

Esimerkiksi se perusasia, että turvapaikkaoikeus voi käytännössä -- siis reaalimaailmassa, reaalitodellisuudessa -- koskea vain yksilöitä, ei joukkoja saati massavaelluksia. Kyse on pohjimmiltaan yksilöajattelusta -- yksilöoikeuksien turvaamisesta -- ja jos kuvaan tulevat joukot, asioiden koko laatu muuttuu olennaisesti toiseksi.

Durkheimilaisen sosiologian perusasetukset siis: kun puhutaan joukoista, silloin määräävät yhteisvoimat, yhteisöominaisuudet ja yhteisöilmiöt. Ne eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin tai pyrkimyksiin. Eikä niitä mitenkään voi poistaa kuvasta -- tehdä olemattomiksi -- vaikka kuinka kirjoitettaisiin lakeja jotka koskevat vain ideaalista yksilöä.

Eurooppaan suuntautuvat ihmisvirrat eivät ole käsiteltävissä ihmisarvo- tai -oikeuspolitiikan käsitteistöillä, vaan ne on käsiteltävä kokonaan muissa käsiteraameissa. Kyse on pikemminkin kansainvaelluksista kuin mistään mitä varten sopimukset ja pykälät turvapaikka-asioista on laadittu.

Kun emme tee näitä perustavanlaatuisia käsitemäärittelyjä, erehdymme puhumaan esimerkiksi tässä kyseenä olevassa tapauksessa kielellä, joka maalailee mieleemme pelkästään käsitteillä kyhättyjä hypoteettisia vaihtoehtoja. Todellisuudessa mikään ei ole niin ihanteellista kuin mitä käsitteillä on mahdollista maalailla. Oikeat vaihtoehdot ovat esimerkiksi sen kaltaisia, palautetaanko turvapaikkaehtoja täyttämätön yksilö kotimaansa oloihin, vai kasvatetaanko täällä oleskelevien määrää, jolloin lähtömaan konfliktit lopulta siirtyvät tänne.

Eurooppa on todella vaikeiden ongelmien edessä. Eurooppalaisen uuden ajan vahva individualismi on tehnyt meistä sokeita ymmärtämään oman ajattelumme ansoja -- todellakin, nuo durkheimilaisen sosiologian perusasetukset ovat useimmille ylivoimaisia ymmärrettäviksi. Yksilö on ihmisarvo- ja -oikeusideologioiden keskiössä, eikä meillä ole mitään tervettä tajua sen suhteen, että yksilöiden oikeudet edellyttävät sitä että yhteisölliset raamit olisivat kunnossa. Eivätkä ne valitettavasti pysy kunnossa, jos massoittain maahantulevien joukko-ominaisuudet ovat sellaisia jotka enemmän hajottavat kuin eheyttävät yhteisöjä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Oikeat vaihtoehdot ovat esimerkiksi sen kaltaisia, palautetaanko turvapaikkaehtoja täyttämätön yksilö kotimaansa oloihin
............

Oikea kysymys tässä nimen omaisessa tapauksessa kuuluu, oliko turvapaikanhakijan käännytys tehty oikein perustein.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Oikea vastaus kaikissa tapauksissa kuuluu: rajat kiinni.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #163
Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #166
Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #174

#174
Sosiologin joka ei välitä ihmisarvosta.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #178

Siitä, että kaikilla on 'ihmisarvo', ei mitenkään seuraa se, että kaikki kulttuurit sopeutuisivat keskenään. Päinvastoin. Tosilleen sosiodynaamisesti vastakkaiset kulttuurit voivat vain repiä toistensa kognitiiviset ominaisuudet riekaleiksi, aiheuttaa molemminpuolisen moraalianomian ja romauttaa yhteiskunnallisen luottamuksen ja eheyden.

"Se, että on olemassa yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin, on varsin vaikeasti ymmärrettävissä oleva asia." -- Erik Allardt

Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset