viljoh9

Kannatusmitausten kärjessä suurin puolue on harvoin

Jälleen kerran YLEn uutisissa julistetiin, että Perussuomalaiset on noussut suurimmaksi puolueeksi. Se on tahalliseti vääristeltyä tietoa. Kannatusmitauksen tulos ei muuta puolueiden kokoa eikä voimasuhteita. Niistä näkyy vain se. millä puolueella on ollut eniten kannattajia kannattusmittauksen aikana.

Minusta juornalismin alkeistietoihin kuuluu, ettei väärää tietoa totena levitetä. Väärä tieto tässä on se, että Perussuomalaiset ilmoitetaan suurimmaksi puolueeksi, vaikka sillä tarkoitetaankin vain viimeisimmän kannatusmittauksen tulosta. Vasta vaalit oikeasti muuttavat puolueiden kokoa ja niiden voimasuhteita.

Juuri niin tapahtui huhtikuun vaaleissa. Valituloksen perusteella SDP on Suomen suurin puolue. Se käy Antti Rinteen johdolla parhaillaan halitusneuvotteluja neljän muun puolueen kanssa. Keskusta on tulevan hallituksen toiseksi suurin puolue, ei Vihreät, vaikka se menisi kannatusluvuissa Keskustan edelle.

Joku kummallinen ajojahti tässä on käynnissä erityisesti sosialidemokraatteja vastaan. Kaikki mitä puolueesta voidaan negatiivista tiedottaa, se myös systemattisesti tehdään. Oikein selvästi se tuli esille, kun julkisuudessa alettiin ruotia ulkomaalaistaustaisen SDP:n tuoreen kansanedustajan Hussein Al-Taeen vuosia sitten laatimia vihakirjoituksia, jotka eivät lopulta johtaneet edes syyteharkintaan.

Eivät ne kirjoitukset hyväksyttäviä ole. AL-Taee on julkisesti niitä katunut ja pyytänyt anteeksi. Ei kelpaa. Samaan aikaan rasistisista kirjoituksista tuomittu perussuomalainen kansanedustaja kokee saaneensa tuomiosta vain sulan hattuunsa. Ei kadu tekoaan, ei pyydä anteeksi ja olettaa saaneensa aiheuttamasta kohusta vain lisää kannatusta itselleen. Kaikki tässä asetelmassa ei ole kohdallaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Saanko kysyä, mikä teissä sossuissa kiehtoo Islam ja miksi juuri te olette Vasemmistoliiton ja Vihreiden kanssa profiloituneet kiilloittamaan heidän julkisuuskuvaa ja imagoa?. Te yleensä syytätte meitä kriitikoita siitä, että meillä on vain ennakkoluuloja heitä kohtaan, kun todellisuus on että heidän julkisuuskuva ja imago on hankittua.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jaa, mitenkähän tuokin "totuus" on muotoutunut, että demarit kiillottavat muslimien julkisuuskuvaa. Ettei vain taustalla tässäkin olisi valeuutisointi. Jos joku puolustaa ihmisoikeuksia, puolustaa hän samalla myös sitä, että muslimeillakin on sama ihmisoikeus kuin muillakin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että samalla hyväksyy islamin ja sen sharialait normaaliksi olotilaksi. Tällainen asioiden erittely on monelle toimittajalla ylivoimaista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

En ole koskaan kiistänytkään ihmisoikeuksia, kyse taitaa lähinnä sosialistien puolelta olla maailmanlaajuinen sosialismin levittäminen ja kieltää uskonnot häiritsemästä teidän ideologiaa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #4

Sosialismi taisi mennä Neuvostoliiton hajoamisen myötä. Tärkeintä nyt on demokratia ja yhtäläiset ihmisoikeudet kaikille. Kyllä se samalla tarkoittaa, ettei mikään uskonto saa säätää ihmisten elämää. Se kuuluu yksityisasioihin ja niiden pitää kaikkialla olla alisteisia maalliselle lainsäädännölle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #5

Onko SDP luopunut periaateohjelmassaan tästä?:

Sosialidemokratia on yhteiskunnallista uudistustyötä sosialismin arvojen perustalta.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #6

Kyllä SDP:n perusasioihin edelleen kuuluu demokraattinen sosialismi. Siinä paino on demokratialla, ei sosialismilla. Se on vain niin, ettei sosialismille ole juuri sijaa nykyisessä talousajattelussa. Sehän merkitsisi lisääntyvää valtion omistusta ja ohjausta. Sitä yhä harvemmat haluavat.

Tosin aika harvat haluavat sitäkään, että suomalaisten kansallisomaisuutta nyydään ulkomaiseen sijoittajaomistukseen ja vielä alihintaan, kuten on käynyt pohjoisen kaivosteollisuuden. Surkeimpana esimerkkinä on sähköverkkojen myynti.

Tässä pitää päästä tasapainoon ja määrittää, mikä on se perusinfra, jota ei myydä. Näitä ovat tiet, rautatiet, satamat, lentokentät ja sähköverkkokin, joka nyt pitäisi saada takaisin suomalaisomistukseen, ei välttämättä valtiolle. Sähkön siirtohintaa ei siten kyllä alas saada, kun menossa on alan suurin investointi eli maakapelointi. Olennaisempaa olisikin, että toiminnan voitot tulisivat Suomeen, joskaan mihinkään yleiseen jakoon niitä ei riitä moniin vuosiin, jos koskaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #9

Demarien oma tiedottaja on kanssasi eri mieltä.
Hänen mukaansa sdp perustuu juurikin sosialistiseen ajatteluun.

Pohjoismaiden muut demarit käsittääkseni ovat demokraattisia sosialisteja.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Minulle on selvinnyt se asia miksi vasemmisto ja vihreät hyväksyvät islamin uskon, vaikka todellisuudessa se ei ole heidän arvojensa mukaista. Kaukana siitä
Yhteinen nimittäjä löytyy siitä että molemmat vastustavat Kristinuskon Jumalaa,sen takia hyväksyvät toinen toisensa

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Koko suomalaisen vasemmiston kannatus pikkupuolueineen oli vaaleissa vain 26,02 %, joten vasemmiston mandaatti on todellisuudessa varsin olematon.

Sosiaaldemokraateista sen verran, että puolueen kannatus on laskenut kuin lehmän häntä jo liki kolmen vuosikymmenen ajan ja äänestäjät ovat tutkitusti nyt liki kokonaan eläkeläisiä.

Tällä kertaa äänestäjät sortuivat vaaleissa uskomaan Rinteen vasemmistopopulistisiin valheellisiin vaalilupauksiin, jonka seurauksena muiden häröillessä ( mm. Harkimon Nyt- liike ) puolue saavutti juuri ja juuri suurimman puolueen tittelin.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Demarit saivat paljon protestiääniä puolueen ulkopuolelta.
Vassareita ja vihreitä äänestämällä ei porvarihallituksen pudottaminen olisi onnistunut.

Demarien virallinen kannatus tietysti tulee pysymään vaali-illan tuloksessa mutta tulevista gallupeista näkyy demarien oikea määrä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Demareiden määrä on sama kuin puolueen jäsenmäärä. Sen päälle tulevat kannattajat, joita on jäsenmäärään nähden moninkertaisesti.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tässä mielessä media on kyllä aika lähellä valemediaa. Suurin puolue on tietysti se, joka vaaleissa on suurin puolue.
Mitään muuta mittaustapaa ei Suomessa tunneta.

Gallupit ovat puhtaasti mielipidekyselyitä, eikä niillä mitata puolueitten kokoa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Johtuisiko tuorein kalluppitulos siitä että "kansaa" hirvittää jo etukäteen tulevan hallituksen kokoonpano eikä se tule saamaan "kansan" hyväksyntää edes aloittaessaan.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Taitaapa olla melkoinen ennakkoluulojen suma tuollaisten ajatusten taustalla, "että "kansaa" hirvittää jo etukäteen.." Matti Lehtinen, tarkenna mihin arviosi perustuu, vai onko se vain tätä nykyistä loan heittoa, että jotain ilkeää pitää sanoa niin nätisti kuin osaa?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Arvioini perustuu juurikin tohon kalluppiin joka nosti persut ykköseksi, joku syy sille on. Mitä ilkeää tossa nyt oli?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kansa ei luota demareihin ja näiden veronkorotus -velkaantumis-kasvuhöpinöihin.

Mikäli Rinteen SAK-aikomukset tekohengitetään Suomen hallitukseksi, edessä on kurjat ajat v. 2023 millä mittarilla hyvänsä katsoen.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

"Joku kummallinen ajojahti tässä on käynnissä erityisesti sosiaalidemokraatteja vastaan"
Heinonen, ei kannata uhritua,tuohan on ihan normaalia poliittista toimintaa kaikkien puolueiden kohdalla.
Mainitsit al-Taeen. Kyllä hänestä demarit saivat kiviriipan. Uusimmat otsikot kertovat hänen vaimonsa paenneen turvakotiin.

Ei tainnut olla demareille sellainen kultakimpale, kuin ehkä odottivat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset