viljoh9

Tulos tai ulos on muuttunut muotoon: Tulos ja ulos

Juha Sipilä toitotti hallituskautensa alussa, miten hän joukkoineen laittaa maan asiat kuntoon. Iskulauseena oli Suomi nousuun; tulos tai ulos. Suomi on kyllä taloudellisesti nousussa, mutta enemmän suhdannekäänteen kuin hallituksen toimien ansiosta. Talous kohenee hallituksen toimista huolimatta.

Kaikkein suurin urakka, sote, on vielä kesken. Mitä paikattavaa vielä löytyykään perustuslakivaliokunnan käsittelyssä? Maakuntavaalit ainakin siirtyvät myöhemmäksi, jos toteutuvat lainkaan. Sipilä itse on vielä toiveikas ja pitää vaalien siirtymistä vain teknisenä asiana. On se sitäkin, mutta ennen kaikkea se on yksi osoitus hallituksen hosuvasta toimintatavasta. Aikatauluja lyödään kiinni ja muutellaan jatkuvasti. Toiminnan laatu on sivuseikka, vaikka juuri sen pitäisi olla etusijalla.

Sipilä on menettänyt kansalaisten luottamuksen. Samalla Keskustan kannatus on vajonnut 15 prosenttiyksikön tasolle. SDP on nyt mielipidemittausten ykkönen. Kannatus lähenee 22 prosentin tasoa. Kokoomuskin on vajonnut alle 20 prosentin. Vaikka vaalit vasta näyttävät puolueiden todellisen kannatuksen, on suunta jokseenkin selvä. Hallitus voidaan hyvinkin rakentaa SDP:n, Kokoomuksen ja Vihreiden voimin.

Sipilä voi kehua tuloksiaan miten haluaa, kannatuspisteitä ei heru. On meno sen verran ollut eriarvoisuutta lisäävää hulivilitasoa, että Keskusta on ulkona seuraavasta hallituksesta. Sotestakin on tulossa kaikkien aikojen puhallus valtiolta yksityiselle sektorille. SDP on puheenjohtajansa Rinteen johdolla irtisanoutunut moisesta ja ilmoittanut muuttavansa suuntausta niin, että julkisella sektorilla on edelleen terveydenhoidon päävastuu, jota täydennetään yksityisen sektorin ostopalveluilla.

Kaikki on kuitenkin auki, kunnes seuraavien eduskuntavaalien tulos on vahvistettu. Vaaliasetelma näyttää kuitenkin jo nyt harvinaisen selvältä. Keskusta panostaa maakuntauudistukseen ja Kokoomus valinnanvapauteen. Kumpikaan ei tuo tavalliselle kasasalaisille kuin lisää maksuja.

Maakuntien myötä Suomeen luodaan kolmiportainen hallintohimmeli. Voittajia ovat keskustalaiset kuntapoliitikot, jotka pääsevät maakunnan virkoihin. Kenelläkään ei kuitenkaan ole kokemusta maakuntahallinnosta. Niinpä he toimivat mitä suurimmassa määrän valtion ohjauksessa ja hallinto etääntyy kansalaisista, kun aidon demokratiakehityksen pitäisi mennä toiseen suuntaan.

Kokoomuksen hellimä valinnanvapaus taas on tyhjä sana, jonka sisällöstä ei ole mitään tietoa. Olennaisin sisältö on siinä, että yksityiselle sektorille luodaan yhteiskunnan tukemat riskittömät markkinat. Käytännössä kysymyksessä on tulonsiirto valtiolta terveysalan suuryrityksille.

Seuraavat eduskuntavaalit ratkaisevat Suomen suunnan joko yksityisen pääoman voitontavoittelun hyväksi tai sitten kansalaisten parhaaksi. Se on jakolinja ja sen vuoksi Sipilä on jo nyt ajanut itsensä ja puoleensa tilanteeseen jota parhaiten voi luonnehtia kolmella sanalla: Tulos ja ulos.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Orpo ja Sipilä vetävät demareita niin että kokka kohisee.
Varmasti demareita kannattaa nyt monikin ei_niin_demari.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kuka on vetänyt ja ketä, selviää vasta seuravissa eduskuntavaaleissa. Niin Kokoomuksella kuin Keskustallakin on menossa suuri kansalaishuijaus. On niillä nimikin: valinnnavapaus ja maakuntauudistus.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kokoomus ja keskusta antavat nimenomaa vetoapua demukoille joiden kannatus oli alamaissa ennen tätä hässäkkää.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ehkä meille ei tosiaankaan tule maakuntavaaleja, vaan sotekuntavaalit. Tai näin ainakin toveri Rinne on SDP:n tavoitteet paaluttanut. Ehkä ne pidetään samassa yhteydessä peruskuntavaalien kanssa...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Totesin jo kauan sitten, että Juha Sipilä tulee jäämään historiaan maamme kaikkien aikojen kehnoimpana pääministerinä.

Tässä tavoitteessa Sipilä on onnistunut paremmin kuin hyvin. Se on käynyt häneltä helposti, koska hän on ylimielinen, hän ei ymmärrtä valtiontaloutta eikä kansantaloutta, ja hän halveksii kaikkia muita asiantuntijota paitsi itseään.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kaiken tämän päälle Sipilä ei ymmärrä sitä, ettei ymmärrä ja pitää muita turhanpäiväisinä neuvonantajina ja kaiken maailman dosentteina.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Mutu - ei Sipilä pärjää tässä kisassa (kehnous) Kataiselle. Sipilä ei ole tyhmä vaikka typerästi käyttäytyykin.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Heinonen, oletko tosiaan sitä mieltä ettei Juha Sipilän hallituksen toimilla ole ollut mitään vaikutusta maamme talouden nousussa. Kaiken ansion annat suhdannekäänteille.
Demarina olisit voinut antaa edes pienen siivun ansioista todelliselle ei käy miehelle Antti Rinteelle.
Rinne on opastanut koko oppositiokauden ajan Sipilän hallitusta maamme talouskasvun edistämistä koskevilla teeseillä. Suurtyöttömyyden alentamiseen Rinteellä on myöskin ollut "erinomaisia" parannusehdotuksia.Rinteen teesit ja parannusehdotukset ovat tietenkin kantautuneet maailmalle ja siitä hyvästä suhdannekäänteet maamme osalta ovat sitten auttaneet taloutemme nousuun.
Näin ollen Heinonen voi puristella rintojaan ja kirjoittaa mitä kirjoittaa.

Onhan se varmaan mieltä ylentävää, kun saa kertoa Saarijärven raiteilla mitä tuli kirjoitettua ja miten Juha Sipilä on pettänyt lupauksensa, tulos tai ulos.

Heinonen, taidat olla jo niin varma puolueesi voitosta tulevissa eduskuntavaaleissa, että kerrot jo vaalien jälkeen muodostettavan hallituksenkin kokoonpanon.
Olet tainnut unohtaa vanhan sanonnan, älä nuolaise ennen kuin tipahtaa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Vastauksena Tammelalle lainaan pätkän blogiani: "Kaikki on kuitenkin auki, kunnes seuraavien eduskuntavaalien tulos on vahvistettu. Vaaliasetelma näyttää kuitenkin jo nyt harvinaisen selvältä. Keskusta panostaa maakuntauudistukseen ja Kokoomus valinnanvapauteen. Kumpikaan ei tuo tavalliselle kasasalaisille kuin lisää maksuja."

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Heinonen, "kumpikaan ei tuo tavalliselle kansalaiselle kuin lisää maksuja".( korjasin hieman kirjoitustasi tältä osin ) Mistä tuo tieto on peräisin. Onko se yhtä varma kuin puolueesi vaalivoitto ensi vuoden eduskuntavaaleissa.

Pieni muistutus, eikös Antti Rinne luvannut kumota kaikki Sipilän hallituksen tekemät kansaa kurjistavat päätökset ensi töikseen pääministeriksi päästyään. Sen jälkeen meille eläkeläisille ja muille vähäosaisille alkaa sataa euroja, joten odottakaamme levollisen mielin anteliaan Antin valtaan pääsyä.

Käyttäjän karitorikka kuva
Kari Torikka

Lieneekö Rinnettä pidettävä Suomen Trumpina, joka kuten tunnettua on luvannut kumota jokseenkin kaikki edeltäjänsä Obaman uudistukset ja diilit.

Toisaalta Sipilän hallituksen koikkelehtiminen on ollut sellaista, että oppositiossa olevien demareiden kannatusprosentin voisi kuvitella olevan paljon lähempänä 30 %:a kuin kahtakymmentä. Sinne on pitkä matka. Rinnettä ei nykytiedoin voi pitää minään suurena onnistujana. Tulos tai ulos hänellekin?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset