viljoh9

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 39 min 59 s sitten

Onko vaaleissa se toinen jono aina nopeampi? Valtuutettu löysi syyn ja haluaa muutoksen

56 min 7 s ago

Helsingin kaupunginvaltuutettu Otto Meri (kok) on laatinut valtuustoaloitteen, joka muuttaisi äänestyspisteiden sukunimen mukaisen jaottelun aiempaa tasaisemmaksi.

Oikeusministeriön valmiiksi toteuttaman ja laajalti käytetyn jaottelun mukaan äänestäjät jaetaan kahteen jonoon sen mukaan, onko sukunimen alkukirjain A–K vai L–Ö. Tämä kuitenkin tarkoittaa Meren mukaan sitä, että suurin osa, noin 60 prosenttia, äänestäjistä joutuu jälkimmäiseen jonoon.

”Suomessa pyörii kohta 300 tuulivoimalaa ilman veronmaksajien tukea” – Vireillä 103 voimalaa, edessä vielä miljardin investoinnit

2 tuntia 28 min ago

Kohta 300 tuulivoimalaa tekee tuetta saman määrän sähköä kuin 700 tuulivoimalaa veronmaksajien tuella.

Valtava muutos raivaa nyt tietä tuulivoimasähkön rakentamisessa Suomessa. Viimeisen 10 kuukauden aikana on julkistettu jo 500 miljoonan euron investointisopimukset kymmenestä tuulipuistosta, joihin rakennetaan yhteensä yli 100 tuulivoimalaa ilman valtion tukia.

Paavo Arhinmäki: “Vaaleissa 3 selvää voittajaa - olisi luonnollista että olisivat hallituksessa”

2 tuntia 53 min ago

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki kirjoittaa blogissaan pitävänsä luonnollista, että punavihreät vaalivoittajat nousevat hallitukseen.

“Eduskuntavaaleissa oli kolme selvää voittajaa: vasemmistoliitto, vihreät ja sdp. Yhteensä punavihreät puolueet saivat 15 lisäpaikkaa eduskuntaan”, Arhinmäki toteaa.

Media: Juha Sipilällä ”ei mitään ministerihaluja” – Antti Rinteen neuvotteluihin lähtö vaatisi ihmeen

3 tuntia 40 min ago

Keskustalla on selvä suunta oppositioon. Näin sanoi väistyvä toimitusministeristön pääministeri Juha Sipilä (kesk) eduskunnassa tiistaina median mukaan, kun uudet eduskuntaryhmät aloittivat järjestäytymisensä.

KL: Nobel-suosikki tyrmää Suomen perustulopuheet – ehdottaa 2500 €/kk -verovapautta

4 tuntia 52 min ago

Turkkilais-yhdysvaltalainen taloustieteilijä, Nobel-voittajasuosikkina pidetty Daron Acemoglu lyttää Kauppalehden haastattelussa suomalaisten pohdiskelut perustulosta.

Poliitikon ”rasistinen” rottaruno järkyttää Itävallassa – Liittokansleri tyrmää hallituskumppanin

5 tuntia 17 min ago

Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz tuomitsee hallituskumppaninsa ”umpirasistisen” runon turvapaikanhakijoista ja pakolaisista.

Kurzin mukaan runo, jossa ihmisiä verrataan rottiin, on rasistinen, epäinhimillinen ja inhottava. Hän vaatii asiasta selvitystä Itävallan kansanpuolueen (ÖVP) hallituskumppanilta, Itävallan vapauspuolueelta (FPÖ). Myös Kurzin ÖVP tunnetaan tiukasta maahanmuuttolinjastaan, mutta sen hallituskumppania FPÖ:tä kuvataan usein äärioikeistolaiseksi tai oikeistopopulistiseksi.

Merja Kyllönen selitti yllättävää vaaliratkaisuaan MTV:llä – ”Elämäntilanne muuttunut radikaalisti”

6 tuntia 43 min ago

Vasemmistoliiton europarlamentaarikko Merja Kyllönen on ehdolla eurovaaleissa, mutta ei aio ottaa paikkaa vastaan, jos tulee valituksi. Hän selitti ratkaisuaan MTV:n aamutelevisiossa tiistaina.

Kaksi Tshekkoslovakian legendaa menehtyi huhtikuussa

22.4.2019 22:32

Tshekkoslovakian jääkiekkoilun kaksi menestyneintä valmentajaa ovat nukkuneet pois. Viime viikolla kuultiin suru-uutinen Jan Starsin kuolemasta ja pääsiäismaanantaina tuli suru-uutinen Ludek Bukacin kuolemasta. Starsi oli 85 ja Bukac 83-vuotias.

Tshekkoslovakia voitti 1970-luvulla maailmanmestaruuden 1972, 1976 ja 1977. Vuosien 1976 ja 1977 joukkueiden päävalmentajana toimi slovakialainen Jan Starsi.

Leijonien MM-joukkueen NHL-toivot vähissä

22.4.2019 16:42

Nuoret suomalaispelaajat ovat muutaman viime vuoden aikana lyöneet läpi NHL:ssä. Suomen MM-kisajoukkue ei työn hedelmistä näytä tänä keväänä kuitenkaan hyötyvän.

NHL:n pudotuspelien toinen kierros lähenee loppuaan, mutta Suomen MM-leirikokoonpanossa on vain kaksi NHL:ssä tällä kaudella pelannutta kiekkoilijaa, Juho Lammikko ja Henri Jokiharju. Lammikko sai Florida Panthersissa tällä kaudella peliaikaa 40 ja Jokiharju 38 ottelussa.

Tulevalta eläkepomolta neuvo naisille: Mene pian lapsen saamisen jälkeen töihin ja vältä pitkiä perhevapaita

22.4.2019 12:41

Nainen, mene pian lapsen saamisen jälkeen töihin ja vältä pitkiä perhevapaita. Näin sanoo Eläketurvakeskuksen tuleva toimitusjohtaja Mikko Kautto, kun Talouselämä kysyy häneltä, miten naisten eläkkeet saadaan nousemaan.

Nyt naisen keskimääräinen eläke, 1 499 euroa, on 400 euroa pienempi kuin miehen vastaava eläke.

Sri Lankan iskut vaatineet lähes 300 uhria - Poliisi varoitti 10 päivää sitten

22.4.2019 12:13

Sri Lankan sunnuntain iskuissa kuolonuhrien määrä on noussut 290 ihmiseen ja haavoittuneita yli 500. Kuolleiden joukossa on useita eri kansalaisia.

Sunnuntai-aamuna ympäri Sri Lankaa kirkoissa ja turistien suosimissa hotelleissa räjähti. Pommeja oli yhteensä kahdeksan, joista suurin osa räjähti aikaisin aamulla Suomen aikaa.

Lisäksi pääkaupunki Colombon lentokentälle johtavalta tieltä löydettiin sunnuntai-iltana kotitekoinen pommi, jonka maan ilmailuviranomaiset tekivät vaarattomaksi.

Petteri Orpo: ”En ole lipsumassa talouskurista”

22.4.2019 11:30

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oikoo julkisuudessa hämmästystä herättänyttä Helsingin Sanomien tulkintaa, jonka mukaan kokoomus olisi valmis lisäämään valtion velanottoa. 

”En ole lipsumassa talouskurista. Toimittaja veti mutkia suoraksi. Vain siinä tapauksessa voi velkaantumista hetkellisesti sietää, että sovitaan todennetuista oikeista työllisyyttä lisäävistä rakenteellisista uudistuksista, jotka tuovat talouskasvua ja lisäävät työllisyyttä”, Orpo tviittasi sunnuntaina. 

Venäjän reaktio Ukrainan vaalitulokseen: ”Minulla ei ole mitään illuusioita”

22.4.2019 10:59

Venäjän pääministeri Dimitri Medvedev sanoo pitävänsä Ukrainan ja Venäjän suhteiden paranemista mahdollisena Ukrainan presidentinvaalien jälkeen.

Ukrainan uudeksi presidentiksi nousee näyttelijä Volodomir Zelensky, joka vaalikampanjassaan linjasi haluavansa viedä Ukrainan lähemmäs Euroopan unionia.

Nyt tuli Jussi Halla-ahon ratkaisu: ”Otan kansanedustajan tehtävät vastaan 3.7.”

22.4.2019 10:18

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo jatkavansa kuluvan vaalikauden loppuun Euroopan parlamentissa. Tämä tarkoittaa sitä, että hän ottaa kansanedustajan paikkansa vastaan 3. heinäkuuta.

”Olen päättänyt istua tämän kauden loppuun Euroopan parlamentissa, ja otan kansanedustajan tehtävät muodollisesti vastaan 3.7. Ratkaisu ei vaikuta minun tai perussuomalaisten edellytyksiin osallistua hallitustunnusteluihin tai –neuvotteluihin”, Halla-aho sanoo tiedotteessaan.

Kanalayrittäjä avautuu lihakeskustelusta: ”Suurinta ääntä siinä pitävät marginaalit – Obelixit ja telaketjuvegaanit”

22.4.2019 10:08

Kanalayrittäjä Mikko Välttilä arvostelee kovin sanoin Suomessa käytävää keskustelua lihan syönnistä. Samalla hän kertoo itse puolittaneen lihan kulutuksensa. 

”Ukraina todisti jälleen kerran olevansa vapaa ja demokraattinen”

22.4.2019 09:28

Näyttelijä Volodomir Zelensky on voittanut Ukrainan presidentinvaalit. Hän on saamassa reilun 73 prosentin kannatuksen, kun äänistä on BBC:n mukaan laskettu 93 prosenttia. Istuva presidentti Petro Poroshenko on saamassa 25 prosenttia äänistä.

Äänestysprosentti Ukrainassa on 62,3 prosenttia, mitä pidetään merkittävän korkeana.

”Se on äänestäjien sumuttamista” - Hjallis Harkimo avautuu vaaleista IL-blogissa

21.4.2019 19:41

Liike Nytin kansanedustaja, liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo kieltäisi vaaliliitot puolueiden välillä.

Pikkuleijonat hävisi taas – putoamissarja uhkaa

21.4.2019 19:27

Suomella ei ole mennyt maailmanmestaruuden puolustaminen putkeen jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Ruotsissa. Sunnuntaina Suomi hävisi Tshekille 2-4 ja jatkaa kolmen ottelukierroksen jälkeen nollakerhossa.

Tshekin Martin Lang maalasi joukkueensa johtoon jo 37 sekunnin jälkeen. Patrik Puistola tasoitti toisessa erässä 1-1:een, mutta Filip Kofferin maalin jälkeen Pikkuleijonat ei enää tasoihin noussut.

Tshekki teki kolmannessa erässä kaksi maalia. Lopussa tshekkipelaaja maalasi omiin kaunistellen suomalaisten tappiolukemia.

Tutkija HBL:ssa: Eduskuntavaaleissa ainakin 5 poikkeuksellista tulosta – ”Entä jos Pekka Haavistosta tehtäisiin pääministeri?”

21.4.2019 18:52

Valtio-opin emeritusprofessori Göran Djupsund listaa viisi poikkeuksellista piirrettä viime sunnuntaina eduskuntavaaleista: uudessa eduskunnassa on poikkeuksellisen monta naista, äänestysprosentti oli korkein sitten vuoden 1991, yksikään puolue ei saanut yli 20 prosentin kannatusta, keskustan tulos oli huonoin yli sataan vuoteen ja perussuomalaiset oli lähellä nousta suurimmaksi puolueeksi.

Juha Sipilä Sri Lankan iskuista: ”Olen surullinen”

21.4.2019 14:51

Toimitusministeristön pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja ulkoministeri Timo Soini (sin) tuomitsevat Sri Lankasssa sunnuntaina tehdyt iskut.

”Olen surullinen Sri Lankassa pääsiäissunnuntaina tehtyjen iskujen vuoksi. Seuraamme tilannetta tarkasti. Ajatukseni ovat uhrien ja heidän perheidensä luona”, Sipilä tviittasi sunnuntaina.

 

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset