viljoh9

Michellen tarina

Tänään sain päätökseen Michelle Obaman kirjan "Minun tarinani". Kirja on otsikkonsa mukainen Michellen oma kertomus elämästään, joka johti presidentin puolioksi ja USA:n ensimmäiseksi naiseksi. Michelle ei ole kirjailija, eikä toimittajakaan ja sen huomaa. Teksti on lakinaisen pikkutarkkaa kuvausta elämästä sellaisena kuin hän on sen kokenut. Perhe ei ollut aivan köyhä, mutta ei hyvätuloinenkaan. Vanhemmat panostivat lastensa kouluttamiseen. Michelellä oli tahtoa, halua ja älyä oppia. Hänen veljensä myös menestyi, mitä auttoi hänen urheilullinen lahjakkuutensa.

Kirjassa ei ole varsinaista yhteiskunnallista sanomaa, mutta mustien muita vaikeampi asema tulee kyllä hyvin esille tapahtumakuvauksissa samoin kuin Valkoisentalon byrokratia ja presidenttiperheen varjelu, jonka Michelle koki rasittavana. Jos perhe kävi teattrissa tai vaikka vain syömässä ravintolassa, merkitsi se turvakoneistolle melkoista lisäponnistusta.

Trumpia Michelle piti alun alkaen pelottavana ja naisia halveksivana henkilönä ja pettyi kovin, kun hänet valittiin Obaman seuraajaksi. Siitä alkoi kuitenkin uusi vapaampi elämä. Ehkäpä merkittävin saavutus presidentin puolisona oli kouluruuan laadun parantaminen. Valtakunnallisesti taas merkittävimpiin Obaman saavutuksiin kuuluu terveydenhuollon uuistus. Siinä 20 miljoonaa amerikkalaista pääsi ensi kerran sairausvakuutuksen piiriin.

Kyllä kirja lukea kannattaa. Se on hyvä ja avoin katsaus amerikkalaiseen arkielämään ja myös presidentin ja hänen perheensä elämään. Mittavasta turvakoneistosta huolimatta he yrittivät elää niin normaalisti kuin se oli mahdollista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kun vertaa presidenttien puolisoita Michelleä ja Melanieta toisiinsa, ero on valtava.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Joo, eroa on kuin valkoisella ja mustalla.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Eero, Michelle Obama on toki koulutetuimpia ja fiksuimpia USA:n presidentin puolisoita kautta aikojen, mutta myös Melania Trump on osoittanut viisautta ja hyvää arvostelukykyä, kun ei ole lähtenyt mukaan miehensä vihapuheseen millään tavoin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Michelle Obama kaksine yliopistotutkintoineen on vasta kolmas Yhdysvaltain presidentin puoliso, jonka koulutus on postgraduate-tasoa.
Veikkaan, että hänestä tulee vielä demokraattien presidenttiehdokas; jos ei seuraava, niin sitä seuraava.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Michellestä Amerikka saisi todella hyvän presidentin. Hänellä on jalat maassa ja kokemustietoa köyhyydestä ja myös siitä, miten niistä olosuhteista voidaan nousta. Yksilö voi tehdä paljon, mutta tarvitaan myös yhteiskunnalliset edellytykset. Pitää olla ymmärrystä yli ihon värin ja kasvuympäristön.

Käyttäjän marleenalohento kuva
Marleena Lohento

Täytynee ostaa"kirja-alesta"...villi veikkaus,että jos/kun M.Obama
päättäisi ryhtyä demokraattien ehdokaskilpaan/voittaisi vaalit,niin olisi toivottavasti miestään Barackia tiukempi versio,ensisijaisesti ulkopolitiikassa!!Olisiko mahdollinen "hybridi"Condoleeza Riceä&Madeleine Allbrightia,siinä saisi Venäjä rikollisine hyysäreineen,varsinkin härskeimmän kiero kumppani Syyria kylmää kyytiä,NO Trump-deals vs Putin anymore!!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset